Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jimpa_fu

jimpa_fu

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Sysselsättning funderar på o köpa mac
  • Registrerad 2007-02-26
  • Senast aktiv 2009-09-23
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen jimpa_fu har skrivit i forumet.

Har surfat runt i detta forum och läst en massa trådar men inte fått svar på alla frågor jag har. Är lite inne på att skaffa mig en Mac Mini och använda den som enbart mediaspelare.

Mina frågor lyder:

1. Vill gärna använda mig av Frontrow, är ju ganska läckert. Men hur fungerar det med olika filmformat och vilken mediaspelare man kan använda till den? Är det bara QT? Min tanke är att slänga in alla mina dvd-filmer och serier och spela dom från minin. Jag vill inte heller tumma på kvaliten och utan behålla formatet (Jag vet att det blir en jäkla massa minnen till sist men men...).

2. Stöder minin 5.1 ljud, vill ju ha lite hemmabiokänsla också. Hur kopplar man då? Behöver man en hemmabioanläggning också eller bara högtalare?

Kommer nog att dyka upp frågor efter hand men detta får duga så länge.

Är också fundersam på hur AppleTV funkar... Kan man göra så att man slänger in alla sina dvd-filmer på en extern hårddisk som man har vid datorn och sedan streamar det till AppleTV utan att behöva göra om format m.m. Vill ju ha Dvd-kvalitet. Eller är detta ens möjligt på något sätt?

Ja, det segar inte lika mycket längre och de flesta sidor visas någorlunda bra. Men det verkar som det har rensats lite väl friskt för i till exempel i tunes märkte jag att visa symboler var utbytta till något annat så det är helt klart något som saknas. Har kollat ett gäng guider om hur det ska se ut i fontmapparna och i vissa är det en jäkla röra med ca 900 typsnitt men det finns bara ca 200 i typsnittsboken, varför är det så? Blir galen på detta, kan man inte bara blåsa hela hårddisken och återställa den till grundinställningarna?

Skinkepsen är i en nyans av sleten brun

Jo, jag märkte det. Har rensat rätt bra bland typsnitten nu och nu är det läsbart igen. Bara hoppas att datorn inte segar vid uppstart, har inte hunnit testa det än. Hur fungerar typsnittshanterarna? Ligger de så att de är tillgängliga för alla programmen eller går man in och hämtar efter behov?

Tjena, nu har Jimpa dratt igång en redig gobit på sin burk. Problemet kan nog härledas till att jag igår installerade ca 1500 nya typsnitt (Har även lagt in crossover och en pokerklient), detta har gjort att uppstarten av min macbook har gått från ultrasnabbt till flera minuter. Sedan har vissa webbsidor i safari börjat visa sin text i någon helt fantastiskt oläslig variant av typsnitt som blandar arabiska, kinesiska och en del scyssta mattematiska tecken. Som grädde på moset tar alla program längre tid at öppna, t.o.m Finder e segt att öppna. Har googlat, kolla forum, inte minst här på 99.se. Jag har testat det mesta som jag har hittat, t.ex Onyx och FontNuke, har kollat så att jag inte har något Helvetica typsnitt som strular och börjat rensa en del av typsnittet jag la in. Vad ska jag göra. bara o rensa hela burken eller är det någon hjälte som kan steppa in och rädda dagen. Den som lyckas knäcka detta bjuder jag på en tårta och en skinnkeps!

/Jimpa

Tja!

Har lite problem med vårat internet på min MacBook. Det går på tok för trögt mot vad det ska göra. När jag surfar på tjejens PC så går det så fort som det ska göra. Är det någon inställning på min mac jag kan göra för att speeda upp det? Det gick inte så trögt på macen i början utan nu på sistone som det börjat sega.

Ahh, ja jag kan ju inte lura nån me att vara värsta teknikfreaket nu inte. Tackar så mycket för det supersnabba svaret! Finns det någonstans man kan få tag i en vit sådan sladd som passar till MacBook?

Kan vara jag som är helt tappad bakom ett flöte.... Hmm? Men jag har inhandlat en Apple mini DVI till DVI adapter för att koppla min MacBook till en extern skärm och min TV. Men den här sladden är ju typ 10 cm lång! Går ju inte attkoppla den till någonting... Är det jag som inte fattar bättre? Behöver man köpa något till denna adapter som en förlängning eller liknande? Sjukt tacksam för ett snabbt svar.

Tja!

Har en lite fråga angående typsnitt på mac. Har tänkt byta från PC till mac men har hängt upp mig på en grej. Läste någonstans att när man gör trycksaker så använder man ett "skärmtypsnitt" när man gör det i datorn men sen innan det ska tryckas byter man till typsnittet som är anpassat för tryck. Är det verkligen så? Eller är det gammalt? Känns onödigt meckigt...

Tjena

Nu när adobes CS3 släpps så ska de ju gå mycket snabbare tack vare intelprocessorerna i de nya mac datorerna. Kommer det även gå snabbare med äldre versioner av adobes suiter eller endast den senare? Funderar på att byta från PC till Mac men en del säger att det går trögare på Mac.

Kan man slänga in ett bättre grafikkort i MB?

Har precis startat upp ett företag där jag sysslar med webbdesign samt grafisk design. Har fått några jobb via kontakter men det blir man ju inte fet på. Någon som har några bra tips på hur man kan marknadsföra sig på olika vis utan att det kostar alltför mycket?

Jag hade tänkt köpa till 2 GB minne och utöka hårddisken direkt. Det lilla smidiga formatet är det som lockar med MacBooken, skönt om man flänger omkring. När jag ska sitter hemma och jobbar så kommer jag att koppla den till en skärm. Så jag antar med råden här att en MacBook passar mig rätt bra. Men grafikkortet oroar mig lite. Men enligt era erfarenheter ska det inte vara några problem med CS3 suiten? Inga problem att kolla på film MacBooken när man ligger iväg? Jag är som sagt helt lost när det gäller grafikkort och liknande....

Tjena

Jag hade tänkt gå över från PC till Mac nu när CS3 ska fungera smidigt på Mac. Men jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Efter upphottningen av MacBook är den lika stark som MacBook Pro (när jag jämför dom menar jag den starkaste vita och den minsta av Pro då de ligger i en tänkbar prisklass). Det enda som verkar skilja är grafikkortet. Är det månne så att grafikkortet är lite väl kasst på MacBook om man ska jobba med CS3 Premium design? Annat jag kommer använda datorn till är mest att kolla på film när man reser, lyssna på musik o möjligtvis spela lite poker på den. Är mest sugen på MacBook för att den är så liten och smidig. Ska även köpa till en 20" bildskärm vilken av datorerna jag än väljer så det spelar inte så stor roll i val av dator. Är ytterst tacksam för intressanta "pointers" då jag inte är så haj på datorer i övrigt.