Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jimpa_fu

jimpa_fu

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Sysselsättning funderar på o köpa mac
  • Registrerad 2007-02-26
  • Senast aktiv 2009-09-23
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen jimpa_fu har skrivit i forumet.

Håller på och konverterar om mitt video_ts bibliotek. Det går bra för det mesta men vissa filmer verkar göra att Handbrake oväntat avslutats (som det står). Vad kan det bero på? Vad kan man göra? Kan ju använda VisualHub istället men där kan jag inte lägga in text. Alla filmer är rippade med MacTheRipper.

/jimpa

Har rippat hela mitt dvd-bibliotek (ligger nu i video_ts mappar) och ska konvertera dom till ett format som passar ATV. Med handbrake kan jag ju välja att lägga in texten direkt när den konverterar om. Men hur gör jag om jag använder visualhub? Kommer nog använda det istället eftersom jag annars måste köpa Leopard för att kunna få ut 5.1 från handbrake. Kan jag använda ett program som tex submerge när jag ska lägga på text? Hur gör jag i så fall?

Tja!

Har lite frågor om NitoTV och ATV 2.0, är lite intressead av detta hack för jag vill gärna komma åt mina video_ts mappar. Har sökt runt lite och vad jag kan få fram så funkar NitoTV inte riktigt på ATV 2.0, stämmer detta? Vill gärna ha ATV 2.0 för att kunna hyra filmer, för det funkar väl bara i 2.0?

Ok, tackar och bugar för svaret.

En snabb fråga, sitter nu på Canon med Sigma-objektiv. Ska steppa upp ett hack och funderar på att antingen köpa en 5d eller en Nikon D300. Var helt inne på 5d först men har hört att D300 är bättre och mer prisvärd. Hur funkar det med objektiven jag har? Funkar dom på Nikon eller är det en ny uppsättning som gäller då? Lockar ju inte...

Hmm, skoomt. Har faktiskt testat på en PC med dvdshrink men den krascha där också. Men andra filmer funka det med på PC men inte MAC. Har fått ner fairmount och fastdvdcopy, ska testa dom snart.

Finns det något annat bra program än MacTheRipper för att rippa mina DVD-skivor? Den fixar inte alla mina filmer tyvärr...

Tjena

Hoppas jag postar mitt spörsmål i rätt avdelning. Jag har tankar på att starta upp en nättidning och så vitt jag förstår behov av ett publiceringsverktyg. Detta är något jag inte vet något alls om och behöver hjälp av skarprättare som det som tur är finns gott om här på 99.se

Har tittat runt och eftersom det inte haglar pengar så ska det vara billigt (läs gratis). De alternativ som jag har fått höra ska vara bra är Drupal, Joomla har även hittat något som heter Ez publish som verkar bra. Det jag är ute efter här är att det ska vara enkelt att få igång och att sköta. Det verkar Ez publish vara. Vil enkelt kunna göra om layouten som jag vill ha den, som inte är jätteavancerad.

Jag har inga kunskaper alls om MySQL och PHP och vad det nu heter. Alla kräver också en webbserver, vad innebär det? Om man har ett webbhotell ingår inte det där då? Vad måste installeras innan man kan installera den programvara man väljer innan man drar igång? Jag är rätt lost så alla tips tas emot med öppna armar.

Ok, Men filmerna i itunes är väl inte i samma upplösning? Lite sucker för så hög kvalitet som möjligt....

Har dom dragit igång hyrfilm på ATV i USA nu?

Går i tankarna att införskaffa en Mac Mini som mediacenter. Tanken är att jag ska rippa mina dvd-filmer och lägga in på externa diskar som ska stå vid minin. Har några frågor som jag hoppas få hjälp med.

1. Om jag har förstått det rätt så kan nya Front Row i Leopard spela upp video_ts mappar, stämmer detta? Vill inte ändra formatet och förlora kvalitet på filmerna.

2. Stöder Mac mini och Front Row 5.1 ljud? Har sett lite olika svar. Det finns ju en optisk utgång på minin men har hört att Quicktime och Front Row inte stöder 5.1 Men kan det vara så att om man spelar upp video_ts mappar i Front Row så startas DVD-spelaren som i sin tur stöder 5.1?

3. Jag ska i så fall köpa en ny mini med Leopard. Spelar det någon roll prestandamässigt om man ska kolla på film om man tar den lilla eller den stora. Det enda som skiljer är väl 1.83GHz mot 2.0GHz processor. Hårdidkstorleken spelar inte så stor roll eftersom jag ska ha externa diskar till. Behöver inte heller superdrive då jag har det på min macbook.

Lite intresserad av Benjamins fråga lite längre upp. Kan man komma åt filmer som ligger på en extern disk kopplad till MacBook från ATV? Antar att man isåfall måste hacka?

Behöver man airport extreme tillsammans med apple tv? Om man har saker på sin dator som ska streamas till ATV vill säga

Ok, använder man bara något konverteringsprogram (eller vad man kallar det för) och gör om skiten och sen är det färdigt för itunes eller är det mer komplicerat än så kanske? Är en film i H.264 format lika stor som en Video_ts?

Om jag har förstått det rätt så kan man bara spela upp de filer som ligger i itunes på AppleTV, men hur bra blir kvaliteten då? Innan ni halshugger mig för att jag ska kolla i andra trådar och spec med mera så måste jag försvara mig med att jag fattar inte ett skit av det mesta så håll det enkelt.. Jag vill ju kunna smälla upp DVD-kvalitet på tv:n (både ljud o bildmässigt) men det känns som att det går inte om man ska komprimera ner det o trycka in det i itunes, eller?

Finns det något hack eller plug-ins för att spela upp video_ts på AppleTV? Jag är som ni märker väldigt inne på att kunna spela upp mina filmer med den bästa kvaliteten som är möjligt.

Det nya som förhoppningsvis kommer hit snart med rentals låter ju lovande och där ska det ju t.o.m vara HD. Men sen snackas det ju om frames per second o annat, fattar inte det riktigt heller men om jag förstår det rätt så desto bättre upplösning man har desto mindre frames per second kan man spela upp? men blir inte kvaliteten sämre då? fast på ett annat sätt bara?