Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Ekenstedt
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2005-02-06
  • Senast aktiv 2007-12-17
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Ekenstedt har skrivit i forumet.

1

Den kommer att fungera till din dator det kan jag garantera. Jag har hållt på med en hel del externa hårddiskar med både macar och pc-burkar och ingen har behövt extern försörjning och den där verkar ju inte vara något fartmonster med sina 4200 varv.

Jag kör med en g4 1.2 med ssd mot en skärm med 1680x1050 utan problem och de nya ibookarna har ju ett fräschare grafikkkort om jag inte tar fel.

Jag kör en 1680x1050 på min Ibook och det fungerar fint. Men när jag kollar i bildskärminställningarna finns inte 1400x900. Det kan antingen bero på begränsningar i Ibooken eller att min skärm inte klarar den upplösningen.

/ Johan

Jag har en och är riktigt nöjd med den. En bra sak är att den har flera olika ingångar.

http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2400

Är en bra genomgång.

Jag tänkte bara säga att jag läste ditt inlägg och drog mig för att lägga in den nya uppdatering i säkert en vecka för att jag inte ville förlora mina pc-burkar.

Men idag uppdaterade jag och det går fortfarande bra att köra remote desktop.

Jag kör förvisso 10.3.9 och windows xp.

Det kan ju också vara så att filmen inte är bra komprimerad och har ett hack. Titta på en snabbare dator om filmen hackar där också.

Har du tittat efter om du har med minne i till exempel X resource graph samtidigt som du tittar på film??

Jag förbrukar ungefär 50 ram-meg när jag kör en AVI-film däremot tar det riktigt mycket CPU och grafikkortskraft. Jag tror det är mer begränsande än Ram-minnet. Tyvärr...

/ Johan

Skönt att veta att man inte fått ett måndagsexemplar till ibook i allafall.

På tillverkarens hemsida finns bara drivrutiner till Win 98 och inte till mac så jag antar att hårddisk-kabinetten saknar stöd för mac os. Synd, men det är bara att köpa en kabinett som stödjer mac os nästa gång.

Jag lyckades inte se något i systeminfot om vilket chipset.

Jag fick min nya ibook igår och allt var frid och fröjd tills jag kopplade in en 2.5" extern usb-2 hårrdisk. Den blir mountad korrekt men efter att man bläddrat i den några sekunder i finder så låser sig hela datorn och man måste slå av datorn för att ta sig ur. Badboll helt enkelt.

USB-2 hårrdisken är av märket Canyondrive och fungerar utmärkt med mina pc-burkar och jag har kopplat på extra ström för att undvika att den får för lite ström.

Formaterad i FAT-32 och är 10 Gb stor.

Jag tror att det är en bugg i Mac OS som inte stödjer USB-2 till fullo.

Jag har prövat att koppla mitt flashminne med usb 1.1 och det fungerar utmärkt.

Är det bara vissa USB-2 diskar som fungerar med mac? Eller är det bara Firewire som gäller (men då måste man ju sätta in firewirekort i alla sin pc-s.

/ Johan Ekenstedt

1