Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Polar M600 är smart men stor

Polar har släppt sin första smarta sportklocka i form av M600 med inbyggd GPS, och som drivs av Android Wear. 99mac har slängt in den i sitt testlabb.

M600 är Polars första smarta sportklocka. Klockan har både pulsmätning och GPS, samt är vattentät. Du ska kunna simma med den utan problem och den drivs av operativsystemet Android Wear. 99mac testar!

Utseende

Det här kanske är klockans största nackdel, den är orimligt stor! Jag har jämfört med både Fitbit Blaze, Apple Watch Series 2 (42 millimeter) samt den första versionen av Apple Watch (38 millimeter) för att se hur mycket större den är och det är en väldigt stor skillnad. Det konstigaste med klockan är att det finns en stor hård extra del under klockan som kanske innehåller batteri, men mest bara tar upp plats. Klockans runda form, som gör att armbandet sluter om handleden, är mest i vägen. Min handled bokstavligen försvinner bakom M600. Dessutom fastnar exakt allt i den. Jag måste välja att ta av mig klockan för att få på mig mina kläder varje morgon, alternativt stå och försöka fiffla med tröjan under flera minuter för att komma igenom med handleden och M600.

M600 har ett ordentligt armband som är strax under 2,5 centimeter brett. I nuläget går det att beställa med svart eller vitt armband i silikon och på sikt kan det tillkomma ytterligare färger. Exemplaret i 99macs testlabb är svart.

Skärmen är en tryckkänslig färgskärm på 240 x 240 pixlar med stöd för bland annat svep- och tryckfunktioner. Strax nedanför skärmen finns en knapp för snabbaktivering av träning och en liten funktionsknapp på klockans vänstra sida. Armbandet har ett dubbelt bygelspänne och även om klockan verkligen sitter på plats av armbandet och den solida spänningen känner jag rätt ofta mig lite instängd av den stora klockan.

Tålighet

Klockan är jättetålig och det enda sättet den har påverkats under min tid med den är att klockan har blivit smutsigare. Generellt sliter jag snabbt på produkter men den här klockan har klarat med mesta. Den är IPX8-klassad, vilket betyder att du inte bara kan duscha med den utan också ta med den på din simtur, däremot inte när du dyker. Den har klarat fullkontaktsövningar strålande. Någon gång var det en person som hamnade med näsan på armbandet och hade jag kunnat få in armbandet under handledsskyddet hade det varit önskvärt. Polar säger själva att du ska behöva ladda klockan ungefär varannan dag med en Android-telefon och varje dag om den är kopplad till en Iphone. Jag har haft min kopplad både till en Iphone och en Android-telefon och har behövt ladda klockan mellan varannan till varje dag mer beroende på hur mycket jag använt den snarare än till vilken telefon den varit kopplad till.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.