Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
evasjogren

evasjogren

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2007-05-01
  • Senast aktiv 2016-06-26
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen evasjogren har skrivit i forumet.

Tack för alla svar, de har gjort mig lite klokare

Hej!
Letar efter en bättre begagnad macbook pro eftersom min stationära mac pro kraschade innan jul och behöver lite köpråd. Den ska klara att hantera tunga photoshopfiler framförallt utan att vara allt för långsam.
Jag har hittat en macbook pro, late 2011, 15 tum, i7 quad core, 2,5 ghz, 128 gb SSD och 16 gb ram för 8000 kr. Nu undrar jag hur länge kan man räkna med att den håller? Och då tänker jag framförallt på hur länge kan man fortsätta uppgradera den till senaste programvaran, OS X osv.? Och tycker ni det är ett vettigt pris? Startpriset var 9 500 kr.

Jag lämnade in datorn och de provade med ett annat grafikkort och då funkade datorn i några timmar och sen kraschade den igen
Reparatören testade lite andra grejer som minnena och körde datorn på ett annat system men kunde inte hitta något annat uppenbart fel. Jag tog hem datorn idag och provade att installera om systemet på en annan hårddisk, det gick inte att välja att installera om systemet på originalhårddisken, vilket är mkt märkligt, men den fungerade ett tag och sen dog den igen.

Vet inte om man kan göra nåt mer

Ursprungligen av dvalfrid:

Var bor du... har nog ett kort (ATI Radeon HD 4870) till MacPro 2009 liggandes hemma. Om du vill prova och se om det funkar. Bor själv utanför Stockholm.

Tack för erbjudandet men jag bor i Lund så lite långt borta. Datorn är inlämnad igen i alla fall så håll tummarna att det inte blir för dyrt att fixa.

Jag har en äldre Mac, en Power Mac G5, med ett grafikkort som heter GEForce 6600LE (som funkar)
Kan man sätta in det kortet i Mac Pro:n?

Jag har installerat kortet enligt apples DIY manual. Har även bytt plats på kortet till plats 2. Strömkabel till kortet är ansluten.
Datorn startade då och allt verkade funka i ca 30-40 sekunder sen stänger den ner och startar om. Det är inte varje gång som det kommer upp en ruta med att det är problem med grafikkortet.

Jag startade från installationscd:n, får upp bild på skärmen, och kollade hårddisken, inget fel. När jag sen vill starta om och välja startskiva så hittar den inte hårddisken, jag kan bara starta om från installationscd:n.

Har pratat med applesupporten som tror att det kanske kan vara något annat fel, tex moderkortet, nåt ram-minne eller nätaggregatet.

Några idéer eller ska jag lämna in den igen till applebutiken?

Precis före jul gick grafikkortet i min Mac Pro 2010 sönder (se två tidigare trådar om detta)
Jag köpte ett begagnat kort på ebay som kom idag. Har installerat det och datorn startade som den skulle men sen kom en ruta upp att datorn upptäckt ett problem med grafikkortet och sen fryser datorn med en grå skärm.

Vad gör jag för fel??

Jag tog ut det gamla kortet och satte in det nya kortet i samma "slot".

Tack för alla svar!!

Nu har jag har hittat detta kortet på ebay:
http://www.ebay.com/itm/ATI-Radeon-HD-5770-1G...

Tror ni att det är ok?
Måste jag köpa strömkabel också (förstår inte riktigt om det ingår) eller kan jag använda strömkabeln från kortet som sitter i datorn?

Eller tror ni att detta kortet från Tyskland kan vara ett bra köp?
http://www.ebay.com/itm/ATI-RADEON-HD-5770-1G...

Någon som vet vad skillnaden är mellan Radeon HD 5770 och Radeon HD 5870?
Spelar det någon roll vilket av dem man köper?

Ursprungligen av alix:

På Mac Pro kan man köra vanliga, billigare PC-kort, men då går man miste om EFI-uppstart. I övrigt spelar det ingen roll.

Vad är EFI-uppstart? har du nån länk till ett kort som skulle kunna funka?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Ta det på hemförsäkringen?

Går det att ta det på försäkringen? Har inte ens funderat på det.

Fick precis veta att det är grafikkortet som gått sönder på min Mac Pro 20110 och att det kostar 5000 kr att få den lagad.
Då får jag samma sorts grafikkort som sitter i datorn nu, ATI Radeon HD 5870 1 gb. Nytt med 90 dagars garanti. Är det värt det eller ska jag satsa på att köpa ett begagnat och byta själv?

Jag har tittat lite på vad som finns att köpa begagnat på ebay men kan inget om grafikkort så jag förstår inte varför vissa är så dyra och vissa är rätt billiga. Ska jag satsa på att köpa samma typ av kort igen till så bra pris som möjligt?? Eller ska jag uppgradera till något bättre? Vilket i så fall?

Jag fick lämna in datorn eftersom det inte gick att öppna cd-enheten. Pratade med apple supporten och de kunde inte heller hjälpa mig.

Fick precis veta att det är grafikkortet som gått sönder och att det kostar 5000 kr att få den lagad.
Då får jag samma sorts grafikkort som sitter i datorn nu, ATI Radeon HD 5870 1 gb. Nytt med 90 dagars garanti. Är det värt det eller ska jag satsa på att köpa ett begagnat och byta själv?

Jag har tittat lite på vad som finns att köpa begagnat på ebay men kan inget om grafikkort så jag förstår inte varför vissa är så dyra och vissa är rätt billiga. Ska jag satsa på att köpa samma typ av kort igen till så bra pris som möjligt?? Eller ska jag uppgradera till något bättre? Vilket i så fall?

Jag har provat att hålla musen nere men det funkar inte. Går det att öppna cd enheten manuellt?

Skulle prova att starta om datorn med installationsskivan men det går inte att öppna cd:n så jag får inte i cd:n ens en gång. Verkar som att tangentbordet inte har kontakt med datorn. Kan man öppna cd:n manuellt på nåt sätt?