Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
RogerAndOut

RogerAndOut

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-04-04
  • Senast aktiv 2009-06-27
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen RogerAndOut har skrivit i forumet.

1

Har länge väntat på ett alternativ till Felia och detta ser riktigt bra ut. Har använt Telenor och deras 3G-tjänster tidigare och det funkar klockrent, i alla fall här i Götet. Får nog bli en 16GB vid nästa löning :).

Såhär ser det ut hos mig.

Sitter nu med min VGA och kan inte riktigt få ihop det.

1. Hittar ingen bra upplösning att köra på TVn, får inte 1360x768@60Hz att fungera bra i varken DisplayConfigX/SwitchResX. Vad skall jag skriva in? Någon som har gjort detta?

2. När jag slå på skärmdubblering ändras upplösningen på MacBook och TV, kan inte få dem att stämma överrens.

Tackar för svaren. Bytte kablarna mot Mini DVI-VGA och en VGA, blir att testa det istället. Har kört så på farsans Samsung 40" LCD och det har fungerat fint så det får bli på det viset istället :).

Hej.

Har suttit under dagen och försökt att konfigurera min Samsung LE32R89BD att få samma pixelproportioner som min MacBook genom både DisplayConfigX och SwitchResX utan resultat. Den enda upplösningen som fungerar är 1280x720 (720p).

Jag har följt manualen till TVn och matat in information för upplösningen 1360x768, där det finns information om horisontell fekvens, vertikal frekvens och pixel klockning men ingenting vill fungera. Nu hoppas jag att ni kan hjälpa mig med detta.

LE32R89
Resolution 1360x768
Horisontal Frequenzy 47,712 kHz
Verical Frequency 60,015 Hz
Pixel Clock 85,800 MHz

Hej.

Sitter just nu på en D-link DI-524, denna presterar rätt värdelöst med en halvtaskig signalstyrka och diverse små påhitt som bara en d-link kan hitta på.

Så jag hade tänkt att uppgradera mig, har kollat på Aiport Extreme. Saken är bara den att jag har en MacBook CD, alltså inget stöd för 802.11n. Självklart kan jag väl tänka mig att jag kommer uppgradera mig såsmåningom men det kan nog dröja ett par år till, kommer n ha blivit utgånget med något annat då för i så fall känns det smått onördigt att lägga ut en så stor summa pengar på en router. Finns det några andra direkta fördelar jag kommer uppleva med AE, avsevärt bättre signalstyrka? Bättre hastigheter?

Ett av de problem jag har är att jag har en yttervägg som delar av signalvägen lite smått, jag har avhjälpt detta se mycket jag kan men när datorn är på mitt rum så har den ändå 2 gipsväggar att gå igenom, jag behöver alltså en router som kan pressa ut en god signal.

Om det nu är så att AE inte är något för mig och inte heller 802.11n är värt att satsa på så skulle jag vilja ha tips på en fin 802.11g router, alla tips är välkomna. Jag hade väl tänkt mig runt 1000kr snåret. Då jag har lite småtaskiga erfarenheter av D-link får ni gärna motivera extra ifall ni tipsar om en sådan.

Tack o hej.

Ursprungligen av qnx:

Hmm men visst måste jag hitta ett Macspecifikt ställe? Det går inte att bara lämna in den på vilken datorbutik som helst eller hur?

Helt rätt. Här kan du hitta din närmaste servicepartner, och mycket annat.

Jag har samma problem. Lämnade in datorn på service för detta för ca. 3 veckor sedan. Fick tillbaka den efter 5 dagar och de sa att den var fungerande igen, jag brydde mig inte om att kolla i servicepappret vad de hade gjort utan tog bara hem skiten och körde.

Nu har den börjat flimmra igen, kollade igen pappren under helgen och de enda de gjorde var visst att "dra i det inre kablaget". Jävla amatörer, ska ringa dem imorgon och påpeka detta sedan vända mig till en annan servicepartner.

Trifolium System AB i Göteborg f.ö. Har funkat fint tills nu, får väl se vilken respons jag får när jag ringen imorgon.

Själv har jag spanat Seagate Momentus 7200.2. Den ska vara bland de tystare på marknaden och kan fås på upp till 160GB. Den är även 95 mm hög vilket gör att den passar i MacBooken.

Det är mitt bästa tips, dock verkar det vara begränsad tillgång på den än i Sverige. De finns några svenska återförsäljare, men det är en beställningsvara hos de flesta. Gå in på www.prisjakt.se och kolla.

Lycka till!

1