Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Polar M600 är smart men stor

Polar har släppt sin första smarta sportklocka i form av M600 med inbyggd GPS, och som drivs av Android Wear. 99mac har slängt in den i sitt testlabb.

Appen

Operativsystemet är Androiod Wear och precis som att det funkar att använda Polars egna appar Polar Flow och Polar Beat går det att ansluta M600 till Google Fit, Apple Hälsa, Myfitnesspal och Mapmyfitness. #Polar arbetar även aktivt på att utveckla ny kompatibilitet med fler tjänster från tredje part. Jag testade främst M600 med den inbyggda appen Polar Flow. När jag testade den på en Android-enhet kopplade jag den också med Google Fit vilket mest gjorde mig förvirrad eftersom jag fick samma information från två olika håll. Polars egna appar är dock så kraftfulla träningsverktyg att andra appar hittills har känts överflödiga för mig.

Det finns mycket att hitta i appen och en av funktionerna jag uppskattar allra mest är att när jag sätter min mobil på tyst läge följer detta med i klockan och jag får då inte längre vibrerande notiser i klockan. Detta gör att jag inte behöver ställa in samma sak på olika ställen utan att klockan smart och smidigt följer med mobilens inställningar.

Efter att ha testat sport- eller aktivitetsarmband innan som inte varit särskilt smarta är det här ett välkommet inslag. Jag behöver inte lika ofta gå till mobilen för att hitta datan jag letar efter och jag får betydlig fler notiser till min klocka eftersom även kommentarer på Facebook eller epost dyker upp i klockan, på gott och på ont.

Med hjälp av Polars egna appar och tredjepartsutvecklare går det att få ut otroligt mycket av M600 på olika nivåer. Om du endast vill ha en klocka som mäter din vardagsmotion kanske den rentav är lite för avancerad, men för en person som tränar mycket och på många olika sätt ger M600, speciellt i samband med appen Polar Flow, otroligt bra och precisa mätningar. En av mina favoritfunktioner är aktivitetseffekt som berättar för mig hur det genomförda träningspasset påverkar min hälsa och fysiska kapacitet.

Träning och mätning

Du kan göra det mesta med Polar M600. Förutsatt att du har klockan på dig dygnet runt mäter den din vardagliga aktivitet i form av sömn, aktiv tid under dagen, puls, steg och sträcka, men den är också väldigt bra på att mäta träning. M600 registrerar din sömn och kollar även om din sömn är orolig eller rofylld. Sömnkvaliteten påverkas av hur mycket du rör på armarna när du sover.

Knappen framme på klockan där jag snabbstartar ett träningspass är otroligt användbar och jag kommer i princip ihåg att starta träningar varenda gång. Det går också att ställa in vilka träningspass du snabbt kan starta genom förinställningar i Polar Flow. Eftersom jag mestadels ägnar mig åt annat än gång och löpning uppskattar jag det här jättemycket. Det finns så klart ingen roller derby-inställning men ishockey är nära nog, något som inte funnits i någon av de andra aktivitetsarmbanden jag testat.

Eftersom M600 kan användas tillsammans med många olika appar men inte självständigt är det lite svårt att särskilja vad som är bra med appen och vad som är bra med klockan. Jag har testat Fitbit Charge 2 och Polar M600 simultant och när det gäller specifika träningspass har jag nästan uteslutande gått in och kollat vad M600 har regisserat eftersom jag upplever att jag får betydligt mer precis information i Flow-appen. Sättet som Flow-appen visar träningens resultat är lätt att förstå och ger mig all information jag behöver.

Sammanfattning

Det är ingen tvekan om att Polar är väldigt bra på det de gör bäst, sportbiten av den smarta klockan. Alltifrån hur den mäter till Polars egna appar är väldigt kompetenta när det gäller mätning och presentation av mätresultat. Den är stryktålig och hanterar väldigt många olika aktiviteter och på många sätt riktar M600 in sig på personer som tränar mycket. Framförallt är det en sportklocka. Dock gör faktumet att klockan är smart att jag i mindre utsträckning behöver gå till appen i telefonen, och klockan fungerar mer sömlöst med mobilen än de andra aktivitetsarmbanden jag testat. Dessvärre är den orimligt stor och bulkig, och detta är ett stort minus för mig. För den är så pass stor att den upprepade gånger under en dag stör mig.

Fördelar:
+ Mycket bra på att mäta, specifik och väldigt bra om en tränar mycket
+ Lätt att starta andra aktiviter än löpning
+ Mer av mobilens information följer med till klockan
+ Träningseffekt

Nackdelar:
– Orimligt stor och klumpig
– Kan upplevas avancerad för de som bara är ute efter att mäta vardagsmotion
– Måste laddas ofta

Om du vill jämföra Polar M600 med andra smarta klockor har 99mac även testat Fitbit Blaze och Apple Watch Series 2.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.