Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Antal möjliga sidor i trycksak?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Sitter med en trycksak här där tanken var att den skulle landa på 96 sidor som ju är jämt delbart med 16 (formatet är A4).

Nu kan det eventuellt bli så att sidantalet blir något mindre. är det nån här som vet vad det är ok att landa på (92? 88?) för att tryckarn inte ska få hjärnblödning?

Man kan inte svara på det direkt. Det beror på bindningsmetoden. Om den är lim- eller ringbunden så räcker det om sidantalet är jämnt delbart med två. Om det rör sig om trådbindning (arkföljd) eller klamring måste det vara delbart med fyra.

Prata med din tryckare så kan han/hon ge besked

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 09:25

När du kommer upp i så många sidor, så är det i princip oviktigt om det är 92 eller 94 eller 88. Stämmer det inte exakt med arken, så blir det några blanka sidor längst bak vilket ingen människa tänker på. Det är mycket vanligt (kolla i några böcker eller tjockare häften så får du se att det finns blanksidor i nästan alla).

Det är oftast dyrare och besvärligare att sitta och räkna fram och tillbaka och ändra layouter och sidbrytningar för att få det att passa än att bara trycka som det råkar bli.

1
Bevaka tråden