Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
olaf johansson
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-01-24
  • Senast aktiv 2011-12-26
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen olaf johansson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av pmarriott:

Och en telefontillverkare säger att lurens batteritid är upp till 400 timmar. Jo, under optimala förhållanden (labmiljö). Upp till är alltid upp till, inte minst. .

Undrar vem som skulle kunna tolka det Apple säger som en batteritid på minst 10 timmar. Du själv kanske?

Men vad är frasen "upp till 10 timmar" värd om man inte kan ange exakt under vilka förhållanden man uppnår maximal batteritid? Till exempel kunde man ange en specifik app som körs under hela battericykeln - då kunde man med ledning av resultatet få reda på om det är fel på batteriet. Som det nu är får man gissa. Teoretiskt kan "Upp till 10 timmar" innebära 1 timmes drifttid. När jag pressade supporten tyckte han att det vid 5 timmars batteritid fanns anledning att misstänka batterifel. Det är hälften av den utannonserade tiden. Men min misstanke att batteriet kan vara felaktigt har också att göra med att jag sällan läser om andra missnöjda användare, de flesta verkar nöjda med batterikapaciteten. Det hade jag också varit om den gav 9-10 timmar.

Min iPad2 wifi som jag köpte i maj är nere på prick 7 timmar. Enbart webbsurfning och skrivande. Apple skriver upp till 10 timmar. När jag ringde apple support och ville veta exakt hur jag skulle använda iPad för att komma upp i maximal batteritid fick jag inget klart besked. De upprepar istället om och om igen "det beror på hur du använder den". Det verkar omöjligt att avgöra om det är mitt handhavande eller ett felaktigt batteri som ger en 30 procent kortare drifttid än den utannonserade.

Okej, hur lång tid får ni ut på era pads?

På hemsidan lovar Apple 10 timmars batteritid med wifi. På min ipad2 jag köpte i maj får jag ut 8 tim 6 minuter. Vad göra?

Ingen SD-plats på elvatummaren för författare på väg som skriver jädrigt mycket?

Fy vad besviken jag är. Trodde jag hittat stora MM-hatartråden. Här finns ju flera som t o m gillar eländet!

Ska snart köpa ny mac och det retar mig enormt att jag är tvungen att inkludera ännu en (min tredje) MM i köpet.

Kan man borra små hål i den jäveln och använda den som saltkar kanske?

Rätt som det är går det inte att scrolla sidorna i nya Safari.

Jag har junkfilter på och i en undermapp till Junk samlas skräppost för det aktuella kontot. Siffran för antalet skräpmail står i ovalen till höger precis som det gör vid övriga mailmappar, men skräpmailen är osynliga – jag kan inte få fram dem för att kolla och redigera. Ska jag slänga min dator eller?

I Services under Sharing sätter jag FTP Access på Off. Brandvägg är på. När jag startat om datorn (PowerBook) så går FTP Access igång. Vad orsakar detta och hur stänger jag av FTP access varaktigt?

Funderar på att videofilma intervjuer och att använda två mikrofoner som jag ansluter till vardera kanalen på min dv-kamera (via mikrofoningången). Nu till problemet: när jag tar in filmer i iMovie är båda kanalerna nermixade till en enda. Går de att sära på så att jag kan redigera varje kanal oberoende?

Äntligen fungerar det. Boven var FW-kabeln. Jag gick in till Mac Support i Malmö och där testade vi kameran med både den gamla kabeln och en ny. Till min stora lättnad fick iMovie kontakt med kameran när vi pluggade in en ny kabel. Kabelfel är inte det jag ansett vara troligaste orsaken till problemet men det är onekligen ett av de enklaste att åtgärda. Lättnad alltså. Tack alla för era tips!

Tack Infra, inte heller detta konstiga tips funkar. Snart är jag beredd att gå tre varv runt macen i fullmåne och spotta åt väster ...

Lizardman: skönt höra att andra använder NV-GS 180. Då ska den alltså fungera med mac. I morgon går jag till affären där jag köpte firewirekabeln och tar jag med mig dator och kamera och provar en annan kabel. Om inte det ger resultat lutar det åt att någonting är fel i kameran.

Erik.dv: Nej, jag har inga andra anslutningar till datorn.

Tråkigt det här ... jag är sugen på att klippa film!

Nu har jag provat vartenda tips på Internet om DV-kameror som inte känns igen av iMovie. Inget hjälper. Inget händer. Ingen FireWire-enhet dyker upp i System Profiler när kameran är ansluten. När jag istället ansluter min LaCiebrännare via en gammal 6/6 kabel, fungerar den och syns i System Profiler. Så det är inget fel på FireWirekontakten på PowerBooken. Kan FW-kabeln jag köpte hos radiohandlaren vara kass? Hur kollar man det?