stormstereo

stormstereo

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Spelar musik. Jobbar flygplats. Mer nörd än jag tidigare trott.
  • Registrerad 2004-12-14
  • Senast aktiv 2016-10-23
  • Antal inlägg 209

Foruminlägg

De senaste inläggen stormstereo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Tcopc:

skapa ett smart album där du anger vilken stsatus på objekten har och välj objekt som inte är i icloud.
kanske går,kanske inte men kan vara värt att prova

JAAAAAA! Tack för det!

Bilder synkar med iCloud väldigt bra på alla enheter men som ni ser på bilden finns det 1 objekt som inte kan överföras från bildbiblioteket på datorn (El Capitan). Hur tusan kan jag ta reda på vilket objekt det är?

Ursprungligen av zappee:

Vilka operatörer kommer vilja låna ut sina nät gratis till andra operatörer?

En fråga som ger två svar:
1. Om det är EU-reglerat på dylikt sätt så får de ju följa regleringen. Varje operatörs egna kunder får samma favör när dessa använder andra operatörers nät. Ingen operatör blir negativt särbehandlad.
2. Just gratis är det väl inte tal om. Det handlar mer om att närma sig den faktiska kostnaden och skälig vinst på den, än att fortsätta kunna ta ockerpriser. Om den faktiska kostnaden i runda slängar är 0,007 SEK/MB, och de fakturerar 1,80 SEK/MB (just nu), så lirar de fortfarande i samma division som SMS-lån.

EU-kommissionär Neelie Kroes har jobbat hårt för detta (med Piratpartiets generella, och därmed hela den gröna gruppens stöd) och hennes slutliga mål är att det inte finns någon roamingavgift alls inom EU. Att priset nu är lägre är bra men det är fortfarande ett ockerpris. Cirka 30 SEK plus moms att titta på en genomsnittlig fyraminuters poplåt på YouTube (16 MB). Det verkliga priset för att producera 1 GB data i mobilnätet är ungefär 7 SEK.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag undrade vad som skulle hända med den sajten. Intressant att han inleder med att säga att Apple PR ringde upp honom, men att han sen släpper det helt och "spekulerar". Oavsett vilken typ av information han fick, så kunde han varit lite tydligare i sin artikel om vad de sa.

Men det han skriver stämmer ju rätt så bra överens med den här trådens konsensus.

Och här en artikel om Cloud Kit och app extensions i relation till nya Photos: http://appleinsider.com/articles/14/07/03/ins...

Ursprungligen av stormstereo:

Och så har det hänt igen. Safari men även Aperture vägrar ibland att avsluta. Force quit som gäller. Nu såg jag i Activity Monitor att processen iCloud Photos var röd med tillägget "(not responding)". Jag kunde heller inte gå in på iCloud-inställningarna i system preferences. Force quit av den också. Omstart fixade det. Får se hur länge det håller. Vet inte om Safari har så mycket att göra med iCloud. Så - även om mitt problem eventuellt har med iCloud att göra så låter det ändå ganska orimligt att ditt swipe-problem härör därifrån.

Här kommer jag och våldgästar igen.
Jag tror att jag har hittat lösningen på mitt problem med att Safari (och Aperture, iCloud settings, Calendar) hängde sig. Det hela verkar ha hängt samman med processen kallad "iCloud Photos" som lyste illrött i Activity Monitor tidigare. Innan jag uppdaterade till Mavericks hade jag ett gäng delade fotoströmmar i Aperture. Jag bestämde mig för att radera dessa samt att stänga av allting som har med fotoströmmar att göra i Aperture, iCloud settings på iMac:en samt på iPad och iPhone. Efter en reboot av alla enheter slog jag igång tjänsten igen och började med iMac:en. Efter det har jag ännu inte haft en enda hängning. *ta i trä*

Det verkar alltså som att uppdateringen till Mavericks sabbade min iCloud Photos-funktion och att det behövdes en reset av densamma. Håll tummarna nu.

Ursprungligen av panther:

Stackars dig

Och så har det hänt igen. Safari men även Aperture vägrar ibland att avsluta. Force quit som gäller. Nu såg jag i Activity Monitor att processen iCloud Photos var röd med tillägget "(not responding)". Jag kunde heller inte gå in på iCloud-inställningarna i system preferences. Force quit av den också. Omstart fixade det. Får se hur länge det håller. Vet inte om Safari har så mycket att göra med iCloud. Så - även om mitt problem eventuellt har med iCloud att göra så låter det ändå ganska orimligt att ditt swipe-problem härör därifrån.

