Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alexagu

alexagu

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2005-01-16
  • Senast aktiv 2007-10-05
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen alexagu har skrivit i forumet.

Hej!

Hoppas nån av alla mac-pojkar här kan hjälpa mig.

Jag har en två år gammal PB 12 som funkat alldeles utmärkt tills alldelles nyss. Efter att ha fryst sig i Wow och skärmen blivit "randig" så startade jag om datorn. Det har hänt några gånger tidigare och då har det bara varit att starta om men nu hänger sig datorn efter att äpplet i början av inloggningen försvunnit. Det blir då bara en helblå skärm och inget mer händer. Har testat att köra igång med OSX-skivan och då kommer jag till installationsguiden men jag vill ju helst inte installera om OSX och bli av med de filmer, musik etc som finns på hårddisken. Nån som har några ideér på vad jag kan göra?

Lånar tråden lite.

Har en PB12 1,5 GHz och funderar på att köpa lite mer minne. 2 frågor:

1: Funkar detta?
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010069094

2: Finns det minnet (eller det rätta) billigare nån annanstans?

Är lite sugen på att se NHL-slutspelet, här tex http://myp2p.eu/NHL.htm

Finns det ingen mac-lösning än?

Jag har lirat fm2007 på min pb i nån månad nu... Spelet funkar ju både till pc och mac så det är bara att gå och handla!

Finns det fortfarande inget att göra? Läste nånstans att det fanns nåt program, stog dock inte vad det heter...

Köp! Det kommer alltid nya grejer. Och lite snabbare/billigare processor är ingen stor grej...

Ursprungligen av BosseBus:

Det är inte så att du har någon tredjepartsapplikation kopplad till iTunes? Typ QuickTunes, MyTunes eller liknande, som behöver ha iTunes igång för att fungera (nu vet jag inte om just dessa exemplen startar iTunes). Eller någon widget?

Vissa applikationer känner av om iTunes är igång. Om inte, så startas det.

Det kan nog ha varit det som var problemet. Jag tog bort min itunes-widget och nu verkar den inte spontanstarta. Har haft den där widgeten i ett halvår, så jag verkar inte stänga av itunes så ofta... Tack för tipset!

Hej!

Nu har mitt itunes fått fnatt. Jag stänger av det sen tar det 1-2 minuter så startar det av sig själv igen... Jag lider väl iofs inte speciellt svårt av det men sådana här "PC-grejer" vill man ju inte leva med. Nån som vet hur man får itunes att sova gott igen?

Kör PB12/1,5 OSX 10.4.5 och Itunes 6.0.4

Nån som har koll på om det kommit nåt officiellt releasedatum än? Jag har hört juni men om det stämmer vet jag inte.

Ursprungligen av ptolemy:

Man förlorar alltså 2cm där man mest behöver det och vinner 1cm där man minst behöver det (med avseende på skärmytan alltså), För mig är det viktigt att den lilla storleken utnyttjas maximalt när det gäller små bärbara datorer. Jag kan acceptera att man kanske vill ha widescreen på win 24"-monitor eller ser mycket på widescreenfilm. Men att man skulle vilja ha widescreen på en liten bärbar dator övergår mitt förstånd.

Slutsats: widescreen suger!

Om apple tänker fasa ut standardscreen-modellerna köper jag hellre en vaio, eller nån annan dator som är kompatibel med ett hackat OSX.

Håller med! Har en PB12 och visst låter widescreen coolt men problemet när man kör tex InDesign är ju att man skulle kunna döda (nåja) för ett par centimeter till på höjden medan jag aldrig känt nåt behov av en bredare skärm.

Hej!

Finns det nåt smart program som kan säga till mig när en viss hemsida uppdateras så man slipper sitta och klicka på uppdatera hela tiden?

från 21295 spänn för dubbelmackan

hehe, farsan fick sin Imac 20 tum levererad igår... Försökte få han att vänta tills efter idag