Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
laserbob56

laserbob56

Medlem
  • Plats Solna
  • Registrerad 2007-02-11
  • Senast aktiv 2015-06-25
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen laserbob56 har skrivit i forumet.

Har nyss uppgraderat till Office 2008. Min Databasfil är 1,74 GB. Har en MacBook Pro med 3 GB internminne. Konstigt nog är inte Entourage segt utan fungerar bra. på en PC hade det varit omöjligt att ha en nästam 2 GB stor Outlookfil. Jag arkiverade efter hand (när jag körde pc) och höll filen på mellan 250-500 MB. Nu har jag två frågor om detta på Leopard.

1. Hur fungerar Databasfilen ihop med datorns internminne. Det kan ju knappast vara så att allt läses in i RAM-minnet för då skulle datorn storkna. Finns det någon övre gräns för hur stor databasfilen kan bli utan att datorn blir seg?

2. Kan man arkivera en databasfil med sina mail? Behövs det? Arkivet måste ju vara lätt åtkomligt och lätt att söka i.

> Hur ska man annars kunna slänga filer till papperskorgen hela dagarna och inte ha en susning om var dom ligger från början?
Ingen anledning att vara ironisk. Om den här diskussionen utvecklas till ett "religionskrig" mellan förespråkare för olika operativsystem så får jag söka mig nån annanstans. Jag arbetar sedan 10 år med försäljning av en mjukvara som finns på både Mac och Win och finner denna typ av argumentationer fruktlösa och slöseri med tid. Nu är det så att jag i ett ögonblick av obetänksamhet slängde ca 40 st INI-filer från min Windowspartition (efter att ha gjort en sökning på min dator utan att tänka på att sökresultaten även innefattade Windowspartitionen). Så snälla, finns det någon som har förslag på en lösning

>kan inte få saker i papperskorgen att hoppa tillbaka till där du kastade dem ifrån.
Det känns snopet. Jag bytte från Windows till Mac för användarvänlighetens skull. Och att det anses vara tekniskt sett ytterst avancerat. Så här fungerar det i Windows: om man har flyttat en fil till papperskorgen så finns info om sökvägen till ursprungsplaceringen kvar. Om man väljer återställ så flyttas filen tillbaka till exakt det ställe i mapphierarkin där den fanns från början. Om denna möjlighet ej finns i Mac OS X anser jag att det är anmärkningsvärt.

Hur gör man för att flytta tilbaka filer från papperskorgen till sin ursprungsmapp? Har nyligen bytt från windows där det fanns möjlighet att återställa borttagna filer till ursprungsmappen. Men jag hittar inte det alternativet på Mac OS X.