Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Aberdeen Angus
  • Plats International user
  • Sysselsättning inga intressen totalt beroende av Mac
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2019-12-29
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen Aberdeen Angus har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Gnulia:

Det finns en app som heter PrintCentral Pro (85 kr) för iPad där man enligt uppgift kan skriva ut på vanlig skrivare

Tackar för det. Träffade mitt i prick.
Det blir mitt val.
Magnus

Ursprungligen av IngoX:

Det går inte att skriva ut epost-text enligt Canons support
http://goto.canon.co.th/officemobileprinting/...
Däremot bör det gå att skriva ut en epost-bilaga genom att via dela-menyn (fyrkant med pil) starta Canon-appen

Det här gav förklaring. Återstår att testa med bilaga. Delvis redan gjort. Troligtvis blir det att skaffa PrintCentral pro till iPad som nämns i följande uppslag.
Tack för engagemanget, har i åratal haft stort förtroende för kunnandet här.
Magnus

Senast redigerat 2016-01-16 15:37

Skaffade en sådan för den trådlösa nätverksfuntionen. Laddade hem Canon Business och skrev ut ett fotografi. Helt ok men omöjligt för mig att lista ut hur jag skall få ett mejl utskrivet från iPad. Nån som listat ut det eller har idéer om saken. Sparsamt med uppgifter på nätet tycker jag.

Uppdatering
Skaffade en PC-laptop och installerade senaste iTunes. Därefter auktoriserade jag iTunes och gjorde säkerhetskopia av 4S på icloud.
Telefonen började ladda direkt jag plugga i den, obs-med senaste itunes installerat. Uppdaterade 4S till 7.0.4, allting ok tills telefonen skulle starta om. Då blev den helsvart efter äppelloggan. Tog säkert 20 min förrän den vaknade och visade då 100 % laddning.
Har nu fungerat bra i ett par timmar. Det finns så många osäkra faktorer i hela historien, och uppdatering av iPhone till OS7
på en PPC med usb kort som inte stöds av apple är väl att tigga om strul. Eller kanske nån här rentav har genomfört uppdatering med liknande uppsättning hårdvara?
I väntan på nya mac pro önskar jag trevlig höst.
Magnus

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du skriver redan att den har blivit återställd, förstår inte vitsen med att du gör exakt samma sak en gång till?

Vad är det som får dig att tro att batteriet är OK? För dig så låter det som att det är hårdvaran som strular då du har återställt den utan bättring. Exakt vad det är som är trasigt är omöjligt att svara på med 100% säkerhet. Frågar du för att du funderar på att reparera den själv?

Batteriet håller ström ungefär som tidigare. Tror inte att jag laddat fullt tidigare, då jag inte ser annat än 1 %. Var först lite inne på den tanken att nån process hade hakat upp sig och var ständigt aktiv.

Återställning enbart i telefonen. Jag har inte tillgång till iTunes för att göra fabriksåterställningen. Datorn stöds inte mer efter upptateringen.
Jo, det fråga om batteribyte kommer jag skälv att utföra bytet.
Jag frågar för att jag har ingen aning vad som är sönder och hur det skall fixas, hoppades synptomen skulle ha upträtt hos andra och varit kända.

Måste ännu fråga om det skall vara så att telefonen börjar laddas enbart då laddningsnivån varit nere i noll?
Tack
Magnus

Ursprungligen av barbapappa_86:

Låter som att den behöver skickas in på service (förstår inte riktigt varför du godkände svaret från operatörens serviceverkstad).

Tack för responsen
Jo, samma frågar jag mig nu men var ju glad att nya systemet lyste mot mig, tyvärr bara 20 minuter. Läste en del pä apples diskussionssidor där det framgick att batterierna måste bytas ut.
Nu uppnådde laddningen första gången 100%, under de närmaste två timmarna sjönk % stadigt till 1% och stannade där under 2 följande dygn för att sedan plötsligt slockna utan förvarning. Telefonen fungerade fastän % låg länge på 1 %.
Batteriet i sig verkar ok men hur mår power manager? Är det en fysisk del eller är det mjukvara?
Blir väl att försöka återställa till fabriksinställningarna.

Magnus

Som svar på ovanstående diskussion vill jag berätta hur min 4S blev då jag uppdaterade till OS7. Uppdaterade via iTunes på en PPC G4 2x1.25. Då uppdateringen var färdig och 4S omstartad, klagade telefonen att G4 var inkompatibel maskin. Förlorade således iTunes och säkerhetskopia. Dessutom blev strömhanteringen helt konstig. Fulladdad ligger 4S på en % och förblir så tills strömmen är slut, då stänger den av sig och visar bara batterisymbolen med svart skärm. Jag låter den ligga i laddning ett dygn tills den vaknar och börjar visa en % igen en tid.
Hade den inlagd hos operatörens service, men fick den tillbaka med kommentaren att den böver laddas.
Gick sedan till en Apple-butik där den blev laddad med kraftigare ström tror jag (nya kontakten+omvandlare) och återställd. Funkade tills strömmen var slut, sen ett dygn laddning.
Testade egen laddare, Apple mini, PC laptop, Jambox, Hama och bilens laddare, alla ger samma resultat.
Finns det nån här som känner igen symptomen och kan leda mig ut ur stöket? Telefonen var felfri före uppdatering till OS7.
Tack på förhand
Magnus

