Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
borjecapslock

borjecapslock

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2007-04-11
  • Senast aktiv 2012-12-04
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen borjecapslock har skrivit i forumet.

Hej!

Sedan en tid har alla anslutna enheter slutat att dyka upp på vänstersidan i iTunes. Enheter som jag har provat att ansluta är 2 st iPhones 3GS, 2 st iPad´s gen 1, 1 st iPod nano gen 1.

När jag anslöt en iPhone kände iTunes av att jag inte hade den senaste versionen på telefonen och en uppdatering gick att genomföra utan att den under någon gång syntes som en enhet i iTunes. I Finder syns tex iPod'n, i Spotify går det att synka enheter och i iPhoto kan man föra över bilder...

Jag har följt Apple's supportråd angående "enheter som inte dyker upp i iTunes". Tagit bort iTunes och installerat det på nytt, uppgraderat från Snow Leopard till Lion utan resultat.

Har provat med andra kablar och i olika usb-portar som jag för övrigt har hårddiskar i som fungerar utmärkt.

Enheterna fungerar på andra macar.

Väldigt skumt, är det någon som har en idé om vad det kan vara så tar jag tacksamt emot hjälp.

Tack på förhand

Johan

Datorn är en mac mini (höst 2010) med, nu mer, senaste programvaran på.

Är det någon soom varit med om något liknande eller kan komma på en lösning

Japp, tack, det är kanske så man får göra. Jag är ju bekväm så det hade varit gott med någon färdig funktion men det är ju klart, vill man ha lite variation i tex övergångarna så kanske det hade varit svårt ändå.

Hallå!

Jag funderar på om det finns någon färdig effekt eller ett enklare sätt att göra snygga "burn"-effekter? Vad heter effekten tro?

Här är ett exempel där effekten har används i övergångarna
Dan Brown Breaks It | Alliance Wake

och här är en relativt jobbig manöver, om man jämför med "drag and drop"
YouTube - After Effects Burn Effect Tutorial

Tack på förhand

Tack Mija, jag blev inspirerad och testade lite lösningar. En lösning som jag fick att fungera var med en nätverkskabel mellan APE´n och minin istället för trådlöst....

Senast redigerat 2010-11-27 23:41

Hjälp, är det ingen som har en idé. Känns som det borde gå...

Kan man inte skicka musik med airplay till en dator, precis som med airfoil speakers? Hade varit gött att kunna skicka musiken till min mediastation (mac minin).
Alltså som jag kan göra med min bärabara macbook

Hej!

I dagsläget har jag en temporär mobil Internetuppkoppling men den varar ändå några månader så det hade varit gott med en lösning.

Jag skulle vilja dela ut mitt mobila bredband (Telenor Huawei E1820) från min Mac mini (nya versionen/snowleopard) till min Macbook och iPhone 3gs över det trådlösa nätverket som jag skapat med en Airport Extreme (n-nätverk) och en Airport Express (g-nätverk).

Eftersom jag har en lite äldre Airport Extreme som inte klarar av att köra både n- och g-nätverk samtidigt har jag Airport Expressen ansluten till Extremen med en nätverkskabel för att kunna ansluta iPhonen till g-nätverket men ändå ha det snabba n-nätverket till Macbooken.

Om jag väljer att dela Internetuppkopplingen på Mac minin skapas ett nytt nätverk som jag kan ansluta mina enheter emot (om jag fattat det hela rätt), i stället vill jag skicka uppkopplingen via Extremen och Expressen.

Är det någon som har idéer på om detta är möjligt och i så fall hur jag går tillväga?

Här kommer ett lite schema över setup'n och hur jag vill att anslutningen skall se ut, hoppas den går att förstå sig på.

1. Mobilt bredband, Huawei E1820
USB --->
2. Mac mini
Trådlöst n-nätverk ---->
3. Airport Extreme,
Trådlöst n-nätverk ---->
3.1 Macbook
Nätverkskabel ---->
3.2 Airport Express
Trådlöst g-nätverk ---->
3.2.1 iPhone 3gs

Tacksam för hjälp

/Johan

Vilken klippa. Så lätt när man vet

Tack

Hej!

När jag fällde upp locket på min dator idag var den död, efter att jag startat upp den visade det sig att kort-kommando-funktionerna ändrats.

