Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stormstereo

stormstereo

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Spelar musik. Jobbar flygplats. Mer nörd än jag tidigare trott.
  • Registrerad 2004-12-14
  • Senast aktiv 2016-10-23
  • Antal inlägg 209

Foruminlägg

De senaste inläggen stormstereo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av elgenper:

OK, nu har jag hittat "felet" hos mig.... Först, tack, Stormstereo; det fungerade mycket riktigt med eldiga räven (Chrome har jag inte), och visningen av wonderbandsidan bar sig likadant åt hos mig. Jag uppdaterade dessutom till 10.8.3 o Safari 6.0.3 utan att det ändrade det hela.

Då kom jag på att jag har ett Safaritillägg som heter Ghostery, som hindrar annonsörer och sociala medier att spåra mig. Och Ghostery tyckte att Disqus hörde till det som skulle blockeras.... Så efter "vitlistning" av Disqus är det bara att tuta och köra...

Och, efter att pausa Ghostery ser jag alla tre flikarna korrekt på Wonderband också.

Yeeeees! Detta ska jag prova när jag kommer hem. Tänkte aldrig att det kunde vara en extension. Tack.

Ursprungligen av elgenper:

Både dagstidningar, bloggar och annat på Internet använder tydligen en tjänst som heter Disqus för att hantera kommentarer och diskussioner. Hittills har jag inte lyckats ta del av något innehåll på något enda ställe där jag sett det. Det står bara på följande sätt:

http://elgenper.smugmug.com/photos/i-2srsBcD/0/S/i-2srsBcD-S.jpg

och omladdning hjälper inte, förstås. Ingen hjälp på Disqus.com heller.

Vad är fel? Saknar jag någon plugin eller? Jag har 10.8.2 och Safari 6.0.2.

Prova med Chrome eller Firefox. Jag har ett liknande problem med "Social Slider" på vår hemsida. Det är endast facebookfliken det gäller, här i kanten till vänster: http://www.wonderband.se. I Safari ser jag bara det spinnande hjulet på fejan, men Twitter och Tuben funkar hur bra som helst.

Senast redigerat 2013-03-16 18:18

De berättar varför i pressmeddelandet:

"iPad continues to have a significant impact on business with virtually all of the Fortune 500 and over 85 percent of the Global 500 currently deploying or testing iPad. Companies regularly utilizing large amounts of data such as 3D CAD files, X-rays, film edits, music tracks, project blueprints, training videos and service manuals all benefit from having a greater choice of storage options for iPad. The over 10 million iWork® users, and customers who rely on other incredible apps like Global Apptitude for analyzing team film and creating digital playbooks, Auria for an incredible 48 track recording system, or AutoCAD for drafting architectural and engineering drawings, also benefit greatly from having the choice of an iPad with more storage capacity."

Ursprungligen av villaglantan:

Ok misstänkte detta, men vad kan ha hänt, är det fel å Apples uppdatering eller något med datorn,
är det risk att bilderna försvinner
ingen som känner igen problemet?

Var du så snabb på bollen att du också fick med "Thunderbolt update" när du uppgraderade de andra programmen? Apple drog tillbaka den uppdateringen efter att många fått rullgardinen och varit tvungna att ominstallera systemet. Kan det vara det som spökar? I sådant fall borde det vara fixat med ominstallationen men som redan sagts så är det nog läge att ominstallera även iMovie och iPhoto. Spara respektive databasfiler på extern hårddisk/annan plats på hårddisken för att vara helt säker.

Visa i finder/Show in finder fungerar oklanderligt på min Lioninstallation.

Senast redigerat 2011-09-23 14:54

Har liknande problem. Jag kan inte komma ur fullscreen genom att trycka escape, varken i QT X, VLC eller något annat program. Likaledes fungerar inte längre cmd+shift+u för att komma in i utilities-mappen medan cmd+shift+a och cmd+shift+h fortfarande fungerar.
Jag har reset to default där det behövs. Någon som har andra idéer?

Edit: det verkar som om escape helt slutat fungera. Kan t.ex inte komma ur screenshot utan måste ta en bild innan den funktionen släpper.

Ursprungligen av canaria:

TACK alla ni för era svar. Nu har jag provat med att sätta på privat surfning och tagit bort autofyll cmd. Men men tyvärr så får jag ändå inte bort mitt användarnamn på vissa sajter. Det är Mac os-X jag använder och safari är webbläsaren. Vad gör jag för fel?

Har du provat att göra en "Reset Safari" under Safarimenyn? Kryssa i varenda box i fönstret som dyker upp. Om det inte hjälper permanent, tillsammans med det du redan gjort kanske du måste stänga av att acceptera cookies i inställningarna. Det kan i sin tur innebära att du får problem med vissa sajter - att de inte fungerar som de ska om de inte får placera en liten cookie hos dig.

Du kanske också kan "remove history items" under general med det fortaste alternativet (one day) och ändra database storage under security till none.

En rent personlig sak, och du får lov att hata mig för det, skriv dator och datorn, inte "data" och "datan", snälla.

Kolla in Home - www.photosync-app.com som har icke destruktiv fotodelning via wifi. Kanske är vad du söker.

1. Välkommen till en vacker del av datorvärlden!
2. Det finns inga virus till OS X.
3. Vi macheads vet däremot att det finns en handfull trojaner.
4. Det finns i teorin en möjlighet att du får ett win-virus på mac-mailen och sedan överför detta till en win-dator via USB-sticka eller ett vidarebefordrat email. Då kan ett antivirusprogram i macen vara av godo så att det stoppas redan där men i praktiken borde ju win-maskinen själv ta hand om hotet när den introduceras för viruset, right?

I övrigt gäller väl att vara datorsmart - klicka inte på fullänkar, installera endast sådant du vet vad det är, gå inte på social engineering.

Här är två gratisalternativ till OS X:
ClamXav
Mer info om det
Free Antivirus for Mac - Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition
Mer info om det

Förresten, jag har någonstans sett klagomål från användare som installerat antivirus på OS X, om att systemet börjat bete sig märkligt. Som om det förstör mer än det hjälper. Så fick jag det sagt också. By the way, jag har själv inget AV på mina macar.

Eller SuperDuper! som också är gratis. Det använder jag själv.

Finns en kryssruta under System Preferences/Energy Saver som heter "Put the hard disk(s) to sleep when possible".

Medan en del externa har sovläget inbyggt.

Under System Preferences/Energy Saver finns en kryssruta som heter "Wake for network access". Om den är ikryssad kanske nätverksanslutningen väcker datorn i tid och otid?

*fet gissning*

Ja, det kan ta en stund att försätta den i viloläge. Allt som finns i RAM skrivs till en lika stor fil (4GB RAM = 4GB hårddiskfil) innan datorn somnar.