Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
[sm]Fab

[sm]Fab

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2004-12-21
  • Senast aktiv 2008-12-25
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen [sm]Fab har skrivit i forumet.

Nån som vet en bra lösning på problemet att itunes inte kan streama till Airport Express efter att datorn varit i vila? Apples förslag (att ändra ljud-ut till "dator" och sen tillbaka till Airtunes) räcker inte riktigt... Dels känns det som man inte borde behöva ha en så klumpig lösning, dels funkar det i så fall inte att ha iTunes som väckarklocka över Airtunes. Pinsamt dessutom att Apple fortfarande har det som officiell fix..

Någon?

Pirates! Gold; War at Sea; A-10 Attack! (fortfarande bästa flygsimen jag spelat på Mac) och varför inte det första Lode Runner?

Om du är sugen på fler dåliga portar är Halo mitt tips.

Japp, fläckar här också. Har redan bytt skärm en gång, men nu är de tillbaks. Inte bara i hörnen (vilket jag även har noterat på 12" pb, utan lite här och var över skärmen.

Tacka vet jag pb 180...

Nån som vet nåt om varför en airport express-station inte dyker upp i airport-administratörsprogrammet? Jag kan ansluta till internet och Airtunes funkar problemfritt, men jag kan alltså inte konfigurera åbäket. Jag har ”resettat” den en gång och efter det kunde jag lyckligtvis ställa in den, men senare så fortsatte den lysa med sin frånvaro i administratörsprogrammet. Nån som har liknande problem?

Ah, vilken lättnad. Jag var såklart i fel katalog, fast filnamnet fylldes ändå i när jag "tabbade" i [rot]/Desktop/hsa... Jaja men nu är det överstökat iaf. Tack för hjälpen allihop. PMa mig om ni ska ha nån glass eller en öl eller nåt.

Tack och hej /F

ps. Kakazooka; det gläder mig att även du blev av med din (något större) börda...ds.

Detta är resultatet av rm -rf respektive ls -l.

Något av intresse? Jag begriper inte mycket av slika terminalmeddelanden...

Jaha ja. Sator Arepo alltså? En total formatering kanske snarare?

Fast ändå; att slänga sig i väggen var nog det som hjälpt mest hittills.

Näe, cocktail visar inte heller filen, tydligen! Den har hittills bara synts i terminalen och där går den inte att få bort. Frustrerande.

Jo, jag tänkte det, testade y också innan, men samma sak händer:

Last login: Mon Mar 28 10:48:43 on ttyp1
Welcome to Darwin!
You have new mail.
a310:~ fab$ cd desktop
a310:~/desktop fab$ cd hsa
a310:~/desktop/hsa fab$ ls
plus-oldboy.avi
a310:~/desktop/hsa fab$ rm -i plus-oldboy.avi
remove plus-oldboy.avi? y
rm: plus-oldboy.avi: Invalid argument
a310:~/desktop/hsa fab$

Gör jag något fel?

Jo, när jag gör som du skriver dyker filen -med sitt riktiga namn- upp i terminalen. Men när jag trycker enter när den frågar "remove [film].avi?" får jag "invalid argument" till svar. Ska man bekräfta på nåt annat sätt än med enter, eller? Tack för hjälpen så långt i alla fall. Glassen står i frysen.

När jag skulle överföra en film till min polares pc häromdan så såg den ut att försvinna totalt. Den dök inte upp i hans burk, och i mappen på min ibook låg bara textningsfilen kvar. Filmen var väck. Trodde jag. När jag kommer hem ser jag att mappen där den låg fortfarande upptog 700+ mb hårddiskutrymme och om man öppnar mappen i vlc så går filmen mkt riktigt igång. I Finder syns dock ingen fil i mappen men om jag konsulterar Norton eller nåt liknande så visas en fil som heter nåt i stil med inode##########. Den går inte bort med wipeinfo i alla fall. Hur ska jag bära mig åt för att få bort den?

Den som svarar och bor i Lund får glass imorgon.

F

Daphox: vad sa apple om saken (om du har frågat)? Du har inte hittat någon lösning alltså? Nu har jag i alla fall provat allt utom att installera om systemet (tack för hjälpen i alla fall, Stefan).

Ok, nu har jag testat att skapa en ny admin (hade bara mig själv innan) och försökt ändra processorhastigheten med den. Det funkar inte heller. Imorgon installerar jag väl om systemet. Snöpligt efter att ha haft datorn i knappt två månader.

Någon som har några andra förslag innan yxan faller?

Ok, nu har jag testat repair permissions och startat om. Ingen effekt. Märkligt.