Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
prinsen85

prinsen85

Medlem
  • Plats Skövde
  • Registrerad 2007-01-28
  • Senast aktiv 2011-02-08
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen prinsen85 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av koze:

Testa att starta telefonen i restore-läge (stäng av, håll inne home samtidigt som du sätter i sladden) och flasha om 1.1.2, kan funka.

Jag har för mig att jag aktiverade och jailbreakade med Independence, senaste betan. Funkade bättre än jailbreak.jar.

Hittade en guide som adrian länkat till i en annan diskussion som tog mig tillbaka så att jag iallafall kommer tillbaka till 1.1.1 därifrån kanske jag ska försöka uppdatera till 1.1.2 på det sättet som du tipsade. Funkar independence med iTunes 7.6

Ursprungligen av Martin Pettersson:

Tack för ett bra inlägg. Bra med länkar till guider som man sedan lätt kan följa. Stötte på ett problem dock. Hadde från början en 1.0.2 som jag har uppdaterat till 1.1.1 och nu skulle jag uppdatera den enligt guiden du länkade till. Allt gick bra tills att jag hade kört jailbreak.jar. Då fastnar telefonen i connect to itunes mode (en sladd och itunes ikonen på iphonens skärm).

Vet inte riktigt hur jag ska ta mig därifrån. Guiden menar att allt ska vara klart och att det bara är att gå vidare och unlocka telefonen. Kanske har du eller någon annan något svar på vad som gått galet och om det inte gått galet vad ska jag göra nu.

Har kikat lite på det. Det ser ut som någon form av csv (comma separerat) format och om jag inte har förstått saken helt fel så ska det kunna importeras av google Calender men det verkar inte fungera. Är det någon som har en pc som kan testa om det funkar att importera till Outlook. På de pc datorer som jag har tillgång till har jag bara outlook express alternativt entourage (på macen) och där har jag inte lyckats importera det.

Läser på Högskolan i Skövde och då har jag lyckats få hemsideadministratörerna att fixa så att man ska kunna importera schemat direkt till iCal så att man sedan kan lägga in det i sin telefon.

Problemet är att jag förstår inte hur man ska gå till väga.

Här finns kurserna som man kan välja på.
http://nlost.his.se/Course.asp?semester=20081&inst=all&courseoccid=&dt=Courses&submit1=Lista

Nu har jag valt två av kurserna och tryckt på knappen export och då ser schemat ut som någon excel variant av vad som kan tänkas vara en kalender.
http://nlost.his.se/Schedule.asp?startdate=&enddate=&courseoccid=18302081&courseoccid=98302081&courseoccid=93621081&courseoccid=13622081&courseoccid=93622081&st=Course&export=Export

Men hur gör jag nu för att få in det här i iCal eller alternativt google Calender. Någon som har några ideér?

Här finns den hjälp som webansvarig gett oss studenter att tillgå.
http://nlost.his.se/Information.asp

iPhone 1.1.1 (jailbreakad och operatörsoberoende) fungerar den med senaste iTunes?

Hittade en lösning som independence har utvecklat. Den kan laddas ner på denna sida om det är någon mer än jag som har samma problem.

http://code.google.com/p/independence/

Har precis uppdaterat min iPhone till 1.1.1 från 1.0.2. Det fungerade fint tillslut. Men nu när jag kopplar in den i iTunes så står det att det finns 265MB övrigt lagrat på den och att det är allt som får plats. När jag går in och kikar i telefonen så står det att den har ett lagringsutrymme på 300MB också ganska klent med tanke på att det borde vara på 8GB. Någon som har någon aning vad som kan ha hänt?

Har en iPhone 1.02 kan jaq uppdatera den till 1.1.1 med iTunes 7.4.2 nu efter att 1.1.2 har släppts eller måste jag vänta tills de kommer med en hack till 1.1.2?

Hej!
Min far ska ta över min Powerbook G4 då jag ska byta upp mig. Men för att han ska kunna få användning av den så behöver han ha igång Canvas 3.0.2. Jag har haft lite problem med att få det att rulla fint på G4:an.

Det första problemet som uppstod var när jag skulle föra över programmet för då använde jag ett fat-16 formaterat USB-minne. Detta kom jag snart underfund med och formaterade det med ett mac filformat så då kunde jag föra över programmet och med lite meck få det att starta.

Men med tanke på att det är min far som ska använda datorn vill jag helst att det ska gå lätt och smidigt att öppna programmet. I dagsläget kan jag inte bara dubbelklicka på canvas ikonen och på så sätt öppna det för då öppnas manusredigeraren. På apples hjälpsidor läste jag att man under visa info ska kunna välja öppnas alltid i classic läge. Detta valet finns inte tillgängligt när jag försöker. När jag ska öppna programmet så måste jag först starta ett annat classic program eller på något annat sätt ta mig in till classic läget och därifrån sedan använda äpple menyn (med de klassiska färgerna) och öppna programmet från det aliaset som jag lagt där. Då startas programmet.

Det verkar inte som datorn uppfattar Canvas 3.0.2 som ett program för när jag tar en fil som är skapad i canvas och försöker välja öppna med så är inte canvas aktivt. Trots att jag valt aktivera alla program.

Ska jag behöva skriva ett applescript för att kunna öppna det på ett relativt smidigt sätt eller har någon något annat "enklare" tips på hur man ska kunna lösa mitt problem.