Ursprungligen av panther:

Allt det där lät jobbigt, det räckte med att rensa safari's cash och starta om för mig. Så försvann den buggen

Haha, trust me. Jag resetade och rensade webbhistorik, cache och cookies über alles, omstarter, trix och fix innan jag fick gå på djupet.

Jag har själv haft ett stort problem med Safari efter Mavericks. Det har varit omöjligt att avsluta Safari om fler än en tab har varit öppen. Det har hängt sig och force quit har varit enda lösningen. Det har dock startat normalt efter det och alla tabs har varit intakta.

Ditt problem kan ha att göra med gestures för mus och/eller trackpad i system preferences att göra. Jag läste om någon som upptäckte att någon eller några checkboxes var urkryssade efter Mavericks installation. Kolla det först.

Om det inte funkar, gör som jag:
Avinstallera Adobe Air
Avinstallera Adobe Flash
Rensa bort alla gamla mappar som har med Macromedia och Flash att göra
Avinstallera MS Silverlight
Avinstallera alla Safari extensions
Rensa/avinstallera onödiga Internet Plug-ins som ligger i Library för system och användarmapp.
Avinstallera Google Chrome
Rensa googles mappar och plist-filer för keystone och annat gammalt bråte
Rensa en massa plist-filer i olika safari-mappar (backuppa bokmärkena först)

Efter det har jag återinstallerat 1password extension och Flash.

Nu verkar det rulla som det ska. Jag kan inte med säkerhet avgöra vilket som var lösningen men jag tror det var rensningen av Safaris plist-filer som gjorde susen.

Detta har hänt mig också men inte med en specifik adress. Det verkade som att ju längre tid jag satt och skrev ett email, desto högre sannolikhet att mailet inte skulle hamna i "Skickat". Jäkligt störigt i min affärskommunikation! Använder också IMAP på alla mina konton. Det gick så långt att jag bytta till ett annat e-postprogram. http://www.postbox-inc.com Du kan också säga till Apple Mail att alltid skicka en kopia till dig själv och på så sätt säkra dig en sändhistorik.

Håller med, det är snyggt som fan. Därför har jag hela tiden gillat idén om en skärm som går helt ut i kanterna, likt detta gamla koncept: http://youtu.be/9s2oYUy_cVY

Ursprungligen av reboot81:

Och ingen av dina enheter har använts med andra iCloud-konton? Dvs du har inte lånat ut enheterna, eller köpt dem beg?

Eller att något av deras SIMkort suttit i dina enheter? http://www.theverge.com/2012/2/3/2766734/acci...

Nej, mina enheter är nya från start. Samma SIM har alltid suttit i dem. Jag har använt ett Thai-SIM på ett par resor men det känns väldigt långsökt.

Tack för länken. Det var intressant.

Alldeles nyss mottog jag 3 stycken iMessage på alla mina enheter (iPad, iPhone och iMac). Alla enheter är uppdaterade med senaste av allt.

Det unika är att jag inte känner någon av konversatörerna och inte har någon som helst koppling till dem.

Konversationen är mellan två individer bosatta i Katrineholm. När första meddelandet kom trodde jag att det var starten på något phishing-försök, paranoid som jag är, men det verkar vara genuina iMessages mellan en tjej och en kille i staden. Den i skärmdumpen rosafärgade mottagaren har ett nummer som påminner om mitt men faktiskt är totalt annorlunda. Låt mig beskriva med påhittade siffror:
Mitt: 31 31 37
Hennes: 37 37 31

Skärmdumpen: http://cl.ly/image/0n0A08473819

Vad tycker ni jag ska göra, om något? Har någon en förklaring?

(Ber om ursäkt om jag postat i fel kategori men jag tyckte mig inte hitta en lämpligare.)

Ursprungligen av kenjon:

Att skriva "Kråm" och "Eldräven" gör en sökning på forumet ganska hopplös. Försök skriva vad de egentligen heter....

Och här försöker jag vara målande och intressant... Du har rätt. Jag har ändrat.