- Jetwash
- Medlem ●
- Värmdö
Hittade mest trådar om att folk spillt kaffe i sina datorer
Så jag undrar vad dricker ni helst för kaffe?
Min favorit har länge varit Martin Olssons kaffe:
Kaffe - Martin Olssons goda kaffe
En till favorit: Gevalia 1853
http://www.gevalia.se/gevalia/page?PagecRef=585
Gärna med en skvätt mjölk i, inget socker.
Zoegas alla dagar. Tidigare Mollbergs, nu deras rättvisemärkta Hazienda.
Fast till vardags blir det numera mest frystorkat. Då får jag det så beck-svart som jag vill och snabbt pronto. Fast där är urvalet av rättvisemärkt ute i butikerna betydligt skralare.
Zoegas Intenso, Mollbergs eller Skånerost. Klart man håller på Helsingborg.
Man behöver ju inte gå till några våldsamma överdrifter...
men om man dricker ett par baljor om dagen kan man ju åtminstone göra två saker.
1) Skaffa en kokare som brygger vid 93 grader och med snabbt flöde. Dessa bryggare finns av flera märken, det är inte så noga vilken man skaffar, King of Coffee är en som vi har och är nöjda med.
2) Prova ngt annat än det där sura du kört genom en 169-kronors bryggare.
Det finns många sorter, bara att ta steget från det gamla vanliga till en "Elbrygg Svea" gör milsvid skillnad.
Här är det kombinationen king Of Coffee med Arvid Nordkvists "Clasic Svea" som gäller.
Sedan tas kaffet med mjölk.
Här blir det återigen lite "barista-bögigt" då.
Häller du ner 90-gradigt kaffe i en kopp och på med mjölk efter BRÄNNER du mjölken - det smakar också lite vidbränt.
Gör tvärtom, häll mjölk i koppen, häll sedan på kaffet.
Smaken blir mkt mildare och inte alls så bränd. Mjölken värms upp långsammare...
Jaha, jaså, mm.. Det var bra tips Goflorp! Ska tänka på att mjölken ska i först.
Jaha, jaså, mm.. Det var bra tips Goflorp! Ska tänka på att mjölken ska i först.
Det är så man gör engelskt te (när man brygger tet i en teapot dvs.
LCR
Jaha, jaså, mm.. Det var bra tips Goflorp! Ska tänka på att mjölken ska i först.
Var och en får ju bilda sig en egen uppfattning.
Ställ två koppar brevid varann, fyll ett decilitermått med mjölk, i den ena muggen i först, i den andra sist... lika mkt kaffe i båda. provsmaka...
I värsta fall har du sumpat en kopp kaffe
3/4 Fransk Kontinental 1/4 Etiopisk Yirgacheffe. Inte för finmalet och som Goflorp i tidigare inlägg så riktigt påpekade. Skaffa en riktig bryggare som brygger snabbt. Själv har jag en Moccamaster KB741.
Letade i minnet... MoccaMaster heter den andra.
Men som sagt, att den brygger vid 90+ och kör igenom snabbt - det är de två sakerna man skall kolla efter.
Se också upp med OBH's - den finns i minst två effektklasser och det är oftast den klena varianten som säljs på rea / nedsatt pris etc.
Letade i minnet... MoccaMaster heter den andra.
Men som sagt, att den brygger vid 90+ och kör igenom snabbt - det är de två sakerna man skall kolla efter.
Se också upp med OBH's - den finns i minst två effektklasser och det är oftast den klena varianten som säljs på rea / nedsatt pris etc.
Konsulterade elmojen i sta'n som rekommenderade Melittas Aroma Excellent. Lika varmt, snabbt och gott som MoccaMaster. Men halva inköpspriset.
Nöjd till tusen efter ett decennium med perkolator.
jag är ju enligt mina vänner en extrem kaffedrickare (kanske inte värsta finsmakaren dock). Jag kör med cafe mauro bönor 70% arabica och 30% robusta. Blir mycket gott kaffe. Ibland alternerar jag med bönor från en kaffeaffär nere i centrum, de kallas där kort och gott för italiensk espresso.
Hemma var det tidigare Zoegas, numera Arvid Nordqvist.
På jobbet där vi har en proffsmaskin kör vi med blandade varianter från Kahls.
måste bara fråga vem du behövde mordhota för att få en proffsmaskin Vi har ett gudsförgätet åbäke på jobbet som enbart producerar råttgift
måste bara fråga vem du behövde mordhota för att få en proffsmaskin Vi har ett gudsförgätet åbäke på jobbet som enbart producerar råttgift
Samma här, nåt Café Bar-elände. Ändå dricker man det... Det är ju koffein.
måste bara fråga vem du behövde mordhota för att få en proffsmaskin Vi har ett gudsförgätet åbäke på jobbet som enbart producerar råttgift
Jobbade tidigare på Volvo, där hängde ngn en skylt på maskinen att
"Åldringar, Hjärtsvaga och Kvinnor som försöker bli gravida AVRÅDES från att dricka detta Kaffe"
Jag tror det stämde rätt bra...
Standardkaffet hemma är AN Classic - franskrost. Pressobryggt.
Tidigare drack jag Monsun Malabar som finns i lösvikt och kostar rätt mycket. Jag drack dock så mycket kaffe under en period att jag numera inte tål koffein längre. (Märkliga, extra hjärtslag, oregelbunden hjärtrytm - inget farligt men irriterande). Så det är Nezcafé koffeinfritt hela dagen istället. Det är smaken jag är ute efter, har aldrig haft någon påtaglig uppiggande effekt av koffein förut heller.
Nespresso är gott och förbaskat enkelt att hantera. Ristretto, Arpeggio och Livanto är tre andra favoriter.
Håller med - Roma är också en favorit. Senaste tiden även mycket lungo, och då Fortissio med Arlas Latte Art. Är helt såld på konceptet sedan ett år tillbaka.
Det som för tillfället betingar lägst pris på ICA, kört genom en klassisk norrländsk perkolator fast ska man vara ärlig så dricker jag sällan kaffe hemma. Det sura rävgift som jag drar i mig under arbetstid gör att jag tappar sugen för mer kaffe
Det som för tillfället betingar lägst pris på ICA, kört genom en klassisk norrländsk perkolator fast ska man vara ärlig så dricker jag sällan kaffe hemma. Det sura rävgift som jag drar i mig under arbetstid gör att jag tappar sugen för mer kaffe
Colombia-kaffe (som svenskar av någon anledning gillar) har en hög surhetsgrad i sig självt. På kaffepaketen kan man oftast kontrollera surhetsgraden på kaffet.