Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonazv

jonazv

Medlem
  • Registrerad 2001-12-29
  • Senast aktiv 2006-04-02
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen jonazv har skrivit i forumet.

Sädär ja! Jag var inne och fipplade i den menyn tidigare (Track changes) men fattade inte. Kruxet var att ändringarna ju inte visades i Word (förrän jag gick in i Accept changes och gjorde val där). Så det syntes inte i Word att det var ändringsspårning på, vad jag kunde se)

Nu syntes det ju när jag monterade i InD och kunde gå tillbaka, men det är ju väldigt lurigt ifall det är bara nån enstaka ändring mitt i ett stort manus. Lätt att missa då.

But hey - it's a feature!

Jag håller med, med tanke på hur många pc-burkar som sitter och spyr ut både det ena och det andra så är det enda sättet att uppmärksamma dem på problemet.

Men... om man tar till såna "drastiska" åtgärder (ja jag vet, det är inte liv och död men ändå..) bör man ju få veta vad man "anklagas" för (särskilt när supportsidorna bara pratar om pc-specifika problem) och man bör ju kunna nå dem som har makten i sin hand att lyfta spärren.

Nej han har ingen trådlös router, så den är ingen annan som kommit åt hans access.

En vän har problem med sin Telia ADSL -uppkoppling. Får meddelande om att kontot är spärrat pga av förekomst i abuse-utredning:

"Bredbandsabonnemanget som du använder är
delvis blockerat för närvarande, på grund av
otillåten användning.

E-post, ftp och annan funktionalitet är avstängd. Detta beror på att ditt bredbandskonto används för att skicka skräppost (spam) och/eller virus. "

Jaha... han sitter med en mac, och så vitt jag vet finns det väl inga backdoor-virus på mac? De kan väl för sjuttsingen ingen spärra bara för att hans epost-adress kan ha använts spoofat av en spammer??

(Å andra sidan stängde de ju av mail till AOL i två dygn nyss också... hallå!)

Nån som vet vad som kan ha hänt, och hur man ska gå tillväga för att få spärren lyft?
Abuse-gruppen har bara öppet fm! Och "support" säger ju bara som ett mantra "VI KAN INGET OM MAC!" (Nä uppenbarligen inte...)

Help!?
/j

Kör fortfarande Jagga. Testade att öppna den omsparade RTF-filen med Texthanteraren, men där visas båda ursprungligt ord och inskrivet ord ("diagnosticeradiagnostisera").

Äh får nog köra en sök ersätt för att städa upp. Men irriterande är det.

jag förklarade mig nog dåligt. Det är inte så att det är ändrings som görs i word-filen och uppdateras i InD-dokumentete. Det är ändringar som är gjorda under redaktörens arbete i filen som visas i InD när jag monterar. Se bif dump.

Blir galen: monterar en Word-fil och i Indesign 2.0.2 visas "ändringsmarkeringar" i den monterade texten. Dvs borttagen text visas överstruken och tillagd text understruken.

Hittar inget i importalternativen som styr det, inte heller i Word. Texten visas som den ska i Word. Provat att spara om i rtf-format, ingen skillnad.

Any ideas?
/j

Ursprungligen av HankPank:

FYI:
Aktuell systemversion på T610 är R4C003. Jag fick min uppgraderad för en timme sen.

Så... R1L013 är... lastgammal då? Hade ju varit gött om en del av de egenheter som driver mig till vansinne är fixade i senare versioner. Hur fick du din upphottad?

Satt och joxade med det häromdagen med väldigt omständliga omvägar tills jag insåg att det funkade att dra ut sidor ur sidöversikten till skrivbordet. Visserligen får man dra en och en då, men det funkar ju om det inte är för många... Kanske ännu mer användbart när man vill bryta ur avsnitt och större delar ur ett stort dokument än när det handlar om att "lösifiera" väldigt många sidor.

Kolla på CDFinder
http://www.cdfinder.de/

eller på versiontracker.

Använde det på den gamla OS9-tiden, men det verkar ha blivit ännu bättre nu. Det enda jag saknade var möjligheten att lägga till kommentarer i katalogen ända ner på filnivå. Nu går det att lägga till kommentarer på volymnivå tror jag.

