Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pippilin

Pippilin

Medlem
  • Plats Lidingö
  • Registrerad 2007-02-08
  • Senast aktiv 2015-11-30
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Pippilin har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av pushloop:

Testa att ta bort kontot och ställa in det på nytt.

Jag har precis drabbats av samma problem. Det uppstod då jag hade ett annat problem vilket fick mig att ta bort kontot och lägga till det igen. Då blev skickat-korgen skrivskyddad precis som du beskriver.
Jag kör MBP/10.10.5/Mail 8.2 (2104). Är det någon som löst detta problem?

Ursprungligen av Pippilin:

Problemen började när jag bytte från BBB ADSL till Bahnhof fiber. Jag ska absolut testa att göra reset på AE1.

Nerfarten påverkades möjligen, men uppfarten ligger kvar på under 0,5. Jag återställde AE 1 helt till fabriksinställningarna, tyvärr utan framgång. Jag provade även farten i TP- kabeln som går in i AE 2 och den håller 70/60....

Jag tror jag blir knasig...!!

Ursprungligen av Dalle:

Kan vara värt att prova att göra en reset av AE 1.
Har du nyligen bytt operatör? I så fall kan gamla inställningar ligga kvar i routern och spöka.

Problemen började när jag bytte från BBB ADSL till Bahnhof fiber. Jag ska absolut testa att göra reset på AE1.

Hej,
Hittar ingen tråd som i modern tid hanterar mitt problem...
Jag har totalt 3 st Airport Extreme som distribuerar fyra trådlösa nätverk (varav ett gästnätverk). AE 1 är kopplad direkt i mitt fibermodem (100/100 via Bahnhof) och uppsatt med DHCP. AE 2 och 3 är placerade på helt olika platser och är inkopplade via Netgear ethernetswitch med kabel och satta i bryggläge.
AE 1 levererar minst 80/60 vid upprepade tester via kabel och trådlöst. AE 2 och 3 levererar endast 4/0,3 via kabel och trådlöst. Det märkliga är att om jag testar hastigheten i TP-kabeln som går in i AE 2 och 3 kommer jag upp i samma hastighet som vid AE 1, så felet verkar ligga i någon inställning i AE 2 och 3.
AE 1 är ca fem år gammal, AE 2 ca tre år gammal och AE 3 är 3 månader gammal (802.11ac)

Jag har provat att byta kanaler och protokoll, men upplever ingen skillnad. Kan inte påstå att jag haft någon större logik i testandet, så det är fullt möjligt att jag missat något...

Är det någon vänlig själ som vill dela med sig av goda råd...?

Vet inte riktigt om detta är rätt tråd, men jag är på jakt efter Elgato Eyetv Common Interface. På Macoteket vet man inte varför Elgato Eyetv Common Interface inte längre finns till salu och enligt denna tråd verkar det varit en del problem med produkten. Någon annan tråd vittnar om att det iofs finns alternativ, men det kräver en del fix och programmering.

Jag bor i en villa med en gammal hederlig antenn med boxerabonnemeng och kör macmini och vill nu ha in även de kodade kanalerna. Enligt butiken skall jag alltså ha Elgato Eyetv Common Interface, men den säljs inte längre...

Jag kan rimligen inte vara ensam om detta problem, hur gör ni andra?

Är det någon som vet om "omvägarna" med att få Forerunner 305 att funka med Mac också gäller 405:an?
Jag har just lagt en beställning på Forerunner 405 och vill ogärna damma av PC:n igen. Har läst att det skall komma en mjukvara under Q3 2008 för Mac, men vem orkar vänta så länge...?

Jag lyckades till slut att lösa problemet själv. Filnamnskonflikter uppstår hela tiden då jag loggade in på CIFS (eller NFS). Med Mac gäller AFP...!!

Vilket alla kanske redan visste, men manualen var inte alls tydlig med detta...

Hej,
Jag har tidigare använt en en extern hårddisk (LaCie 500Gb LAN) som lagringsplats för iTunes, iPhoto och iMovie till min Mac Mini med OS X 10.4.7. Nu börjar den fyllas upp och jag har istället skaffat mig Netgears ReadyNAS med 4*500Gb.

Jag vill kopiera över innehållet som det är från LaCie till NAS genom att markera de fyra mappar som finns och dra över dem till roten på NAS. Mitt problem består i att jag inte kan kopiera över mappstrukturen som den är utan att det blir konflikt av typen; "Du kan inte kopiera filen img_00087.jpg eftersom att det redan finns en fil med det namnet".

På LaCie ligger fyra mappar: iMovieprojekt, Filmer, Musik och Bilder. I mapparna Musik och iMovieprojekt ligger filerna utan undermappar, medan filerna är indelade i undermappar i de två övriga mapparna. Det verkar dock inte vara någon skillnad, utan konflikten uppstår i båda fallen. Det största problemet är naturligtvis att all kopiering avstannar då första konflikten uppstår.

Skall väl också tillägga att i de fall det finns filer med samma namn på ursprungsdisken ligger de i olika undermappar, den externa hårddisken tillåter ju inte heller att det finn två filer på samma mappnivå med samma namn...

Tacksam för assistans

/Pelle

1