Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MacMichael

MacMichael

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2005-02-03
  • Senast aktiv 2009-11-18
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen MacMichael har skrivit i forumet.

1

Yeah!
Jag var på väg att köpa en ny iMac precis innan jag läste ryktet för ett tag sedan om nya iMacs "inom ett par veckor", och se, så glad jag blir
Det snackas ju en massor om quad core i denna tråden och har talats om mycket länge, men hur stor skillnad är detta i prestanda?

Jag är inne på antingen 27" 3.06GHz Intel Core 2 Duo med ATI Radeon HD 4850
eller
27" 2.66GHz Quad-Core Intel Core i5

Hur stor skillnad är det egentligen på dessa?

Alla dessa olika rykten om operatörer och om iPhonen kommer vara låst eller ej! Slår vad om att Apple kommer komma med en iPhone Pro eller något som kostar multum och har 3G och kanske GPS och sen dessutom släppa den gamla mobilen för normalpris :/

Tack för era svar!
Det verkar som att jag har en massa konflikter i systemfonter som Helvetica Neue och Gill Sans och Optima, kan vara detta som är problemet?

Vet någon hur man kan lösa detta? Har fungerande versioner av dem på min användare i typsnittsboken... kan man komma åt fonterna från leopards installationsskiva?

Hallå där!
Ända sedan jag installerade Leoparden har jag haft en ganska underlig grafikbugg. Texten i t ex iCal och iPhoto verkar vara förskjuten uppåt och överlappar därmed grafiken. Se bifogad iCal-ikon och iPhoto-bugg i händelser som exempel

Någon annan som har samma problem och någon smart kille som har en lösning?

Mvh
Michael

Hej på er!
Jag har precis haft en riktigt traumatisk upplevelse!

Jag har precis formaterat om min dator (Macbook, core duo). När jag sedan pluggade in min ipod med alla mina viktiga 10 gb bilder, synkade iPod med mitt nuvarande iPhoto-bibliotek, som var tomt efter formateringen.

Gissa vad som hände? iPod synkade givetvis med det tomma biblioteket och alla bilder försvann. Bilderna är verkligen livsviktiga för mig!! Hatar min själv för att jag inte har gjort backup

Vet ni något bra sätt man kan få tillbaka bilderna utan att köpa ett svindyrt program för att hitta filerna? Är en fattig stackars student

Hoppas på hjälp!

//Michael

Hejsan!
Jag har precis köpt mus med fem knappar till min lilla iBook. Musen fungerar utmärkt med vänster/högerklick och scroll, men hur programerar man de övriga knapparna som inte gör någonting för närvarande? Vill tex kunna bläddra framåt och bakåt på webbsidor m.m
Kör OS X 10.3.9

Tacksam för svar!!

MVH

Michael

hej,
köpte min ibook på apple store i new york. Och köupplevelsen? Det var otroligt mkt folk och den mest påtänkta affären jag varit inne i! Med seminarier på övervåningen och helt enkelt folk över allt som provade på alla apples senaste uppfinningar... otroligt!

Hejsan!
Jag bara undrar vad uttaget som man kopplar bildskärmsadaptern på iBooken fyller för funktion? Vad är det liksom till för?

Tack, från nyfiken!

Hejsan alla som funderar på att köpa minne till iBook!
Vill bara säga att jag hittade ett billigt 512MB minne som verkar fungera hur bra som helst.

512MB PC333 SO-DIMM DDR ORIG APACER (PC333 är samma som PC2700)

Sök på Kelkoo eller nåt liknande och ni hittar det för c:a 620kr! Satte i minnet häromdagen och mitt garageband blev så mycket bättre! Så istället för att köpa minne för över tusenlappen, spana in det här!
Ha en bra dag!

Okej, ska pröva detta! tack

...men jag har en maxtor hårddisk i den på 80gb, går det göra något åt ATA-controllern? 8gb känns ganska lite...

men provar firmware mm till att börja med
Tack!

Har en gammal Power Macintosh G3 (B&W) och har problem med uppdateringar i Software update... jag väljer alla uppdateringar (inklusive Mac OS X combo update) och väljer att instalelra dem. Det går bra att ladda ner. Men sedan när allt är klart och datorn bootar om hänger sig hela datorn vid äpplet i uppstarten. Den står bara och snurrar!
Är detta ett känt fel med G3:or eller vet ni vad det kan bero på? Har provat ganska många gånger :/
Tacksam för svar...

Tack

Hjälp!
Fick fel i mitt MAC OS X, installerade därför om. När installationen nästan var klar fick jag ett felmeddelande som sade att installationen inte kunde geneomföras helt - startade om och försökte komma in i OS X.

Jag kom fram till inloggningsrutan och upptäckte att min inloggning var försvunnen, kvar fanns bara "other" som alternativ till användare. Har provat alla möjliga användarnamn och lösenord, men inget fungerar, SNÄLLA hjälp mig, vad skall jag göra? Finns det någon standardinloggning, typ admin lösen?

MVH
Michael

1