Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
prinsen85

prinsen85

Medlem
  • Plats Skövde
  • Registrerad 2007-01-28
  • Senast aktiv 2011-02-08
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen prinsen85 har skrivit i forumet.

har kört XCode 4 GM den senaste veckan och allt har fungerat fint. Men igår när jag tryckte på backspace kom ett upp och nervänt frågetecken. Detta tecken dyker också upp då jag trycker Esc. Sen har även autocompletion lagt av någon som upplever samma problem?

Tänkte bara höra om det är så att ni jobbar på att bygga ett tillägg för playprima eller eventuellt bygga in stöd för play prima i er nuvarande plugin? Vore smidigt nu när de visar mäklarna där.

tackar..

Oj ursäkta om jag var otydlig. Programmerar i objectiv-c och det jag vill uppnå med parsningen är bara att få ut texten som finns lagrad i cellerna.

Såhär gör jag för att koppla upp mig mot servern och hämta hem datan.

//Kopplar upp mot servern
	NSURLRequest *urlRequest = [NSURLRequest requestWithURL:url
					cachePolicy:NSURLRequestReturnCacheDataElseLoad
				 timeoutInterval:30];
	
	//Här kommer datan ifrån sidan att lagras
	NSMutableData *urlData;
	
	NSURLResponse *response;
	NSError *error;
	
	//Läser in datan ifrån servern.
	urlData = [NSURLConnection sendSynchronousRequest:urlRequest returningResponse:&response error:&error];

Om man sedan ska spara ner XML har jag läst att man kan spara det i en array genom att bläddra ner i hierarkin till det man är intresserad av. Så för min del hade det sett ut såhär om det nu fungerar med html.

NSArray *minArray = [[urlData nodesForXPath:@"html/body/table/tr/td" error:&error] retain];

Detta har jag dock aldrig fått att fungera så istället har jag sparat ner informationen som jag laddat ner i en NSString. Det är denna sträng som jag funderar på om jag behöver parsa igenom efter den informationen som jag är intresserad av eftersom jag inte har fått ordning på ovanstående.

Bara för att kontrollera att hämtningen av informationen har fungerat som den ska så har jag provat att skriva ut strängen i ett vanligt textfält och det är då som å ä ö saknas samt att den bara läser in sex tecken och sedan avslutar med en punkt.

Håller på med ett litet projekt där jag behöver parsa html. Har läst lite olika artiklar där det står hur man parsar xml. Men har inte riktigt fått det att fungera. Då jag läser in webbplatsen har jag lyckats spara ner informationen i en sträng men då klarar den inte av å ä ö och sen så bryter den alla <td> efter 6 tecken. Så om det står

<td>Glassbilen</td>

blir utskriften ifrån min NSString "<td>Glassbi.</td>"

Hittade en funktion som hette NSXMLDocumentTidyHTML som tar bort alla html taggar vilket iofs är bra men problemet men främmande tecken samt avkortade ord kvarstår.

Det ultimata hade varit om man på något sätt hade kunnat läsa in allt som är lagrat tabellcellerna i en array eller så och sedan bara leta igenom arrayen efter den information som är relevant.

För att komma runt att den inte kan läsa in åäö samt de avkortade orden har jag funderat på om jag i värsta fall får göra en tabell som byter ut

Glassbi. mot Glassbilen
och Sngubb. mot Snögubbe

Fast det känns som att jag gör det krångligare än vad det är då.

Någon som har några tips så är jag idel öra. Kan skicka med lite kod exempel ifall det blir tydligare då.

Kan nog håller med om att de är få procentuellt sett men problemet ligger där i att det ofta är de stora företagen som har kameraförbud då de är rädda för industrispionage. Volvo t.ex. i Sverige är ett sådant företag. Sen vet jag inte om de är stenhårda på kameraförbudet om en anställd har en kamera i sin privata telefon men har svårt att tro att de själva skulle köpa in dem till sina anställda.

Att hitta en mobil utan kamera är inte särskillt svårt såvida man inte tittar på konsument telefoner. Kikar man på företagstelefoner finns det i regel minst en ifrån varje leverantör. t.ex. SE M600i

Privat och jobbmobil är givetvis ett alternativ, men min fråga var egentligen hur jag skulle kunna ha min iPhone på jobbet utan att det sticker allt för mycket i mina kollegors ögon.