/jonaz

Extract to.... Vill du ha ut "lösa" pdf-sidor från ett "samlingsdokument" eller är det nåt annat du är ute efter? Många sidor?

På tal om "disciplin" och "den bäst av världar": var på en presentation av ett produktionssystem som koncern som ger ut litteratur ska börja använda. En massa boxar i fina flödesscheman.

I den första boxen stod det: "Författare lämnar xml-kodat manus"

Jag kunde knappt hålla mig för skratt och undrade försynt om projektledaren hade råkat ut för en "vanlig" författare, en sån som lämpar in en diskett och säger "det är klart att trycka, jag har gjort det själv".

Så småningom sitter man där och svär över det som var "klart att trycka" och önskar att författare fick en specialanpassad word-installation där de bara kan använda a-ö, lite siffror och accenter and that's it! Om de ändå ska vara totalt inkonsekventa vore det bättre om de lät bli formatmallarna helt och hållet.

End of Rant.

japp vi har redan satt upp "spridningsadresser" för arbetsgrupper. Det var det där med disciplinen... "Vaddå subject?"

Och en del personer sitter med i en herrans massa grupper då blir det myyycket mail. Inbillar mig att det är lättare att få överblick över vad som diskuterats fram och tillbaka om man har det arkiverat på en board (man kan ju alltid slänga mailen om det inte är aktuellt just då, men ändå gå tillbaka till arkivet och kolla sen).

Problemet är som sagt disciplinen tror jag. Och risken att en del kommer att känna sig översköljda av mail. Och att en del kommer att bidra med sin egen lilla tsunamivåg av meddelanden...

Filarkivet är väl egentligen det minsta problemet. Sajten bor redan på dreamhost så det är kanon.
Kalenderiet skulle man kunna lösa med iCalPHP elller vad den nu heter (fast då blir det ju mest bara "titta i kalendern", inte att alla kan peta i den).

Det som jag egentligen funderar mest på är att det vore bra att ha en "live whiteboard"/anslagstavla för olika delprojekt där PL kan sammanfatta status, vad som hänt och vad som är på G. Så att andra intressenter som inte arbetar direkt i delprojketet behöver tröska igenom en massa diskussionsinlägg eller drunkna i arbetsmail. Undrar om en wiki kan vara en lösning på det?

Ska fundera på det där med disciplinen också. Piska eller morot... Jag kan nog bli en riktig informationsnazi är jag rädd!

Man kan ju alltid få drömma...

Användarna använder nog mest sån däringa "annan" dator, med en blanding av browsrar och mailklienter.

Jag suger fortfarande lite på karamellen vad som egentligen är användbart, och vad som i praktiken sen används. Och så vill man ju ha ett snyggt och logiskt interface och så...

DeskNow verkar faktiskt komma ganska nära nåt användbar kompromiss. Visserligen är det en del godsaker som saknas i Lite-versionen, men det är vackert som det är redan i Lite:n.

Eller så får jag köra några olika php-lösningar för olika funktioner, men det känns lite för spritt och osammanhållet. Jag ska nog också ta en "vanlig användare" och detaljstudera hur de egentligen funkar, de små liven...

tack för alla förslag
/j

Regnbågsmässan
http://www.regnbagsmassan.nu

Med kanske upp till 12 olika arbetsgrupper som ska dela information, dokument och gruppadresser. För att inte tala om en kalender (helst med påminnelser) så att folk är på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Några internationella projekt med projektmedlemmar som är på vift ute i världen, så det är praktiskt om de kan maila in till diskussionsgrupper/forum.

Projektplatsen har jag tittat på, men för en ideel NFP (Not For Profit) med ganska många, men kanske inte så aktiva, användare blir det för dyrt. (Spons...

DeskNow såg imponerande ut, och dessutom var DeskNow Mail and Collaboration (Lite version) gratis, och Pro-versionen med rabatter för NFPs. Ska kika vidare på den. Enda plumpen i protokollet skulle väl vara det windowslika interfacet...

Tack för tipsen. Keep'em coming.
/jonazv