Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ealerstam

ealerstam

Medlem
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2018-03-25
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen ealerstam har skrivit i forumet.

1

Hej,

Säljer mitt Apple Wireless Keyboard, senaste modellen i aluminium:
Apple - Apple Wireless Keyboard - Upptäck det kabelfria, otroligt tunna tangentbordet.

Tangentbordet har US-layout, se den bifogade bilden. Går givetvis att använda som svenskt tangentbord om man har koll på tangenterna. Har själv använt det när jag programmerat/skrivit LaTeX för att enkelt komma åt tecken som [] {} \ / | ~ etc.

Skickar med 4 laddningsbara batteri samt en laddare av märket COTECH.

Pris 300 kr, köparen betalar frakten. Finns i Malmö.

MVH,
Erik
070-4869880

Hej,

Har 2x2GB RAM stickor över efter uppgradering av min Macbook Pro. Vill hellre se att dessa kommer till användning än att de glöms bort i min garderob och de säljes därför för en symbolisk summa, alternativt bortskänkes, till någon som kan ha nytta av dessa.

Borde passa till iMac, Mac mini, Macbook, och Macbook Pro med Intel Core 2 processor från tidigt 2008 - 2010.

Specifikationer på stickorna:
Samsung, 2 GB DDR3, PC3-8500, 1066 MHz, SO-DIMM, (Original Apple).

Hej,

Jag hade exakt samma problem med min iMac (late 2006, med samma grafikkort) i somras. Jag fick problemet löst med hjälp av att hävda hårdvarufel och därmed göra en reklamation. Fick logikkortet bytt utan kostnad hos närmsta mac-reparatör efter ett samtal till Apple.

Felet är ett solklart hårdvarufel som korrelerar med temperaturen på GPU:n. Högre temp = högre felfrekvens. Ominstallation och byte av OS X-version hjälper inte och man kan även se felet (dock på andra sätt) i windows (både 7 och XP) under bootcamp.

Jag hjälper gärna till och svarar på frågor om hur jag gick tillväga.

MVH,
Erik

Tack Gusten68! Äntligen någon som faktiskt svarade på det jag frågade.

Bra dessutom att jag inte fått tummarna ur än. Jag antar att jag väntar på att minnespriserna ska sjunka ytterligare lite innan jag klipper till.

/Erik

Tjenare!

Jag sitter ungefär samma sits (se mitt inlägg endast ett par poster ner) och har sökt runt lite på nätet efter vettig info. Till slut hittade jag denna sida:

http://eshop.macsales.com/shop/Memory_Benchmark/Apple_MacBook/

Gäller iofs apples bärbara men det borde nog vara ungefär samma för iMacen.

Alltså, precis som Jesper säger, mixa och matcha hur du vill, prestandaökningen för att matcha två likadana moduler är minimal, det är långt mycket viktigare att ha mycket minne.

/E

Tjena!

Jag har en 20" iMac c2d som jag tänkte slänga i lite mer minne i då jag ofta sitter med tunga simuleringar/ skyfflar runt data efter dessa.

Först var jag inne på att köpa ett paket med 2x1GB och slänga ut de båda 512 stickorna som sitter i men sen började jag snegla på att köpa en 2GB sticka istället och på så vis får 2.5GB minne... Någon som vet om det är en dålig ide eller rentav har provat båda?

Fördelarna jag kan se med 2x1GB strategien är att det är billigare och att man ev. får bättre prestanda om man har två identiska minnesmoduler. 1x2GB ger mig å andra sidan mer minne och möjlighet att byta ut den sista stickan mot en 1GB senare om jag skulle behöva.

Alla visa ord mottages tacksamt!

MVH,
Erik

Jag har också en iMac c2d 20" som jag tycker låter lite mer än den borde... Undrar egentligen hur mycket fläktarna ska gå?

Skulle vi inte kunna göra såhär att alla som har lite tid över laddar hem t.ex. iStat Pro (http://www.apple.com/downloads/dashboard/status/istatpro.html) och kollar hur varm CPU:n och GPU:n är och vilka varvtal vi har när vi använder datorn normalt.

Så kan vi kanske se om de som påstår att deras iMac's är helt tysta har fläktar som går mindre och/eller varmare processorer...

Det tycker iallafall jag vore intressant!

Här är mina stats just nu (slösurfandes):
CPU A: 37 °C
GPU Diode: 44 °C

Fan 2: 799 rpm
Fan 1: 1399 rpm
Fan 0: 799 rpm

Hmmm, det löste sig helt automagiskt efter en omstart eller två... Mycket märkligt.

Tjenare!

Min iBook knasar lite sedan jag uppdaterade till 10.4.6 Av någon anledning så funkar inte energisparfunktionen-stäng av skärmen efter x minuters inaktivitet. Det samma gäller funktionen reducerad ljusstyrka efter vid inaktivitet...

Är det någon mer än jag som har samma problem? Någon som har en lösning?

Hälsningar,
Erik

Hejsan alla!

Jag har ett störigt problem med Quicktime (jag kör v.7.0.4 på min iBook G4). Vanligtvis har jag satt skärmen på att släckas ner efter ett par minuters inaktivitet och därmed så halveras ljusstyrkan på min skärm om jag inte använder datorn på 2 minuter. Detta har aldrig varit något problem eftersom de flesta program håller datorn "aktiv" även om man inte rör datorn, t.ex. om jag tittar på film i VLC.

Nu är saken den att jag har ett gäng quicktime-filmer som jag vill titta på utan att köra fullskärmsläge eftersom filmerna handlar om digialfoto och bilderna på skärmen ser inte särskilt bra ut om jag skalar upp bilden. När jag tittar på dessa filmer (de är runt 20 minuter) så går skärmen ner i halv ljusstyrka varannan minut, oerhört irriterande! Finns det något sätt att se till att Quicktime håller datorn aktiv sålänge jag har en film som kör? Borde detta inte vara standard?

/Erik

Första inlägget!

Tänkte köpa mig en iBook och vill gärna lära mig lite om Mac-ar först.

/Erik

1