Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fortsättning på ljudkortsfrågan

Tråden skapades och har fått 42 svar. Det senaste inlägget skrevs .

Behövs verkligen stereo in? Annars så har jag för mig att m-audio nu har 3 st olika externa interface som är som gjorda för instrumentinspelningar i mono.. billigt och antagligen bra.

Cool grej förresten.. snart släpper Blue Microphones en USB-mikrofon till deras Ball-serie .. med den så slipper man köpa till ljudinterface osv för att få en snygg inspelning..

  • Medlem
  • 2005-03-03 17:34

Jag är helt säker att det handlar om strömförsörjning för min del, den lär vara sämre på bärbara pc (usb alltså!).

Tror att en "riktig" strömkälla hade löst problemet.

Kablar är ett helvete, men för lite ännu värre!

  • Oregistrerad
  • 2005-03-04 10:34

alltså, jag är ju främst i behov av endast en kanal in - cellon, men vill ju även öppna upp för att kunna göra annat när jag väl köper något.
den där edirolen lät väldigt bra på så vis att man ju kan flytta omkring utrustningen och sådär. frihet.

är mboxen den enda som kommer med program?

Ursprungligen av pussy:

är mboxen den enda som kommer med program?

Varför inte köra på Garageband som följde med iBooken?
Det borde täcka alla dina behov.

För att det är ett så tungt program, kanske? Eller, så har jag fattat det i alla fall, och jag vill ha kvar min förhoppning om att Logic inte kommer att vara lika tungt för datorn, sneellla...

Men förutom att datorn blir så trött så är det ju ett skitbra program, så börja på ljudkortssidan och kör på Garageband tills du känner att du behöver nåt annat. Gratis är gott.

Jag blir förresten så förvirrad av såna här trådar (som dock passar mig utmärkt just nu), alla ljudkort verkar ha sina fördelar och nackdelar, och jag undrar om man bör tänka att det är bäst att köpa samma som ens kompisar kör på för supportens skull, eller om det inte brukar krångla så mycket?

Jag skulle köpa ett Digidesign M-Box. Det kostar ca 4000:- nytt och borde gå att hitta för hälften begagnat. Det är lite enklare än många andra, inget MIDI, färre kanaler osv, men i gengäld låter det riktigt bra (mikförstärkarna låter bra) och man får med samma version av ProTools som till det dyrare Digi-002r. Man kan ju dessutom jobba hemma med sitt enklare ProTools och sedan flytta sitt arbete till en riktig studio som arbetar med de stora ProTools-systemen. De skickar också med enklare versioner av Reason, Ableton Live och SampleTank om man använder dessa. Att köpa ett program är ju annars en rätt stor kostnad. Garageband har jag knappt testat, det kanske fungerar bra?

Allting är ju en smaksak, men för ljudinspelning tycker jag ProTools är bland det bästa man kan arbeta med. Kraven för ibook är väl minst 800 MHz G4 tror jag. Om du kan starta i OS 9 kan du på Digidesigns hemsida ladda ner en version av ProTools som är helt fungerande med ibookens inbyggda ljudkort för att testa om du gillar programmet. Det hanterar som mest 8 kanaler samtidigt och heter ProTools Free.

En idé är att gå till närmaste musikaffär och ta hem ett på öppet köp alternativt prova olika ljudkort i butiken.

Länk till Digidesign

  • Oregistrerad
  • 2005-03-04 10:44

Det brukar följa med program till det mesta... kika in på tillverkarnas hemsidor, där brukar det stå vad som ingår i programväg

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2005-03-04 10:53

Det vore kanske inte helt tokigt att kolla in Pro tools http://www.digidesign.com/ så kan du se hur programmet och mboxen ser ut, det är bra jag lovar

Det som du bör prova är att spela in cellon i stereo om du har 2 mikrofoner, kan bli hur snyggt som hellt om du spelar in i ett rum med bra @kustik. Har du någon extern mikrofon?

Lånar tråden... Om du vill ha ett ljudkort så har jag en Firewiresak som ger 4 in tror jag. Har aldrig använt det men tror det är ett Audiohpile Firewire men är inte helt säker. Får det billigt.

Alesis har tydligen ett par alternativ:
http://www.alesis.com/products/new_products/index.html

Vet inte om de är något att ha men det kanske är värt att kolla upp. Cubase LE medföljer och Alesis brukar sällan vara dyrast så priset borde vara lagom.

  • Oregistrerad
  • 2005-03-25 14:01

tänkte plocka fram den här ganla tråden igen, som f ö varit mig till stor hjälp och vägledning- tack alla!
tankarna har dock börjat flyga iväg lite sen senast... mBoxen ser verklgien jättebra ut, och jag gillar att logic OCH live följer med, för det känns som program som skulle passa mig, men jag skulle vilja ha fler ingångar. jag och sis funderar på att lägga mer pengar på ljudkort istället för att köpa en porta eftersom det verkar rätt svårt att få tag på bra grejjer till ok pris som det ser ut nu.
m-audio firewire t.ex, någon som har det? kommer det med logic, är det schysst? någon som har nåt annat tips på sånt som har typ 4-6 in?

  • Medlem
  • 2005-04-02 14:39

Lite OT, ny drivis på http://www.asio4all.com/

Bevaka tråden