Senast redigerat 2008-07-05 02:11

Tänkte lite på hur Apple har tänkt att iPhone 2.0 ska bli en företagstelefon då man inte kan välja bort kameran. På många stora företag får man inte ta med kameror innanför deras portar. Jag jobbar på ett sådant företag vilket i dagsläget förhindrar ett inköp.

Har funderat ut lite olika lösningar på mitt problem.
1. Ta bort kameran helt.
2. Radera kamera programmet
3. På något sätt täcka över linsen under arbetstid så att man sedan kan ta bort det och använda kameran på fritiden.

Angående alternativ 1 så såg jag att det var ett företag som erbjöd tjänsten att ta bort kameran ifrån din iPhone för 99 dollar. Dock känns detta ingrepp en aning drastiskt och omöjliggör framtida användning av kameran. Såvida jag inte skruvar isär den och monterar fast kameran igen det vill säga.

Alternativ 2 känns egentligen inte som en bra lösning för mig dock har jag läst på diverse forum om folk som gjort det genom att koppla upp sig mot kameran via ssh.

Alternativ 3 är det som känns mest intressant för mig och då grunnar jag på om det finns något motsvarande linsskyddet på en systemkamera som man skulle kunna täcka över kameran med innan man går in på jobbet. Alltså något som bara täcker över kameran och inte hela baksidan av telefonen. Jag skulle iofs kunna använda svart tejp eller något och tejpa för kameran men det skulle förstöra iphonens i övrigt stiliga utseende. Är det någon som sett någon liknande produkt så skulle jag vara intresserad av en länk eller liknande så att jag kan spana in den lite närmare.

I värsta fall skulle jag även kunna tänka mig något "iPhone fodral" som täcker hela baksidan av telefonen och därmed kameran också. Alla tips är uppskattade. Kanske har du en bättre lösning än jag på att dölja eller göra kameran obrukbar under arbetstid.

Nu är till och med forumet nere.

Citat:

Maintenance

The forums are temporarily down for maintenance. Please try again in a few minutes.

/Administrator





Har det stått i över en vecka nu. Är sugen på att påbörja på ett recept bibliotek men vore segt om man inte kan exportera det på något vettigt sätt sen om de skulle bli klara med cookbook. Någon som vet något schysst receptprogram som helst ska vara gratis. Har testat "yum" och "meassuring cup" men har inte riktigt fastnat för något av dem än. Kikade även lite på "Connosieur" och jag gillade själva itunes upplägget på det men har hittils varit för snål för att verkligen köpa det.

Någon som kan ge råd..

Tänkte höra med er om det är någon som vet om man kan spara användar namn och lösenord för en specifik webbsida i Safari. På skolan där jag går måste jag nämligen fylla i både användarnamn (20 tecken med siffror, små och stora bokstäver och backslash) och lösenord (10 tecken med siffror, små och stora bokstäver) för att kunna komma ut på internet via Wifi. Det är lite bökigt och skulle spara mig mycket sveda och värk om du kunde vara ifyllt direkt då man kom in på den sidan. Någon som har någon idé på hur man kan lösa detta?

Locate me funktionen fungerar inte alls för mig heller står något i stil med couldn´t determine your location. HAr provat navizon knepet utan något resultat. Har en oob 1.0.2 som jag uppdaterat til 1.1.3 med ziphone.

Någon som har något tips?

(skönt att det att det kommit en egen tråd för detta ärende då många verkar ha strul med detta.)

Följde den guiden som Patrik D tipsade om och det fungerade verkligen smärtfritt. En fråga bara är det någon som testat locate me funktionen? Har hört rapporter om att den ska funka nu då basebandet också är uppdaterat. Kanske bara är för att jag bor på landsorten (läs Skövde) som det inte fungerar för mig.

Herr Åhman: Hade samma problem det står i Hjälpmenyn i independence precis hur man ska göra om man får det felmeddelandet.

jag har samma problem startar inte för mig heller. Har en 1.1.3 som är mjuk-uppdaterad vie dev teams metod.

Nu funkar allt kanon för min del förutom locate me funktionen men den verkar jag inte vara ensam om att inte få att fungera.

Ursprungligen av koze:

Testa att starta telefonen i restore-läge (stäng av, håll inne home samtidigt som du sätter i sladden) och flasha om 1.1.2, kan funka.

Jag har för mig att jag aktiverade och jailbreakade med Independence, senaste betan. Funkade bättre än jailbreak.jar.

Independence fungerade bättre här med tack för tipset. Nu är det dags för the real thing då att få igång. 1.1.3. Önska mig lycka till.