Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon1082

anon1082

Medlem
  • Registrerad 2002-01-04
  • Senast aktiv 2011-04-20
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen anon1082 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mondo:

Ni har väl support från IBM Lotus?

Nja, visst stöd från en vänlig själ på vår IT-avdelning (hon slutar snart), annars är Mac-motståndet ganska massivt från IT. Fick dock ett tips av en annan Macare på huset som sa att man i dialogrutan när man ska välja fil att bifoga, måste komma ihåg att kryssa ur att filen ska komprimeras. Så enkelt verkar det vara.

Mats

Senast redigerat 2004-06-10 12:11

Hej
vi har just infört Lotus Notes / iNotes som epost-plattform på jobbet. Problemet fn är att Word-filer inte tycks kunna skickas från Mac-klienten Notes, utan att förstöras. Inte ens till sig själv kan man skicka dem. Pdf:er, Excel-filer mm funkar utmärkt. Wordfilen ser ut att ha kommit fram, men går aldrig att öppna rätt, utan man får i bästa fall upp ett litet stycke nonsenstext. Vet någon hur / om detta kan fixas?

Mvh
Mats

Hej
nu ligger det uppe och fungerar på 217.215.99.183:8080

Har uppgraderat FM från 5.5Sv1 till 5.5Sv2 och bytt till port 8080, så fungerade det.
Sedan fungerade inte alla fält att söka i och efter en hel del fixande upptäckte jag att vare sig fältnamn, värdelistenamn eller värden i denna lista får innehålla å, ä eller ö om sökningarna via webben ska fungera. Så jag får vackert nöja mig med att heta Stromberg.....

Tack för hjälpen!!!

Senast redigerat 2004-03-07 18:30

Jag har försökt göra det:

I FM har jag:
- i inställning->programinställningar->plug-in kryssat i web companion
- markerat web companion och via "Ställ in..." valt
- publicera på www
- inget lösenord
- hämta loggfil, fel-loggfil, informationsloggfil
- använd registrets behörighet
- inte valt att begränsa åtkomst till vissa IP-adresser
- TCP/IP-portnummer 80
- i arkiv->dela register valt "öppet för gäster" och kryssat i Web companion
- markerat web companion och i "ställ in vyer.."
- valt blått och guld 1-webblayout
- valt layouten "lista" från registret för tabell
- valt layouten "formulär" från registret för förmulär och sök
- valt "användaren kan sortera med förvalda fält" och plockat ut 4 fält

I Systeminställningar har jag valt:
- Strömsparare -> aldrig vila, vakna för åtkomst av nätverksadministratör
- Fildelning -> Tjänster: inget ikryssat
- Fildelning -> Brandvägg: inget ikryssat
- Fildelning -> Internet: inget ikryssat
- Nätverk: min Bostream-uppkoppling aktiverad

Uppdatering lö 20.10: Jag startade just om datorn och fick, när jag öppnade registret, en dialogruta som sa att jag inte kan använda 80 som port för att dela ut registret via web companion. Kan det vara felet? Vilken port borde jag ändra till i så fall?

Senast redigerat 2004-03-06 20:11

Jag uttryckte mig kanske luddigt. Vad jag menade var att jag har FM-registret på min hemmadator. Brandväggen finns på jobbet på sjukhuset, varifrån jag försökte hitta mitt register med webbläsaren. Jag funderade på om brandväggen på jobbet hindrade mig från att se registret hemma, eller om det var något annat som var fel. Dessutom finns det ju en "brandvägg" i OSX väl, och kanske är det något jag borde ställa in där för att detta ska fungera?

Hemma har jag inga andra lådor mellan datorn och internet är de vi fick från Bostream (de kallar dem kundmodem och filter). De kan man inte ställa in, såvitt jag vet, utan bara sätta i rätt sladddar i rätt uttag. Däremot har jag funderat på att köpa en router för att kunna fixa till så att flera kan surfa samtidigt.

Kan ni se mitt register från era datorer? 217.215.99.183 var alltså det IP jag har fått av Bostream och använder för att komma ut på Internet. Port som är inställd i FM är 80.

Jag har ingen router, bara datorn med ethernetkabeln i.
Är intern IP-adress och den jag har fått från Bostream samma sak?

Hur gör jag det? Är det i Fildelning->brandvägg? Ehh - insidan? - viss maskin?
Spelar det roll om min dator går i vila (har ställt in "Vakna för åtkomst av nätverksadministrataör (Ethernet)" - har det med den saken att göra?

Jag har lagt upp det på min hemmaburk istället. Men jag lyckas inte hitta den själv från jobbet (vet inte om det spelar roll att jag där sitter innanför rejäl brandvägg).
IP:n hem är: 217.215.99.183, så det blir väl: http://217.215.99.183:8080

Burken orkade inte, så den IP:n funkar inte längre. Ska försöka sätta upp den på en annan dator ikväll, så får vi se.

Hej igen
tack vare hjälp av er Daniel och Ola, har jag kunnat lägga upp registret. Jag kan nu hitta det i IE och växla mellan formulär och lista. Dock får jag inte sökning och ny post att fungera.
Om någon har tid att titta och komma med förslag på lösning, vore det förstås välkommet. Trycker jag bara på fel knappar???
Registret finns på: http://82.182.92.197:8080
Det ligger på en gammal grå 266 G3, så det är inte så snabbt alla gånger.

Tack
Mats

Ursprungligen av Taz_1999:

Missade denna tråd. Här är vad jag kan bidra med: En artikel på min ännu oavslutade webbplats om FileMaker Pro (hållit på och filat ett tag nu...) som heter Webbpublicering med Webcompanion

Enjoy!

/Ola

Hej och tack för tipset och jobbet! Ska skriva ut, läsa och lära!
Mats

Den verkar finnas där. Är det bara att lägga registret på en server och ge sig på att ställa in det Webcompanionen ber om? Om du har någon mer exakt beskrivning att bjuda på, är jag förstås glad för det.

Hej
vi har ett notregister i Filemaker (5.5) i vår kör. Jag skulle vilja lägga det på en serrver tillsammans med en webbsida som tillåter oss i kören att söka och skriva i registret via en vanlig webbläsare. Gärna med olika åtkomsträttighet beroende på inloggning. Är detta möjligt (för en ordinär macare, förvisso sedan typ 14 år)?

Jupp
alla utom ett. Jag har inte kategoriserat mina anteckningar, så de var alla "uncategorized". Det enda som särskiljde denna från de andra som försvann var att jag hade ändrat den nyligen.

Mats

Efter en synkning mellan min PBG4 och min gamla Palm III försvann alla anteckningar utom 1 ur palmen. Anteckningarna går nu inte alls att öppna i Entourage, utan jag får då ett "e-postfel" enligt dialogrutan. Vet någon vad som hänt och vad jag kan göra?

Mvh
Mats S