Då jag använde Skype och då jag avslutade samtalet, noterade jag en liggande aktivitetsstapel som skrev inbandning av samtalet till fil. Jag har försökt hitta mera information om saken men allt tyder på att man skall ha ytterligare appar för att få funktionen. Hittar inte heller själva samtalsfilen nånstans. Går det att ha iPad som flyttbart minne? iPod har ju funktionen och där finns färdigt mappar för recordings och sånt. iPad är hemma i senaste iTunes 10.5 på Mac osX 10.5.8

Nån som vet och kan berätta vad som är på gång

magnus

Javisst ska det vara exakta uppgifter, allting kan ha betydelse. Mitt system är 10.5.8. Paragon har version 8.0.0. Jag är beredd att stryka Paragon, för min dotter, som också kör med sys 10.5.8, inte har Paragon installerat. Däremot rapporterade hon igår om att filmkamerans (aiptec(h)) sd-kort inte längre känns igen av datorn. Tidigare har kombinationen funkat klanderfritt. De senaste uppdateringar som gjorts var visst iTunes för ett par veckor sedan. Tidsmässigt skulle det kunna stämma in med förändringen. Då USB-hårdskivan (fat-32) flyttas från tredjeparts USB2 pci-kortport till datorns egen USB1 fabriksport, då funkar allt. Och tangentbordet+mus flyttas till pci-kortets port, då funkar det med. Låter som två tillbehörs USB2 kort, på likadana datorer, 30 mil från varandra plötsligt beslutat trilskas?
Modellen är den som kallas FW 800/M8570
Har både yttre strömförsörjning och via port. Datorn stängs av till natten allt som oftast.
Annat konto/användare är ännu otestat
Felmeddelandet som kommer upp är just samma som kommer upp då sladdarna rycks ur
Emigrerar snart till G5-modellen : )

Sedan två veckor har min dator PPC MDD DP 1,25 G4 Mac spottat ut tredje parts USB-hårdskivor och sedan anmärkt att "skivan som just avlägsnades gick inte rätt till" ungefär. Nu ringde min dotter, som har likadan dator och klagade på samma sak. Hennes flyttbara hårskiva har fungerat klanderfritt i 2 år. Hennes HD har ingen egen strömenhet vilket däremot min har. Min dotters HD är formaterad i formatet FAT32 och min HD är NTFS. Har även en FW formaterad som OSX Ext som funkar ok, likaså en annan USB formaterad i formatet OSX Ext. Kan det finnas belägg för ett påstående att stödet för PC formaten minskar (för NTFS använder jag Paragons drivrutiner) eller är det Paragons drivisar som spökar? Har nån ytterligare erfarenheter som kan belysa situationen. Till saken hör ju att USB-korten är USB v2 och tillbehörs PCI, dvs inte "fabriksportar".
Eventuellt kan ju stödet för PCI-korten ha svikit.

Några frågor till. Har du gjort några ingrepp i datorn under den senaste tiden. Rört minnen? Har du kollat extra noga mus o. tangentbord. Prova starta utan.
Prova ännu kolla anslutningsstöpslarna på moderkortet. Vicka litet på dom ifall det skulle vara dålig kontakt. Vill inte riktigt tro att moderkortet kan rasa. Men ibland måste man ge sig med en suck.
och.....en tyst minut.......

Är det tänkbart att MDD:ns startprocess är avbruten? Gissar då på moderkortet. Prova starta från systemskiva. Skulle det vara hårdskivan så skulle du se ett frågetecken i en mapp. Vet inte om en strömenhet delvis kan gå sönder. Alla mina MDD:n (3 st) har strulat med strömmen och då har de varit stendöda. Har läst att ett dåligt batteri är sämre än inget alls. Prova starta utan det lilla 3,6v batteriet som finns på moderkortet. Berätta hur det gick sen.

Min HP LaserJet 1200 beter sig på samma sätt, dvs inte alls, fastän printjobb noterar hela arbetsflödet. Hittade då att en högre resolution än tolererad råkade vara inställd.

Ah, det finns ännu likasinnade.
Köpte för en tid sen ett Mac-flashat ATI Radeon 9800 Pro till min MDD G4. Ursprungligen var det ett PC-kort. Jag får artefakter vid uppstart efter vila. Lägger jag datorn i vila och sen startar upp igen, försvinner alla artefakter. Vill minnas att det diskuterades en hel del om kompabiliteten med vilouppstarten då det var aktuellt.
Magnus

Kanske värt att kolla om plattkabeln till optiska läsaren är skadad och eventuellt leder till jord.