Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hur få över MIDI-filer från Amiga till PC?

Tråden skapades och har fått 32 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Skulle bara vilja påpeka att amigan visst kan läsa och skriva PC-disketter, åtminstone med WB2 och framåt. Finns förmodligen lösningar för WB1.3 också. Kruxet

är att amigan bara klarar DD-floppys, inte HD som är standard i PC, så man får bara över 720k i taget (och att formattera HD-disketter som DD funkar inte alltid...) Kanske inte är så farligt med midi-filer dock. Ytterligare ett krux är att alla filnamn blir 8+3 om man inte packar filerna på något sätt som PC:n kan läsa (typ zip eller så).

Om nån vill veta hur så kan jag ta reda på exakt hur man gör, men jag har för mig att det är enklast att dra filen som heter PC0 från var den nu ligger i Workbench-katalogen till Devs-katalogen, så ska det funka när man bootar om.

Ytterligare ett alternativ är nätverkskort om man har en 1200 eller 600, men det kanske är overkill. Går iallafall snabbare än serieslang..

Lycka till PF i vilket fall som helst, det här var mest kommentarer till gammalt här i tråden...

  • Medlem
  • Gävle
  • 2005-02-08 15:05

http://www.oldskool.org/disk2fdi/ <- den kanske det kan vara en idé att prova?

Och PF.... känns det verkligen som man får objektiva argument om Mac/PC på ett Macforum? Vore ju samma sak som att du skulle gå in på ett windows-forum och börja fråga varför dom inte använder Mac
PC'n säljer för att den är riktad mot allmänheten, så enkelt är det. Mac är en väldigt specialiserad maskin som är bra mycket mer exklusiv. Det är egentligen inte rättvist att jämföra dom. Varför skulle ett företag köpa in Macar för office-applikationer när det skulle kosta väldigt mycket större summor att göra det? Office fungerar precis lika bra i båda fallen, men med en PC blir det bra mycket billigare.

Apropå virus så är det ganska enkelt: Varför skulle nån vilja sitta och göra virus till en Mac eller Linux? Små plattformar kommer virus inte att sprida sig på helt enkelt, och därmed görs det inte lika mycket.

  • Medlem
  • 2005-02-08 15:21

Till Amigan finns som sagt X-DOS som 'messiah' var inne på. Då kan du formatera diskar på din Amiga och läsa dom på din PC (DD enbart som sagt). Om inte dina låtar har extremt många kanaler kan du ju enklast bara koppla upp Amiga >< PC och köra över kanal för kanal vilket går fort och funkar.

Annars kan du ju köpa en MAC.

Bevaka tråden