Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mechanix

Mechanix

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-11-26
  • Senast aktiv 2010-08-28
  • Antal inlägg 112

Foruminlägg

De senaste inläggen Mechanix har skrivit i forumet.

Nja, har inte formaterat den och den är kvar i FAT32, vilket jag valde just för att kunna använda den på båda systemen... Tack för snabbt svar iaf. Någon som har några andra idéer?

Senast redigerat 2007-02-28 14:53

Jo, jag har alltså problem med min LaCie Porsche. Jag har varit hemifrån några veckor och har haft med mig min externa hårddisk som under denna tid varit kopplad till en PC och fungerat felfritt. Idag kom jag tillbaka hem igen och nu då jag kopplade in disken så märker jag att jag inte kan ändra eller lägga till filer på den, inte heller att ta bort filer från den går. Annars funkar den som den ska verkar det som, iTunes kommer åt min skivsamling som jag lagt där osv. Då jag kollar infon på den under "Ägare och behörigheter" står det att jag ska kunna läsa och skriva...

Någon som har någon idé om vad som kan vara på tok?

Ursprungligen av erik:

ja, för de tendenserna finns ju, hähä.
i dagarna smälte/regnade mycket av snön bort i Luleå

Men säg att han vill använda den på nyårsafton? Som du vet lyckas det alltid bli 30 grader kallt när man ska ner till norra hamn och se fyrverkerierna, då kan nog menyerna bli rätt sega. Min kompis Mini började krångla igår efter att han hade haft den i sin jackficka, och då var det bara ett par grader kallt. Och den här killen bodde ju i Täfteå, jag har ingen aning, men det låter som om det skulle ligga i västerbottens inland, där kan vi snacka vargavinter...

Sen vore det rätt skönt med stöd för ogg.

www.allmusic.com

den bästa sidan på internet, bli medlem så kan du provlyssna på alla låtar på (nästan) alla skivor av (nästan) alla artister i hela världen. Du får även tips på liknande band om du går in på ett bands/en artists sida och en massa annat.

Ett absolut måste är ju skivan Street Songs av Rick James.

Är det hårdrock/rock som gäller så är ju "Sleeping My Day Away" med D-A-D/Disneyland After Dark ett givet tips, den finns på skivan No Fuel Left For The Pilgrims (inte en dålig låt).

Är det hårdrock (alltså tyngre än hårdrock/rock) som gäller kan jag rekommendera några skivor;
Cowboys From Hell med Pantera, vars gitarrist blev ihjälskjuten under en koncert i den åttonde dec. (två dagar sen!), ett annan helgjuten skiva är Damage Done med svenska Dark Tranquillity, eller varför inte Master of Puppets med Metallica?

Det finns ju hur många som helst som inte innehåller en dålig låt, men några av mina favoriter är:

Refused - The Shape of Punk to Come, Hardcore/Experimental

Azam Ali - Portals of Grace, World/Folk

Dark Tranquillity - Damage Done, Gothenburg-Death Metal

Buckethead - Population Override, Instrumental/Funk/Fusion

The Cocteau Twins - Heaven or Las Vegas, Dream-Pop

Hanoi Rocks - Self Destruction Blues, Glam/Punk/Hårdrock

Natacha Atlas - Ayeshteni, Worldbeat

Bara några stycken som jag tycker om, hoppas någon får glädje av dessa tips.

Kom hem med min nya 6280 igår och försökte föra över mina kontakter via blåtand men iSync hittade inte den som enhet. Min kompis telefon hittade den direkt och det var inga problem att skicka över saker så jag kan nog utesluta att problemet ligger hos telefonen.

Jag har alla de senaste uppdateringarna så det borde ju funka tycker man... Någon som vet var problemet ligger eller har några tips?

Senast redigerat 2006-09-27 21:28

Jag köpte idag ett nytt minne till min iMac G5 rev. A. Efter att ha snackat med killen på macoteket så fick jag en PC42000 1Gb. Sedan tidigare så har jag två stycken 256Mb PC3200-minnen. Tänkte ta bort ett och stoppa in det nya och alltså köra 1024Mb+256Mb.

Är det ett problem att det ena minnet är PC3200 och det andra PC4200?

Edit: Kollade på Apple's supportsida och såg att iMac G5 endast funkar med PC3200-minnen så det blir till att gå tillbaka imorgon och byta...

Senast redigerat 2006-09-26 18:24
Ursprungligen av staed:

Du menar som i den bifogade filen? Jag vet två sätt. Antingen skapar du en ny aktivitet på någon annan tid och drar den dit du vill ha den, eller så håller du nere Alt och klickar och drar den första aktiviteten för att kopiera den.

Precis, tack! Då kan jag använda iCal även i fortsättningen.

Jag har ett liknande problem. Så fort jag sätter in en CD-skiva för att rippa (eller spela) i iTunes så hänger sig nämnda program. Måste tvångsavluta det och det går inte att starta igen så länge som en skiva är kvar i cd-läsaren.

Skulle precis som gabbbahey gärna ladda ner en äldre version och köra den ett tag till.

Senast redigerat 2006-09-20 15:26

Jag behöver kunna lägga in flera aktiviteter samtidigt i min kalender, är detta möjligt i iCal? Har försökt klura ut det men inte lyckats.

Om detta inte går, har Ni något tips på en bättre kalender där detta är möjligt? Vilken kalender använder Ni och varför?

Tack på förhand.

Update:

Nu har jag hämtat datorn från Macademic här i Uppsala. Det var tydligen logikkortet som hade pajat... Men nu är det fixat och min ögonsten är hemma igen.

Återigen, tack!
Men... det funkar ändå inte. Jag skulle behöva en steg-för-steg-guide, gärna med bilder, på hur man fixar det här. Det borde väl finnas någonstans ute på nätet?

I min "lista" till vänster i installeraren så finns det två skivor, en Matshita-dvd eller något, och den andra är installationsskivan. Det känns som att det borde finnas en hårddisk där som man skulle kunna välja som mål.

Och det fick jag just bekräftat, min korridorare ringde just sin svåger som kan allt om apple's produkter. Han hjälpte mig en bit på vägen och tur som jag har så ska han även komma hit och hälsa på på söndag, så då får jag hjälp på plats. Han skulle tydligen koppla ihop sin dator med min och göra något.

I värsta fall får jag ta den till Macademic här, de borde ju veta vad man ska göra.

Tack till Er som tagit sig tid att hjälpa mig!:)