Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Aberdeen Angus
  • Plats International user
  • Sysselsättning inga intressen totalt beroende av Mac
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2019-12-29
  • Antal inlägg 59

Foruminlägg

De senaste inläggen Aberdeen Angus har skrivit i forumet.

Jag har en likadan.maskin som betedde sig liknande före strömenheten lade av. Enheten brukar vara full med damm och blir gärna varm. Kanske hade du en "spik" i samband med strömavbrottet.

Har du 3G ram installerat? Trodde inte att MDD godkände mer än 2G.

Första jag skulle granska är om det varit läckage i kylsystemet. Öppna datorn och kolla runt om du ser kristalliserad kylvätska.

Jag tyckte skillnaden var lite väl stor men läste sen om rörelseoskärpan. Intressant att du säger att 14-54 mm har macro. Har inte hittat den än. ......tillbaka till manualen igen.

Ser att du har färgrymden sRGB. Min första inställning då kameran var ny var att ändra till adobeRGB. Trots s/v läge?

Tack för jämförelsebilderna. Sparar som referens.

Andbilden är ju skarp och fin. Blev litet sur på min 40-150 mm då jag missade ett tillfälle pga autofokusen som inte funkade. Måste röra om ringen litet för att fokuseringsmotorn skulle vakna. Inte så farligt bara man vet om det.

Jag gissar att Olympus Master gör en skärpning automatiskt.
Däremot kan man själv välja i Adobe DNG Converter hur mycket/litet skärpa skall användas.
Jag lämnar gärna skärpning till sist, och då sker det med Nik sharpener i Photoshop.

Ang. objektiv vill jag också komplettera med en vidvinkel, som bör ha macrofunktion.
Kanske Zuiko 11-22 mm har macro?

Min iPhoto v 6.0.6 funkar bra med .orf. Du har ett annat bra alternativ. Skaffa Adobe DNG Converter. Konverterar bilden till "DNG" digitalt negativ, som många program känner. Dessutom gratis.

Sventa
Läste just i kväll att digitala systemkameror har ett anti-alias filter framför CCD:n som gör att bilden kräver efterskärpning. Det här filtret saknas på Leica M8 och Sigma.
Kanske jag skulle kunna få ett exempel/en jämförelse på skärpa. Tycker mitt 40-150 mm skulle kunna vara skarpare. Men då har jag inte uppgraderat firmware i just detta objektiv. Mitt andra, 14-45 mm objektiv, uppgraderades.

Min Oly E-500 har jättebra batteritid. Färgintensiteten går att välja "livlig" eller "naturlig" vilket är viktigt för mig. Litet ovan med icke skarpa bilder i råformat. Tanken är ju att du själv skall skärpa bilden efter motivets behov. Saknar inställbart antal för automatisk sekvensfotografering. Oly E-500 har tre bilder förinställt, som tas manuellt. Går att ställa in bländarens variation. Med programmet Olympus Studio kan du fullt styra kameran från macen.

Om signalen är för dålig blir följande steg att mata in den analoga signalen i datorn och med FCP eller QT "banda" eller digitalisera i datorn. På så sätt har jag kunna rädda flere utdömda band. Min uppsättning är G4 MDD 2x1,25 med DC30+ och Xact Driver.
Det blir en del att klippa och rensa.

Har hittat litet uppgifter på nätet som jag lägger upp här ifall nån annan funderar på samma saker.
.VRO filer används av inbandande filmkameror och dvd-spelare. De är i princip lika .mpeg filer, så det går att byta ut suffixet. Problemet kommer då man försöker kopiera till datorn från en oavslutad dvd. Då behövs ett program som heter ReadDVD från http://www.softarch.com/ som i sin tur gör att macen kan läsa oavslutade RAM skivor.

Ursprungligen av MacWarrior:

Så du menar att filerna packades upp då? Men kan jag då få plats med 60 minuter på en DVD eller hur blir det?

Då du skriver din skiva kodas filen ned till mpeg2 tillbaka och du kan beroende på programmet själv påverka storleken

Har en inbandad film på DVD-Ram (från tv till Panasonic DVD). Den här filmen kan jag inte göra något alls med (tex spara som divx eller .mpeg4). Så fort jag drar filen till skrivbordet kommer det en felkod.
Har läst på nätet hur de gör på pc-sidan. Hittar inget om hur man gör på Macen.
Finns här någon på forumet som vet hur det skall göras.
DVD-Ram skivan är oavslutad, går inte att avsluta på DVD:n
På pc kopieras filen till hårdskivan och sen ändras ändelsen .VRO till .MPG
Borde vara lika enkelt på Mac.

Enligt beskrivning passar den här versionen (LINUX UBUNTU 5.10 PPC) till G3, G4 och G5 maskiner. Vet nån om den funkar på en G3 uppgraderad ppc 6500?

Jag skulle kunna tänka mig att -mp4 ljudet från iTunes inte går igenom om det är införskaffat från "music store" . Kanske skulle det gå att först omvandla i iTunes till aiff format (PCM-audio) och sen till iDVD.

Muxad är till ex en mpeg fil som redan används i en DVD. Bild och ljud är inflätade i varandra och qucktime kan inte spela upp ljudet på filen, bara bilden syns.
VLC klarar muxad film. En sån fil går att fläta upp med program till använbart format.
Förhandstitten i iDVD klarade av att spela upp men vid renderingen var det stopp.

Om du har quicktime pro kan du fixa filerna där styckevis och på så sätt få fram vilken fil som bråkar.

Alt 2 är att spara som skivavbild och sen bränna avbilden med Toast och där bestämma hastigheten. Kan inte påminna mig om att det går att bestämma i iDVD. Brände nyligen ett iDVD projekt där jag hade en muxad (video+audio) fil som ställde sig på tvären.
Gå igenom alla filer och kontrollera att de är i godkända format.

Då jag skriver ut skapas en spool fil av print spooler. Jag söker den här mappen för att kunna ta till vara färdigt spoolade filer för senare bruk. Så har jag gjort sen sys 7 och det funkar bra. Nu hittar jag inte det som tidigare hette spool file folder. Vet nån var det ska finnas? Ett annat önskemål är ett program som gör att det går att söka i alla mappar överallt på min dator. Ibland behöver man komma åt filer i systemet helt enkelt och det är en pina då man inte vet var de finns. Ja just ja, har Os X.4.7

Nå nu har det hänt mig med.
gå blir gÃ¥
genant