- poseidon84
- Medlem ●
- Luleå
Gjorde en efterrätt åt svärfar igår, han fyllde år. Blev en Sachertårta-bas i form av en kub, sedan choklad-doppade hallon och till allt detta en hallonsås! Det enda som jag lämnade utanför Sachertårtan var marmeladen, så egentligen en nötkaka med chokladglasyr var det som jag gjorde.
Gjorde en efterrätt åt svärfar igår, han fyllde år. Blev en Sachertårta-bas i form av en kub, sedan choklad-doppade hallon och till allt detta en hallonsås! Det enda som jag lämnade utanför Sachertårtan var marmeladen, så egentligen en nötkaka med chokladglasyr var det som jag gjorde.
aningen OT kanske men jag har ätit Sachertårta på Hotell Sachers uteservering i Wien
Det var ett tag sedan så jag minns inte riktigt hur jag tyckte det var men det var en sån där grej som man SKA göra i Wien, liksom att äta schnitzel på Fieglmüller o dricka Mozartkaffe på Café Landtmann
Idag blev det överbliven oxsvanssoppa till lunch. Fantastiskt gott och mättande! Och billig om man snålar med konjaken.
Här snackar vi slow food. Fräste ihop den i går morse och lät den stå och småputtra hela dagen. Den var färdig efter åtta timmar när jag kom hem från jobbet. Bara smaka av och servera med ett gott bröd.
Planen är att det ska bli Laxgryta ikväll...
Alltid gott och mättande, jag river gärna morötter och svampar gärna ner min köttfärssås med champinioner, gör man en laddning har man mat ett par dagar i olika uppsättningar, garanterat
Rotselleri är också gott.
Alltid gott och mättande, jag river gärna morötter och svampar gärna ner min köttfärssås med champinioner, gör man en laddning har man mat ett par dagar i olika uppsättningar, garanterat
Rotselleri är också gott.
Denna omgång genererade 1 stor portion + 5 matlådor som ligger i frysen. Gott enkelt och billigt.
Ikväll blir det en sen alla hjärtans middag när ungarna lagt sig.
Tänkte oss svenska kräftor och västerbottenpaj ala Per Morberg och sedan blåmusslor med trippelfriterad potatis. Jag tyckte att det saknades en huvudrätt men vi blir nog mätta. Till efterrätt får vi se vad det blir.
Ikväll blir det en sen alla hjärtans middag när ungarna lagt sig.
Tänkte oss svenska kräftor och västerbottenpaj ala Per Morberg och sedan blåmusslor med trippelfriterad potatis. Jag tyckte att det saknades en huvudrätt men vi blir nog mätta. Till efterrätt får vi se vad det blir.
<- Avundssjuk.
Själv har jag just gjort mig en omelett och en kanna kaffe.
Nu är det snart dags för omeletter med Mozzarella!
Har aldrig förstått mig på den kombon
jodå, alkohol, massa socker o viss ton av arrak. Simmigt o sötsliskigt, ok för sig eller till kaffe men m ärtsoppa!?
Jävulskt oinspirerad lunch i dag. Ett paket fake-ballerinakex av märket ICA.
Mår lite halvkass nu. Mitt tips är att inte käka det till lunch - köp de äkta från Göteborgskex istället.
Mår mycket bättre då
Jävulskt oinspirerad lunch i dag. Ett paket fake-ballerinakex av märket ICA.
Mår lite halvkass nu. Mitt tips är att inte käka det till lunch - köp de äkta från Göteborgskex istället.
Mår mycket bättre då
Apropå det, drick aldrig mer än två Youngs Double Chocolate Stout om du ska flytande lunch.
Igår kväll, lördag, hade jag några vänner över på middag. Jag bjöd på en Indisk curry m basmatiris o hembakt naan, yogurt m lime samt mango chutney. Till efterrätt åt vi glass, goda jordgubbar från spanien o ananas
Själv lagade jag min favorit igår till mig och fjällan - Fläskfilé med ädelostsås. Löjligt gott!
Recept
- En fläskfilé
- En ädelost (en sådan där tårtbitsformad Kvibille ädelost)
- Vitlök
- Rödvin
- 5 dl grädde
- Jasmineris
Skär upp fläskfilén i 1-1,5 cm tjocka skivor och stek upp den. Samtidigt så värmer du upp grädden i en kastrull och smular i ädelosten, se bara till att det inte blir så varmt att det börjar koka, samt att du pressar ner önskad mängd vitlök. När köttet är stekt så håller du i lite vin i den varma pannan i några sekunder och häller sedan ner detta i kastrullen med såsen, så får du med stekspad också. Lägg upp köttet i en ugnsform och när osten har fördelat sig bra i kastrullen så häller du såsen över köttet i ugnsformen för att sedan sätta den i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Under tiden den smaskar till sig där så kokar du riset och sedan är det klart!
Voilá, smaskens!