Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FDA godkänner en app till Apple Watch som stoppar mardrömmar

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hur låter det med en app som stoppar en från att plågas igenom mardrömmar? Det är precis vad FDA har godkänt - men det kommer att krävas ett godkännande från läkare.

Läs hela artikeln här

Hörde att Apple Watch 8.5 skulle komma med nål för injektion av allehanda läkemedel för att göra varje dag till ett lyckligt Apple event!

Går lite långt va.. ska man inte ta mardrömmarna för vad det är?

  • Medlem
  • 2020-11-14 19:48
Ursprungligen av D_Odell:

Går lite långt va.. ska man inte ta mardrömmarna för vad det är?

Nu är det ju så att om man lider av PTSD så är det inga vanliga mardrömmar man har någon gång i månaden eller så.
Har man PTSD så har man varit med om något traumatiskt. Man kanske har varit med om ett mordförsök, krig, tortyr, en våldtäkt eller något annat.
I mardrömmarna återupplever man det man har varit med om, det är som en film som hela tiden spelas på repeat. Den som drömmar förstår oftast inte att det är en dröm, utan tror att allting händer igen, och igen och...
Hur ofta man drömmer mardrömmar varierar så klart. Men det finns dom som kraschar totalt när dom inte får sova. I krig och i diktaturer används sömnbrist som en aktiv tortyrmetod för att bryta ned fångar.
Det är inte helt ovanligt att personer med PTSD väljer att avsluta sina liv på egen hand för att slippa det som plågar dom, oftast både dag och natt.
Så nej. Det är nog inte ”att gå lite långt nu va?” Och det rör sig inte om några ”normala mardrömmar” i dessa fall.

Ditt inlägg är bara raljant och okunnigt.

Kommer appen att vara tillgänglig i Sverige?

  • Medlem
  • 2021-03-05 22:02
Ursprungligen av H-O Tani:

Kommer appen att vara tillgänglig i Sverige?

Du kan läsa mer här om Nightware:

https://nightware.com/

Citat:

”NightWare is available by prescription only and is available on a limited basis now through physician recommendation. Our first focus is on The Veterans Health Administration (VHA) health care system and the Department of Defense Military Health System (MHS) in order to reach military individuals with the most urgent need. Reach out to your VHA or MHS care provider for more information.

The NightWare therapeutic platform is available by prescription only and is intended for home use. The NightWare therapeutic platform is not a standalone therapy for PTSD. The NightWare therapeutic platform should be used in conjunction with prescribed medications for PTSD and other recommended therapies for PTSD-associated nightmares and nightmare disorder, according to relevant consensus guidelines.”

Det vänder sig främst till amerikansk militär, verkar det som. Appen måste skrivas ut på recept och måste kombineras med annan etablerad behandling för PTSD. Jag skulle säga att appen genomgår klinisk prövning just nu och att den knappast kommer att komma allmänheten till del i förstone.

1
Bevaka tråden