Tidigare kom jag åt dashboard'n genom F4, nu måste jag trycka på Fn + F4 för att få upp den eller på F12 som normalt är "öka volymen". Alla multimediaknappar (F7-F12) har nya funktioner.

Spotligtfunktionen aktiverade jag förut genom ctrl + space men nu är det cmd + space

Är det någon som varit med om något liknande, finns det något bra sätt att återställa tangentbordet?

Jag har fortfarande svenkt språk....

Jag har leopard 10.5.8 och en macbook 3.1

Tack på förhand

Hej igen. Eventuellt löste sig problemet med "Sen har jag en USB-disk i APEn (som förövrigt fungerar skitdåligt numer, den kopplar ner hela tiden)", det verkar som om den senaste programvaran (7.4.2?) till APEn inte gillar min USB-disk, nedgraderade till 7.4.1 och "peppar peppar" än så länge funkar den bra....

Ursprungligen av mediavetare:

@borjecapslock Jag har också en router från BBB och den är trådlös. Jag skulle vilja koppla in en APE till den för att sedan koppla in en NAS till den så den kan stå i ett annat rum till datorerna men att man kan backa upp grejer till den och hämta filerna till den. Har försökt lite utan att lyckas. Vet du om det är svårt att fungera?

Jag är generellt helt kass på sådant men lyckades att få igång ip-adressdelning i APEn och switchen sitter emellan väggen och APEn. Det ligger säkert något i det "HankPank" skrev men 100mbit räcker gott för vår trafik. Sen har jag en USB-disk i APEn (som förövrigt fungerar skitdåligt numer, den kopplar ner hela tiden) och nyligen köpte jag en NAS-disk som jag trodde bara var att koppla in men jag har inte fått det att fungera bra alls, även denna kopplar ner stup i kvarten. I instruktionsboken till NASn rekommenderar de att vid stora filkopieringar skall man göra det med usb-anslutning. verkar helt kasst. Antingen är jag för dålig eller så är prylarna för dåliga...

Hallå igen!

Jag fattade inte vad du skrev först, "jonasn", men efter lite annan konsultation bestämde jag mig för att reset'a APEn, Det gjorde susen för grundinställningarna verkar vara i router-mode

Tack för hjälpen

Johan

Uppdatering!!

Nu har jag kollat med bbb så nu vet jag vilka inställningar jag skall göra mot dem (wan) men hur skall jag ställa in mitt interna nätverk så att det delar ut ip-nr?

Behöver jag justera inställningarna på datorerna (mac´s) som jag vill ansluta mot nätverket?

En kompis som är skapligt duktig på det här med nätverk kollade men han kände inte riktigt igen sig, eftersom utseendet i Airportverktyget skiljer sig mot andra routers.

Tack

Hej!

Nu är hemmet för hightech för dagens setup!

Jag har 100mbit från Bredbandsbolaget (bbb), i nätverksjacket sitter en switch levererad från bbb, därefter går kabeln till min airport extreme (APE) som vi ansluter datorer och telefoner till trådlöst. Vårt problem är att APEn är i bryggat läge och vi får bara utnyttja 5 ip-adresser från bbb.

bbbs kundtjänst rådde mig att köpa en router och sätta emellan switchen och APEn för att dela ut fler ip-adresser.

Min fundering är naturligtvis, det borde väl APEn klara av, borde vara en onödig investering med ytterligare en router?

Jag har försökt att ställa in APEn efter råd ifrån gamla forum-trådar och efter Apples manual men tyvärr är jag inte så haj på alla adresser hit och dit så därför lyckas jag inte.

Nu till min fråga.

Är det någon som har bbb som leverantör och vet exakt hur jag skall gå till väga för att sätta upp APEn? Som sagt är jag dålig på nätverksuppsättningar och kör i princip fast om menyerna inte ser ut som hjälpen säger....

Ni som inte har bbb som leverantör men ändå vet, får ju naturligtvis hjälpa också hjälpa till.

Tack på förhand

Johan

Japp, det är en bra idé, tyvärr var jag i storstädartagen i samma veva och skickade därför kartongerna direkt, så de ville inte ta emot den, lite klantigt. Den fungerar ju för mig om jag använder den med USB och HFS+ men då försvann poängen lite och den blev onödigt dyr.

Jag var i behov av mer lagringsutrymme och det har jag ju fått så jag kör väl vidare så här om det inte finns en annan lösning.

Tack för tipset.