Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Felaktiga pdf:er från ID3

Tråden skapades och har fått 14 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Vi har just uppdaterat till CS3.
Tidigare så snälla Indesign löper amok!

Vi skapar pdf:er direkt från Indesign och nu kan helt plötsligt bilder hamna upp och ner i den färdiga pdf:en (alltså enbart bilden, texter och paginering ligger kvar som de ska) . Vissa bilder blir lågupplösta i den färdiga pdf:en. (Till exempel kan en bild som ligger över ett uppslag bli lågupplöst på ena sidan och högupplöst på andra!)

Då jag exporterar om de kassa sidorna blir de bra. Detta är ju livsfarligt! (Nåja) Jättelätt att missa om det ska gå undan.

Tilläggas kan att vi inte gjort om våra Indesign-mallar från grunden utan kör konverterade CS mallar i CS3. Om det kan ha något med saken att göra?

Är det någon som känner igen sig eller vet vad problemet kan vara?

/magnus

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-05-29 09:59

Detta är inget svar på ditt problem men kan vara matnyttigt ändå. Kan varmt rekommendera BatchOutput plug-in till InDesign. Programmet genererar Pdf-filer från InDesigndokument. Man kan, om man, vill dela upp ett flersidigt dokument till ensidiga pdf-filer. Kolla Zevrix Solutions. Solutions for Graphics Industry.
Hoppas annars att någon klok forumare kan svara på ditt problem i InDesign.

Hej!
Även vi råkar ut för detta problem med bilder som flippar upp-och-ned, även problemet med lågupplösta bilder förekommer när vi skapar pdf:er från ID CS3. Är det någon som hittat en lösning?

/valle

Och ni har förstås installerat alla uppdateringar av InDesign och Photoshop (dvs, version 5.0.4, resp. 10.0.1)

Arbetar ni med EPS-bilder, och i så fall varför?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-10-28 14:56

Om jag kommer ihåg rätt så var det en skillnad mellan CS2 och CS3 hur man räknar innehållet i ramar. På Kontrollpalletens meny finns ett alternativ som heter i den engelska versionen "Transformations are totals". Prova att välja bort den om den är förbockad nu. Det kan vara detta som gör att dina bilder kommer upp och ned om man har roterat ramen eller innehållet.

Janne

Ursprungligen av jannes:

Om jag kommer ihåg rätt så var det en skillnad mellan CS2 och CS3 hur man räknar innehållet i ramar. På Kontrollpalletens meny finns ett alternativ som heter i den engelska versionen "Transformations are totals". Prova att välja bort den om den är förbockad nu. Det kan vara detta som gör att dina bilder kommer upp och ned om man har roterat ramen eller innehållet.

Janne

Testade detta fast utan bättre resultat.

Tack ändå.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-11-10 18:21

Jo InDesign stöder EPS-pixelbilder.

MEN...

Som tidigare sagts åtskilliga gånger, undvik dom som pesten. EPS är ett antikt format och du vinner betydligt mycket mer på att använda TIFF, JPEG eller PSD.

Det finns mer funktionalitet i InDesign i att hantera dessa filtyper.

Och du vet väl också att alla dessa format har stöd för urklippsbanor.

Janne

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Och ni har förstås installerat alla uppdateringar av InDesign och Photoshop (dvs, version 5.0.4, resp. 10.0.1)

Arbetar ni med EPS-bilder, och i så fall varför?

Visst arbetar vi med eps-bilder.
Är det inte bra? Har funkat oklanderligt fram till CS3.

Eller stödjer inte CS3 detta?

Adobes support gav mig rådet att använda psd-filer istället.
(I have received an answer from my technicians and they say that you
should try using .PSD pictures instead of .EPS in the document.)

Är det verkligen så att CS3 inte stödjer EPS?

(Och ja: alla uppdateringar är på plats.)

--- och så får man ju förstås inte glömma att man kan montera .ai och .pdf direkt i InDesign (när/om vektorgrafik är aktuellt).

(Enda gången jag numera använder eps är när slutmålet råkar vara en gammal version av Ventura som bara stöder eps, och då i ett basalt Illustrator 8-format... )

Ok, vi får väl gå över och köra jpeg istället då.

Då uppstår nämligen inte felet - har testat.

Blev bara lite irriterad på Adobe som inte kunde berätta vari felet bestod utan istället tipsade mig hur jag skulle kunna fuska till det så det funkade. (Exportera som uppslag, vrida rätt bilden i Acrobat eller byta format på bilderna.)

Jag tycker i och för sig att man då kan säga att Indesign CS3 INTE stöder eps då det ju uppenbarligen inte fungerar som det ska.

En följdfundering: när jag i länkpaletten vill "redigera original" och bilden i fråga är en jpeg så öppnas den i "Förhandsvisning" och inte Photoshop. Går det att peka om det? Jag kan inte hitta var. (Vill inte gå omvägen över Bridge).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-11-11 13:09

Du får ställa om det i Finder att JPEG ska öppnas med Photoshop.

I ID CS4 så kan man välja vilket program man vill öppna filen med.

Janne

En annan fördel med PSD är att InD har stöd för att slå av och på lager. Man kan alltså jobba med en enda PSD-fil utan att behöva slå på och av lager i PS och spara i olika versioner/filer.

Dessutom: Om någon inte kommer ihåg hur man utför det Janne tipsar om ovan, så 1) markera valfri jpeg-bild i Finder, 2) Välj "Visa info" från Arkiv-menyn (Cmd-i), 3) "Öppna med" Adobe Photoshop, 4) Klicka på "Ändra alla".

Den nya funktionen i CS4 verkar vettig - finns många nybörjar-användare här på kontoret som inte har koll på det här med förvalda program och att man måste gå via Finder(Utforskaren för att ställa in "rätt" program. Dessutom är det ju många - i synnerhet under Windows - som vill ha kvar exvis ACDSee som förval vid mapp-bläddring och PS-förval vid redigering i InD...

Själv är jag fortfarande kvar i CS2 (på mac förstås). Nåja, vad är en bal på slottet...

InDesign stödjer naturligtvis EPS, men EPS är ett fruktansvärt felkänsligt format och utan att veta vad det beror på i just det här fallet så gissar jag att det är något lite udda program som behandlat, eller skapat EPS-filen. Troligen försvinner också fenomenet om man sparar om bilden med t.ex. Photoshop.

Utan att dra ärendet i långbänk: eps-bilderna är behandlade och sparade från Photoshop i CS3 paketet.

Och summerar man det hela: Använd inte eps i CS3 för det kan ställa till problem. I CS funkar det dock. (Sedan om det betyder att CS3 har sämre stöd för eps än CS har får var och en själva avgöra.)

Vi lägger eps-formatet på den digitala skrothögen härhos oss i alla fall. Och bockar för kunnig och bra hjälp!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-11-14 08:50

Visst, eps-bilder är kanske gammalmodiga. Men de har en otroligt rapp förhandsvisning i finder. Tiff-bilder är bedrövligt sega att få en förhandsvisning på.

1
Bevaka tråden