Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Apple Watch är här

Apple visar upp en ny modell av den smarta klockan Apple Watch, med ett antal nya funktioner.

Apple har under kvällens event lanserat en ny modell av den smarta klockan Apple Watch, med flera nya funktioner. Modellen heter dock inte Apple Watch 2 som väntat, utan Apple Watch Series 2.

Enligt Apple är den nya modellen av Apple Watch både snabbare än tidigare och har en dubbelt så ljusstark bildskärm. Apple Watch Series 2 drivs av en kraftfullare variant av processorn S1, nämligen Apples S2 som enligt Apple har dubbla processorkärnor och därtill är upp till dubbelt så snabb jämfört med föregångaren.

Den är också mer vattentålig än sin föregångare, och ska nu gå bra att simma med under vatten ned till 50 meters djup. Klockans träningsapp får också simträning som alternativ. Den enda öppna komponenten på nya Apple Watch är den lilla högtalaren, och den har en mekanism som tömmer den på vatten efter träning.

Som det tidigare rapporterats har nya Apple Watch också inbyggd GPS, vilket innebär att klockan nu är betydligt bättre för att navigera och träna med utomhus när en Iphone inte är med.

Lyxvariant i vit keramik

Någon ny Apple Watch Edition i guld för den nya modellen blev det inte, men däremot en variant i ett helt nytt vitt keramiskt material. Enligt Apple är materialet cirka fyra gånger hårdare än rostfritt stål. Den tidigare partnern Hermès lanserar också två nya lyxiga armband till Apple Watch Series 2. Denna nya toppmodell av Apple Watch kostar från 14 195 kronor.

Men nya Apple Watch kommer också i en särskild version i samarbete med Nike som är särskilt utformad för löpning. Nike Plus Apple Watch är aluminium-modellen av klockan, och kommer med en specialversion av sportarmbandet i någon av fyra olika färger. Denna särskilda version av Apple Watch kostar från 4 195 kronor inklusive moms.

Behåller gamla Apple Watch

Den gamla modellen av Apple Watch blir dock kvar som instegsmodell, med det nya namnet Apple Watch Series 1. Som det tidigare rapporterats får dock även denna modell en uppdaterad snabbare processor, men saknar däremot den helt nya modellens GPS och vattentålighet. Apple Watch Series 1 kostar från 3 295 kronor och Series 2 kostar från 4 495 kronor.

Under sin presentation av nya Apple Watch passade Apple också på att nämna att de är världens näst populäraste klocka efter Rolex, och på första plats bland smarta klockor.

Förhandsbokningen av de nya klockorna börjar 9 september, och börjar säljas 16 september. Nike Plus-modellerna dröjer dock till sent i oktober. Den 13 september släpps också Watch OS 3 till alla modeller av Apple Watch.

Kommentarer
64 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.