Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Samurajtomte

Samurajtomte

Medlem
  • Plats Lerum
  • Registrerad 2005-01-18
  • Senast aktiv 2007-09-01
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Samurajtomte har skrivit i forumet.

1

Nu har jag bara provat GarageBand en kort stund, men jag har för mig att jag kunde klicka ut toner genom att hålla nere äppleknappen och klicka nånstans på en notrad. Prova.

Jag söker något sätt att spela WMV-filer, både på webben och nedladdade filer.
Hoppas det går att lösa på något sätt då dessa filtyper är såpass vanliga på nätet.

1. WMV streams. Flip4Mac finns ju som bekant inte ännu på Intel, men hur bra fungerar den på PPC, spelar den allt? Finns det några alternativ så länge?

2. WMV-filer. Flip4Mac, återigen inte som Intel, och standard-Quicktime kör ju inte heller fullskärm utan diverse knep, men det kan nog stå ut med om det fungerar bra med uppspelningen i övrigt. VLC klarade inte WMV3. Popwire+Quicktime gjorde det men var på tok för slött för högupplöst material på en Core Duo-mini. MPlayer ska tydligen stödja WMV med tilläggscodec enligt hemsidan, men Mac-binären där inkluderar inte detta och jag har inte lyckats kompilera det på egen hand. Tips?

Provade att patcha firmwaren, men det avhjälpte inte problemet. Fortfarande klick före och efter ljud, och under uppspelning av film. Det är alltså inget konstant bakgrundsurr. Trodde t o m först det kunde ha varit något jobbigt systemljud i stil med klickandet i Windows-utforskaren, men det verkade inte så.

Tack för svaret!

Datorn skickades i slutet av april och jag fick den igår, så helt gammal firmware kan det väl inte vara, men ska kolla för säkerhets skull. Har tryckt in de senaste patcharna också.

Angående DVD-problemet, det gick inte med tangentbordet heller. Jag misstänker att Front Row inte tycker om att få en språkmeny på sig direkt, vilket är så vanligt i Skandinaviska DVD-releaser (DVD:n i fråga är Lost in Translation). Provade en brittisk DVD och där fungerade huvudmenyn åtminstone ordentligt med fjärren.

Fick min nya Mac Mini igår, och har lite problem med ljudet. Varje gång ett ljud ska spelas så får jag ett kort knaster före och efter, samt emellanåt under uppspelningen (särskilt i Quicktime-filmer, oavsett upplösning på dem). Då jag kommer använda min Mini mycket till att lyssna på musik och titta på film så är det ett ganska stort problem.

Nån som vet nåt? Maskinen är en Mac Mini, Intel Core Duo, volymen är på runt 75% och hörlurarna jag använder fungerar fint på andra apparater.

Visste inte var jag skulle lägga den här frågan, men då jag är en nybliven switcher så kan det väl passa bra här.

Jag har provat att spela upp lite filmer med både Front Row och Quicktime, och även om bilden går bra så får jag en massa "knäpp" i ljudet. Nån aning?

Datorn är för övrigt en Mac Mini Core Duo / 1 GB RAM.

EDIT: Fyller på med lite mer:

- Jag provade att stoppa i en DVD i FrontRow, men när språkmenyn på DVD:n dyker upp i början så kan jag inte styra markören med varken mus eller fjärrkontroll. Hur gör man?

Senast redigerat 2006-05-05 19:02
1