Hej håller på med en skolgrej där vi ska lagra data i en txt fil som vi sedan ska kunna skriva till och läsa ifrån. Det funkar ganska bra men det är några saker som dykt upp.

1. Jag läser in filen spelare.txt och registrerar sedan en ny användare i spelare.txt och läser in filen spelare.txt igen. När jag läser in spelare.txt andra gången så hänger sig jämnt programmet och följande felmeddelande skrivs ut "has exited due to signal 11 (SIGSEGV)."

Koden till funktionen kan ses nedan..

//A Function that reads spelare.txt and saves the information to a struct
void ReadFromFile(Post user[]){
	//Creates a input stream with spelare.txt
	ifstream infil;
	
	infil.open("spelare.txt");
	//Reads information from file spelare.txt and saves the information in an struct
	while(infil>>user[ioCounter].login){
		infil>>user[ioCounter].surname;
		infil>>user[ioCounter].name;
		infil>>user[ioCounter].regDate;
		infil>>user[ioCounter].noRounds;
		infil>>user[ioCounter].wonRounds;
		infil>>user[ioCounter].lossRounds;
		infil>>user[ioCounter].drawRounds;
		infil>>user[ioCounter].noGames;
		infil>>user[ioCounter].wonGames;
		infil>>user[ioCounter].lossGames;
		infil>>user[ioCounter].drawGames;
		ioCounter+=1;
	}
	infil.close();
}

2. När jag registrerar en ny användare skulle jag vilja att datorn själv genererar dagens datum (070303). Finns det något käckt sätt att göra detta på.

3. Det tredje problemet uppstår då jag ska köra applikationen utanför Xcode. Programmet fungerar fint men det hittar inte filen. Då jag deklarerar strömmarna för in och utläsning har jag inte använt absolutsökväg utan bara helt enkelt skrivit.

ifstream infil;
	
	infil.open("spelare.txt");

Sedan har jag lagt txt filen på det ställe där konsollapplikationen skapades under release mappen som läggs till i projektets bibliotek. Ska jag istället använda absolutsökväg eller har jag gjort något fel eftersom han inte hittar filen.

alla tips och råd uppskattas.

Tack det fungerade kanon bra uppfattade det bara inte som att skärmen rensades då den fanns kvar högre upp i terminalen om man scrollade uppåt. Men blev gör bra.

Nu ska jag lägga till en .txt fil till mitt projekt där highscore och inlogg ska lagras. Det går jätte bra när man kör det i Xcode. Men om jag vill köra filen i terminalen så hittar han inte längre filen. Måste jag ange fullständig sökväg eller ska jag på något sätt inkludera den i "terminalfilen" som bildas?

en till liten fråga när jag ändå är i farten. Blir lite rörigt nu när jag gör en konsoll applikation det är mycket text och för att särskilja de olika styckena använder jag "endl". Finns det något kommando som gör att skärmen töms innan nästa sak skrivs ut? Läste någonstans att det inte fanns i själva språket och att man fick anropa den funktionen från systemet.

Fick tips om att man skulle skriva.
cout << "\x1b[2J\x1b[H";
Men det funkar inte i terminalen. kan det bero på vilken teckeninställning jag har inställt på i xcode?

Ursprungligen av Sidde:

För att lägga till det som redan sagts samt en while loop.

while (cchoice >=1 && cchoice <=3) {
if (cchoice == 1) {
ctchoice="stone"; }
else if (cchoice == 2) {
ctchoice="scissors"; }
else {
ctchoice = "bag" }
}

Vad är anledningen till att man lägger till while satsen? Är jue ganska ny på det här.

Det är så typiskt man sitter och stirrar sg blind. Det där semicolonet borde jag sett. Skulle bara gått ifrån det en liten stund. Fast när man är lite stressad är det självklara svårt att se ibland. Tack så mycket för alla tips. Gött att få svar så snabbt. Har suttit mest på macworlds forum innan. Det är väl egentligen inget fel på det men sån här respons har jag inte varit med om förut. Im here to stay.

Hej håller på och gör ett sten sax o påse spel som en skoluppgift. Sitter i xcode och programmet skrivs procedurellt i c++. Har stött på lite problem.

1. Första problemet är när jag ska skriva ut vad man har gjort för val (sten sax eller påse). Se koden nedan

Citat:

int cchoice;
cin>>cchoice;

//Saves the users choice in a text string for later output
if (cchoice == 1)
ctchoice="stone";
else if (cchoice == 2)
ctchoice="sciccors";
else if (cchoice == 3);
ctchoice = "bag";


cout<<"You choosed "<<ctchoice<<"."<<endl;
[

Oavsett vad cchoice har för värde så skrivs bag ut.

2. Nästa fel är lite snarlikt. Har två olika felmeddelanden som aktiveras utav att en variabel sätts antingen till "m" eller "g". Problemet är bara att båda felmeddelandena skrivs ut om variabeln får antingen "m" eller "g".

Citat:

int game;
char error, mode;

if (error='m')
cout<<endl<<endl<<"The command you entered was not valid since ("<<mode<<") is not a valid command"<<endl; cout<<error<<endl;

if (error='g')
cout<<endl<<endl<<"You choosed ("<<game<<") wich is not a valid command since it is not a positive integer"<<endl;

3. Sedan undrar jag om man kan "pausa en utskrift". Alltså att test skrivs ut sedan måste användaren trycka på enter för att få se fortsättningen på texten.

Jag är tacksam för all hjälp. Kan vara så att jag inte tänker rätt och kanske måste börja tänka på lite annat sätt.