Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
solstol

solstol

Medlem
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Ny lycklig ägare till en macbook
  • Registrerad 2007-03-02
  • Senast aktiv 2011-09-04
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen solstol har skrivit i forumet.

Tack för tipsen.Har testat att bränna både en +R och en -R skiva nu, fick samma resultat. Skivan går och spela i DVD-spelaren men går inte att läsa i datorn, datorn säger att den saknar innehåll...

Har stängt den så det är inte där felet ligger. Har testat både på en mac och en PC. Har inte testat med +R men det borde inte spela någon roll, eller?

Hej!

Har bränt en film från en gammal video8 kamera till DVD -R skiva via en extern DVD-brännare som är kopplad till TVn. När jag spelar skivan i DVD-spelaren så läses den men när jag matar den i datorn säger den att skivan saknar innehåll (alltså att den är tom). Har testat på två datorer och med två skivor. Vad kan jag tänkas göra för fel?

/J

Ursprungligen av Capeman:

Har du använt rätt skiva när du ominstallerat datorn? Du vet att du inte kan använda en skiva som levererades med en annan dator va?

Har använt de CD-skivor som medföljde när jag köpte datorn. Högtalarna i sig verkar det heller inte vara något fel på eftersom de låter vid uppstart

Hej,

Jag har omformaterat min macbook (skriver via en annan dator nu).

Efter omformateringen fungera inte ljudet. När jag försöker reglera ljudet är där endast en förbudsbild. Dessutom har ikonen försvunnit i verktygsfältet där uppe. Går jag in i systeminställningarna hittar datorn inga enheter för vare sig ingående eller utgående ljud.

Vid en omstart försvann även mitt trådlösa nätverk. Ikonen har försvunnit i verktygsfältet och i systeminställnibgarna säger den att ingen Air-port maskinvara hittades.

Vad är det som händer?

Mycket tacksam för hjälp!

/J

Hej,

är nybliven ägare av en iphone och har tänkt att utnyttja möjligheten att synkronisera kalendern i min dator med min telefon. Tyvärr hittar jag ingen möjlighet att få en veckobild i min ipone utan kan enbart titta på månad och dag, vilket är tämligen värdelöst ur översiktssynpunkt.

Hjälp?

Hej,

Jag skulle vilja spela in ett samtal i min macbook via den inbyggda mikrofonen som finns.

Finns det något program som kommer med datorn eller alternativt något externt gratisprogram som man kan göra detta med?

Tacksam för svar

/J

Attans, känns som något någon borde gjort ett plugin till.

Då återstår problemet med ljud till andra program än itunes, kommer jag runt detta med airfoli? Jag skulle allra helst vilja få mina "externa"högtalare som är kopplade via airport som ett val bland inställningar så att jag kan köra allt ljud via dessa om jag så önskar

/JP

Tackar, glömde flytta spelarfönstret i all hast. Borde jag tänkt på.

Maximeringen av fönstret fick jag också rätt på. Tänkte bara nämna det om det är någon annan som stöter på samma problem, det finns en separat inställning som visar sig på TVn när man ändrar inställningar för bildskärmar.

/JP

Saknar mest funktionen att kunna ändra ljudet via tillhörande applefjärrkontroll, vilket gjort att jag kunnat styra hela medieutbudet från denna

Hej,

Vet inte om detta inlägg hamnar på rätt ställe men nu får det ligga här ivf.

Jag har kopplat in min ljudanläggning via Airportexpress, av ren lathet har jag ingen lust att springa bort till stärkaren för att reglera volymen. Jag skulle mkt hellre vilja kunna reglera detta på datorn, vilket jag kan göra om jag inte kopplar via min airport express. Kan jag komma runt detta problemet? Jag vill självklart koppla min anläggning via airport express för att utesluta det uppenbara svaret.

Har stött på ytterliggare ett problem, när jag spelar upp en videofil, hur får jag ljudet att gå via min airport?

Tack på förhand
/JP

Hej,

Har inföskaffat en adapter för att koppla ihop bilden från min macbook till min TV, i samband med detta har jag stött på två problem.

Först och främst blir jag tvungen att separera skärmarna, med andra ord jag använder ingen direkt kopia av datorns skärm utan lägger TV "utanför" min datorskärm. Detta för att jag inte får formaten att stämma om så inte är fallet. Inget problem iofs men det kan vara bra och känna till.

De problem jag stöter på är följande. Om jag spelar upp en videofil via VLC flyttar denna till "TVns" skärm och maximerar den här, blir den maximerad på min datorsskärm men inte på TVn.

Det andra problemet består av att Bilden på TVn inte är maximerad, jag får svarta kanter runt bilden.

Tacksam för hjälp

/JP

Tackar, mkt lätt o använda! Någon som vet hur man kan får sidbrytningen att överrensstämma efter konvertering?

Hej,

Jag skulle behöva ett tips på ett program för att göra om vanliga word-filer till pdf-filer på en mac.

Tack på förhand
/J

Hej,

Jag skulle behöva hjälp med att få textfiler att fungera i samband med film. Kan jag öppna en .sub fil tillsammans med en .avi fil i VLC och få detta att fungera? Eller behöver jag ytterliggare programvara och i sådanna fall vad?

/Johan