Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ht-tower

ht-tower

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2007-02-09
  • Senast aktiv 2014-06-18
  • Antal inlägg 113

Foruminlägg

De senaste inläggen ht-tower har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ancientdragon:

...Lyckades genom att tillåta Upnp och stänga av ipflood och blockera XBMC i min macbrandvägg. Det sistnämnda enbart för att slippa reklamen. "

Kan man bli av med reklamen genom att blockera XBMC i macbrandvägg?

Min airport har vid 4 tillfällen lagt av att fungera. Anslutningen försvinner och den kan inte längre hitta några tillgängliga nätverk. Detta har bara hänt när jag i Transmission laddat ner filer i hastigheter kring 6MB/s. Vid långsammare hastigheter har jag aldrig haft problem. Nätverket består av en vit macbook snart 3 år gammal med Snow Leopard samt trådlös anslutning till en TC. I Systemmeddelanden kan man läsa:

2009-12-02 15.31.05 kernel AirPort: Link Down on en1. Reason 4 (Disassociated due to inactivity).
2009-12-02 15.31.05 kernel apple80211Request[7097] Unsupported ioctl 87
2009-12-02 15.31.05 kernel apple80211Request[7097] Unsupported ioctl 87
2009-12-02 15.31.05 kernel apple80211Request[7097] Unsupported ioctl 87
2009-12-02 15.31.06 configd[13] network configuration changed.

Vet inte om problemet uppstår bara i Transmission, men om det kommer vara ett återkommande problem i de hastigheterna kommer det ju innebära problem med tex voddler. Vad kan problemet vara? Kan de "höga" hastigheterna vara orsaken?

/HT

Är det bara jag som inte kan avsluta vnet processen?

Kan inte göra det via den sk voddler tray, händer ingenting när jag väljer stäng av där... Jag kan tom avsluta voddler tray och logga in på voddler utan problem, det enda är att voddler inte kommer ihåg mig som användare...

Det går inte heller att tvångsavsluta vnet... det är borta ett par sekunder och så kör den igång igen

Någon som har en lösning?

Ursprungligen av studiox:

Var ligger filen för avinstallation?

/library/

Ursprungligen av urkan:

Jag hade också problem med att få bort vnet-processen efter att jag avinstallerat voddler.
Kolla i systemmappen i Bibliotek/LaunchAgents så ligger det en fil där som heter vnet.plist. Radera den så försvinner processen.

Jag vill ju inte avinstallera voddler utan jag vill kunna använda min dator då och då utan att ett program som inte går att stänga av ligger och skickar data hela tiden... Alltså ha möjligheten att enkelt starta och stänga av vnet processen

Ursprungligen av Drakfot:

Det låter troligt, gissningsvis måste du kör avstängningsfilen som root via sudo för att ha rättighet att stänga av tjänsten (eftersom den körs som root).

vnet körs inte längre som root...

Upptäckte att där filen för avinstallationen ligger så finns numer två grejer till. En för att starta "vodlerservice" och en för att stänga av. Kan detta vara kopplat till vnet? När man kör den i terminalen för att starta säger den att det redan körs, och för den som stänger av säger den "Permission denied". Kan detta vara kopplat till mitt inlägg ovan om att vnet inte stängs av? Är det något fel i den filen bara?

HT-Tower

Hej igen!

Nu har voddler fått för sig att ändra på allt och skapat ett eget program som ska kunna stänga av vnet. Problemet är bara att när man stänger av detta så stängs bara det lilla programmet och inte själva vnet! kanske för att lura användarna att vnet har stängts av? vnet ligger inte heller längre som root utan under användaren. Kan man modifiera arbetsflödena ovan så att de funkar igen?

HT-Tower

Är det någon mer än jag som lagt märke till att det där "tray-programmet" inte stänger av vnet!!!?
På min dator finns det numer två processer som voddler startar. En som heter Voddler tray och den gamla vanliga vnet! Båda ligger dock under min användare och inte som root. När man stänger av voddler tray så är det enda som händer att just den lilla processen stängs av, vnet kör dock på som vanligt!!! Värdelöst!

HT-Tower

Finns det någon kunnig som vet om man kan fixa ett litet program eller dylikt så att man enkelt kan stänga av och sätta på processen vnet som Voddler i största hemlighet automatiskt kör igång? I ett forum finns denna instruktion hur man gör:

To shutdown vnet in a semi friendly way use;

sudo launchctl unload -w /Library/LaunchDaemons/vnet.plist

and to restart the service

sudo launchctl load -w /Library/LaunchDaemons/vnet.plist

The -w flag is strictly unnecessary but if not used the daemon will be loaded on the next reboot / login. In my so far limited experience the daemon is well behaved if somewhat spiky when it comes to resource usage.

Detta verkar fungera bra men det är "jobbigt" att behöva gå in i terminalen varje gång man vill göra detta. Kan man på något sätt "automatisera" detta så att man kan göra det genom ett par klick med musen eller så? Var inne på att man kanske kunde göra något med hjälp av Automator men där verkar inte finnas något som kan skriva in saker i terminalen.

HT-tower

I vilken mapp lägger Voddler det som den cachar? Måste blocka mappen för Time machine. Drog igång en film för att testa i ett par minuter och strax efter drog time machine igång och kopierade 700mb! Med den takten kommer min TC bli överfull hur snabbt som helst!

Ursprungligen av maca:

Så här gör du för att avsluta vNet i Terminalen (tips bland kommentarerna till nyheten om Mac-klienten hos Voddler – http://www.voddler.com/news/mac_client/comments/2):

To shutdown vnet in a semi friendly way use;

sudo launchctl unload -w /Library/LaunchDaemons/vnet.plist

and to restart the service

sudo launchctl load -w /Library/LaunchDaemons/vnet.plist

The -w flag is strictly unnecessary but if not used the daemon will be loaded on the next reboot / login. In my so far limited experience the daemon is well behaved if somewhat spiky when it comes to resource usage.

Är det kanske möjligt att göra ett litet program eller dylikt som gör detta genom bara en knapptryckning eller två? Kan absolut inget om sådana grejer men det bör väl vara ganska enkelt att fixa för den som kan? Jag mottager gärna en sådan lösning av någon händig person!

/HT-Tower

Katastrofalt dåligt att man inte kan stänga av denna vnet grej eller bestämma när den ska starta! Voddler slängdes ut från datorn lika snabbt som det installerades!