Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon1082

anon1082

Medlem
  • Registrerad 2002-01-04
  • Senast aktiv 2011-04-20
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen anon1082 har skrivit i forumet.

I dag fick jag igång firewire-PB:n (bronze), men de andra två alltjämt döda. Ska man byta nåt batteri (alltså inte det vanliga stora)? PB190 tickar fortfarande lite försiktigt.

Ska kolla vad jag har för adaptrar och sladdar & se om jag får till det.
Mats

Tack!
Låter dem stå till i morn efter jobbet. Provar PMU-återställandet om det inte funkar.
Mats

Har tre gamla powerbookar, som jag tänkte kolla igenom, leta ev intressanta gamla filer och fundera på om de ska sparas eller inte. Det är:
- PowerBook 190
- Svart Powerbook med det där lite genomskinliga tangentbordet i liksom kopparnyans, 400MHz processsor, 6GB HD. Family Number M7572
- PowerBook G4 (äldre aluminiumvarianten) Family Number M8407

190:an knäpper lite tyst för sig själv när jag kopplar in elsladden, övriga låter inget. Ingen av dem gör någon som helst ansats att starta när jag försöker med elsladd i. De har alla stått avstängda utan ström ett antal år.

Hur gör jag för att få igång dem? Alla funkade förut.

Tack
Mats

Hej
Har en PowerComputing PB180 som jag vill kolla igenom hårddisken på och plocka ut intressanta filer ur, om jag hittar några. Datorn har bara gammaldags kopplingar, förutom Ethernet och USB som jag monterade en gång i tiden som extrakort. Är rätt säker på att det är Os 9 på den.
Jag har ingen extern bildskärm, utan skulle vilja få hårddisken i PB180 att monteras som en skiva i min iMac med OsX 10.6.7. Går det och hur gör man i så fall? Eller finns det nåt annat sätt att få granska, ev kopiera (och ev radera) filerna.

Tack
Mats

PS. Datorn bortskänkes gärna sedan, om någon (mot förmodan?) är intresserad. DS.

En liten extern USB-disk på några hundra GB låter ju attraktivt som ett alternativ till hårddiskbyte. Jag visste inte att man kunde välja var iTunes ska lägga biblioteket.
Fast det låter ju också som det allra smidigaste att helt enkelt ha en större intern hårddisk och jag kan mycket väl förstå att Hornbach-känslan blir fin. Mycket juste med erbjudandet om nörd-stöd där! Hmmm, svårt att välja....
Mats

Jag har inte så mycket plats kvar på min gamla MacBookPro-hårddisk, men rätt bra med utrymme på min 32 GB 3GS iPhone. Jag skulle därför vilja ta bort en del från min MacBookPro utan att de tas bort från iPhonen vid synkning.
Är det möjligt? Om möjligt, hur gör jag för att ta bort dem från iPhonen den dag jag tröttnat på dem där också?

Tack på förhand, Mats:)

Hej,
har en massa fotografier som jag skulle vilja skanna in. Alltså vanliga 10x13-bilder och jag har nog negativen till dem också.
- Ska man skanna in pappersbilderna (=positiv?) och hur skulle det i så fall kunna göras smidigt? Utrustning?
- Eller ska man skanna in negativen? Får man då bara negativa bilder på skärmen, eller kan man se dem "som vanligt" också då? Hur skulle man skanna in negativ bäst? Utrustning?

Mats

Gick tillbaka till datorn och hittade filen Finale.mdimport och kastade den. Kraschandet upphörde genast. T.o.m efter start av Finale-programmet, då en ny Finale.mdimport skapades, verkar det funka igen. Skrev lite snabbt till er, men kanske kan nån annan lära av det istället. Tack.
Mats

Hej,
Har just installerat Finale 2010 (musiknotskriftsprogram) på min MacBook Pro (4-5 år gammal) med 10.4.11. Efter detta får jag en superlång dialogruta upp i bilden, som måste klickas bort, var 10-15 sekund. Den förklarar att mdimportserver har kraschat. Sedan fungerar datorn bra tills nästa gång rutan dyker upp (rätt snabbt alltså). Jag har förstått att mdimportserver har med spotlight att göra. Snälla, vad ska jag göra?

Mats

Sökte på 99.mac, eftersom jag hade samma problem - inklusive rödlysande uttaget. Kunde inte hitta ngn switch (med gem), men med en hörlursplugg som jag satte i och drog ut ett antal gånger, så släcktes utgången och jag fick tillbaka mina högtalare.

Härligt! TACK för tipset, min AppleCare gick ut för 25 dagar sedan.....
Mats Strömberg

Hej
Har försökt ett antal gånger att bränna säkerhetskopior på DVD med hjälp av Toast. Varje gång stänger Toast skivan efter bränning, dvs att när jag försöker använda den för en ny "session" så ber Toast bara att jag ska stoppa in en användbar skiva istället. Jag har kollat att den är inställd på att bränna en "session" och inte en "disc" både före och efter.
Jag har Toast 7.1.2 en MBP med 10.4.11. Kan man bränna flera "sessions" på en och samma DVD? Det går ju alltid utmärkt på en CD.

Tack på förhand
Mats Strömberg

Har just packat upp min Tungsten T5, som ska ersätta min Palm III.
Både hemma och på jobbet lyckas jag synka kalender och uppgifter. Dock lyckas jag inte med adressboken och anteckningar. Jag har iMac G4 på båda ställen med Office 2004 och OS X 10.3.6.
Om jag lägger in nya kontakter i Entourage eller T5:an, synkas dessa, men de gamla synkas inte. I inställningsrutan för conduits är alternativen att låta datorn skriva över handheld etc grå, bara synkning är valbart. Har försökt rensa bort conduits. Ska jag behöva lägga in alla kontakter igen?

Tack på förhand
Mats

Ursprungligen av Fredrik Sigbjörn:

Det ska man inte vara, vi ringde dem nyss för att få svar på några frågor. De undrade vad vårt supportnummer/kundnummer var. Vi svarade "ni vill väl inte att våra kunder ska byta till Exchange", sen fick vi hjälp direkt

Nä, det är ju så att vartefter jag använder Notes, så tillkommer nya små bekymmer och frågor. Återkommer kanske till detta forum med en grej nästa vecka om jag inte får ordning på det.

Tack!
Mats

Ursprungligen av Mondo:

Ring IBM och prata med dem. Testa det här också:

http://www-1.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg24005829

Tack. Ser vid första anblicken svår ut, men med stöd från IBM kan den säkert vara bra. Man kanske inte ska vara rädd att ringa IBM.