Utskrifter från webbsidor hänger till 99% på hur webbdesignern jobbat och hur olika webbläsare är konstruerade.
Ett riktigt super-webb-proffs (dvs en på miljonen) skall se till att varje sida har en "tvilling" som är gjord för endast utskrift.
Eller, så skall sidorna åtminstone ha korrekt doctype (och komplett tag!), annars hamnar somliga webbläsare i "quirks mode" och andra i "standard mode". Dessa olika "modes" är olika i olika webbläsare och samma sida kan se VÄLDIGT olika ut beroende från vilken webbläsare man skriver ut.
Tyvärr så glömmer man otroligt ofta bort att klämma dit en doctype definition över huvud taget, och ibland är den inte komplett, vilket är detsamma som ingen alls för somliga webbläsare.
Om nån skulle vara intresserad av hur just doctype (DTD) funkar (och olika doctypes) i olika webbläsare, så kolla här: http://www.hut.fi/u/hsivonen/doctype.html
Ni kan ju också kolla en sidas kod och se om doctypen finns där, och att den är korrekt. Den skall sitta allra först (högst upp) i koden. Till exempel just denna sidans (på 99mac) DTD är INTE korrekt:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
Den saknar länk till W3Cs validering och SKALL faktiskt se ut så här:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-1999122...">
Dvs en väldigt typisk miss som gör att bl.a. utskrifter kan bli konstiga.
EDIT: Det enda hundraprocentiga sättet att få kontroll över utskrifter från webbsidor är nog att kopiera in sidan i t.ex. ett ordbehandlingsprogram eller TextEdit och göra justeringar innan utskrift. Tyvärr...