Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bassman3239

bassman3239

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-24
  • Senast aktiv 2010-04-30
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen bassman3239 har skrivit i forumet.

1

Torkel

Tack för det snabba svaret. Ska göra en beställning på en gång.

Torkel

Fick samma problem som du beskrev och lyckades lokalisera det till nätaggregatet.
Vet du vart man ska vända sig för att köpa ett nytt aggregat? har en Iomega Ultramax.

Okej, tack för svaret. Det känns som om man får göra en hel del programuppdateringar i samband med datorköpet.

Jag använder för tillfället på en äldre iMac och funderar på att köpa en MacBook Pro. Nu undrar jag om man kan köra FCE 2 på den (har även skaffat FCE 3.5 HD uppgraderingen, men inte installerat den ännu eftersom jag bara har Panther systemet).

Jag har precis köpt en HDV-kamera. Tanken är att spela in i HDV (25p) och sedan exportera materialet till FCE i SD-format (har hört att man får bättre bild än om man spelar in i SD). Det är en omvandling som görs i kameran.
Nu undrar jag hur jag ska göra med instälningarna i FCE när jag ska importera materialet.
Under Easy-setup så finns det någonting som heter DV-PAL Anamorphic. Är det rätt inställning. Tidigare har jag använt DV-PAL.
Sen undrar jag om man ska göra några speciella inställningar för att utnyttja 25P (hela bildfält)?

Ja, det verkar som Soundtrack Pro är det program som klarar det vi vill ha hjälp med. Tyvärr så verkar FC Express HD inte vara integrerat med Soundtrack Pro vilket innebär att att man inte kan föra över alla ljudspåren separerade och sedan plocka tillbaka dom separerade. Å andra sidan är jag inte säker på att FC Express HD och Soundtrack klarar av det heller.
Du kanske kan testa det när du få hem programvarorna och återkomma. Vore intressant att se om "Keyframes" och andra inställningar följer med.

Jag redigerar i Final Cut Express 2 och skulle vilja exportera ljudspåren till något annat program där man kan bearbeta ljudet på ett mer grundligt sätt (ex. brusreducering) och sedan plocka tillbaka det i FC Express 2. Är det någon som vet om det går och i såna fall kan rekommendera något som är bra och relativt billigt.
Om man uppdaterar till FC Express HD så medföljer programmet Soundtrack. Innehåller det såna funktioner eller är det bara ett musikprogram?

Har gjort en egen dokumentär som jag tänkte lägga på DVD och sälja. Nu är det så att jag lagt ned så mycket pengar på brännare och program så jag inte har råd med en skrivare och därför inte kan skriva ut snygga labels till skivorna. Funderar på att göra en stämpel eller mall och sen måla direkt på skivan. Är det någon som har en erfarenhet av detta och kan rekommendera någon sorts penna (helst rätt så bred) eller annan lösning till mitt problem?[B]

1