Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
laserbob56

laserbob56

Medlem
  • Plats Solna
  • Registrerad 2007-02-11
  • Senast aktiv 2015-06-25
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen laserbob56 har skrivit i forumet.

Jag har förgäves försökt skapa ett kortkommando för att flytta brev till andra brevlådor. I Outlook använder man SHIFT+CMD+M. Det kommandot är upptaget i Mail så jag testade med SHIFT+CMD+Ö (Systeminställningar/Tangentbord/Kortkommandon). Jag använder Yosemite. Någon som vet hur man gör? Tack på förhand.

Tack för tipset om CCC!
Nu vet jag vad jag ska göra i helgen : - )

>spara den gamla datorn i en .dmg
Intressant, hur går jag tillväga? Med något specialprogram eller finns det ett kommando i operativsystemet?

>Allt "junk" får du väl sortera ut manuellt (bilder/dokument? programvaror?)
Menar bl a systemfiler som jag inte har kontroll över och som blivit kvar efter att jag avinstallerat en mjukvara som jag testat och bestämt mig för att sluta använda. Känns onödigt att flytta dessa vidare till nästa dator. Det kanske jag inte gör med Flyttassistenten och upprinnelsen till min fråga är att jag önskar kommentare av någon som vet med säkerhet.
>Hur kan en (onödig) fil slöa ner systemet?
Säg det ; - )
Men jag har i alla fall upplevt prestandaförbättringar när jag gjort "rena nyinstallationer". Beror kanske på hur ofta man installerar nya program och hur pass prestandakrävande applikationer man använder. Mjukvaror som ArchiCAD och Artlantis känns snabbare igen efter en ominstallation.

Jag har köpt en ny MacBook Pro och funderar på hur jag ska flytta över informationen från gamla datorn till nya på smartast sätt. Gamla datorn har Lion även den. Jag brukar blåsa mina datorer någon gång per år för att bli av med onödiga filer som slöar ned systemet och nu begrundar jag mina alternativ varav ytterligheterna är:

1. Använda Flyttassistenten och låta Lion sköta allt (snabbast förstås)
2. Installera alla program på nytt och flytta alla filer och inställningar manuellt (garanterar att jag blir av med en massa junk men tar tid)

Tacksam för tips och länkar!

Mail = Apples eget mailprogram.
Backupprogram = Smartbackup.
Lyckades hitta den gamla "skickatmappen" via denna sökväg:/Users/"min hemmamapp"/Library/Mail/Mailboxes
och importeradei Mail via ARKIV - IMPORTERA BREVLÅDOR
Allt i ordning nu : - )

MAC OS 10.6.8 . Har backup. Vet någon var jag hittar min skickade mail på backuppen och hur jag får tillgång till dem?

Illustration på ett veckourval jag vill kunna göra i iCal

När jag tittar i en kalender för att planera något så vill jag kunna scrolla fram och tillbaka och se fyra-fem veckor samtidigt oavsett om de finns i samma månad eller ej. Som iCal fungerar nu så är det som att vända blad på en väggalmanacka. Man kan endast se en månad i taget och det försämrar överblicken. Exempel: Du vill ha planera jul- och nyårshelgen och kunna se mitten december till mitten januari samtidigt. Om det inte går att lösa i iCal kanske någon känner till någon applikation som har den funktionaliteten.

Hittade svaret själv
I Onyx - Diverse - Allmänt finns dessa inställningar.

I 10.5 kunde jag bestämma var skärmdumpar tagna med kortkommando skulle hamna. Jag kunde även styra filformatet, tex jpg.

I 10.6 lägger sig skärmdumparna på skrivbordet och blir automatiskt png. Vet någon var man ställer in filformat och sökväg i 10.6?

Namnet kan jag inte heller styra över. Det blir iofs ok: "Skärmavbild 2009-12-30 kl. 17.24.08.png" så det stör mig inte så mycket.

Nu blev jag imponerad!
Testade och det fungerar.
Tack för det snabba och bra svaret

Finns det något sätt att få Spotlight att hitta plist-filer i mappen "Bibliotek"?
Eller är vissa systemmappar undantagna från Spotlight.

Nu har jag kollat med Microsofts support. 1 miljon objekt är begränsningen för närvarande. Min Databasfil på 1,96 GB innehåller 12.000 mail som jag skickat och fått under ett år och tre månader så det är en bra bit kvar tills det tar stopp. MICROSOFTS SVAR NEDAN:

Det finns ingen begränsning på storleken, däremot på hur många objekt som kan finnas.
Begränsningen ligger på 2 miljoner objekt, men i praktiken är det 1 miljon mail, kalenderhändelser mm, eftersom 1 mail tex, innefattar 2 objekt. Du får ett felmeddelande när databasen blir för stor. Jag skickar med en länk som beskriver detta fel och under Cause står förklaringen varför det händer.

You receive an "Entourage is almost out of space" warning message when you start Entourage 2004 for Mac <http://support.microsoft.com/kb/842878>

Du kan även läsa hur du kan arkivera, men det fungerar inte på samma sätt som på pc.
Det kan du läsa under Resolution. Jag tycker nog att du ska arkivera då och då för säkerhets skull. Jag tycker inte att du ska vänta tills du får detta felmeddelande.
När du arkiverar kan du välja om du ska ta bort arkiverade objekt från Entourage eller spara dom.

Tack för svaret. Om det fungerar med 13 GB för dig så är jag lugn...
Äpple + Y för att titta på en fil är ju bra. Är det någon skillnad mot att använda mellanslagstangenten eller är funktionerna identiska?