Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mechanix

Mechanix

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-11-26
  • Senast aktiv 2010-08-28
  • Antal inlägg 112

Foruminlägg

De senaste inläggen Mechanix har skrivit i forumet.

Tack för hjälpen!

Nu verkar det som att jag måste återställa hela datorn, men nu har jag stött på problem igen. Det är då jag är i momentet "Välj en skiva att installera på" i Installeraren och jag ska klicka på "Alternativ" som det brister. Det går nämligen inte att klicka på just den knappen, den är sådär "grå och oklickbar" helt enkelt.

Någon som har något tips?

Min iMac G5 rev. A har stått avstängd under sommaren (alla sladdar utdragna) och då jag skulle slå igång den igår så startade den med en blåskärm. Har följt Apple's felsökning (återställt pram-minnet mm), men det hjälper inte. Skärmen blir bara blå och sedan händer inte mycket mera.

Har ingen aning om vad jag ska göra, men det kanske någon här har?

Ni som har använt den: Hur är det att surfa med den? Är det inte krångligt att göra det på en mobil, med den lilla skärmen, knapparnas begränsningar osv?

Funderar starkt på att köpa en, det trådlösa nätverket öppnar ju upp för en del möjligheter.

Jag kan ha fel, men jag har för mig att om inte man inte extrautrustade sin iMac med Airport vid beställning så skulle det inte gå att stoppa in kortet i efterhand, men det kanske de kan göra på någon Applestore?

Är access-punkt samma sak som router?

Tack för den snabba hjälpen!

Nu ska min kompis flytta in i min korridor och vi tänkte att vi skulle koppla ihop våra datorer i ett trådlöst nätverk. Han har en nyinköpt Macbook (har ju Aiport Extreme) och jag har en iMac G5 rev. A (har inget Airport alls) och jag undrar vad jag (och kanske han?) behöver köpa?

Har försökt titta runt på bl a Macoteket, men eftersom jag inte förstår mig på teknik öht (tack gode gud för Apple's produkter ) så blir jag bara förvirrad. Är väldigt tacksam för all hjälp jag kan tänkas få.

Tack för snabba svar!

Kollade, och det visade sig att jag hade senaste versionen... Jag avinstallerade det eftersom det inte gick att lyssna på .wma-filer, något jag gör i princip varje dag på allmusic.com. Ska ge det en till chans i framtiden dock, dem lär väl få ordning på det till slut.

Som rubriken lyder, vill bli av med Flip4Mac som bara har gjort livet surt för mig. Har dock aldrig behövt avinstallera ett program sedan jag switchade, hur gör jag?

Trist att det skulle funka ännu sämre än WMP...

Ursprungligen av Arvid:

Ett enkelt sätt att fixa det är att högerklicka - ctrl-klicka - på låten/låtarna och välja "Konvertera markering till AAC"
(som ju dock gör att du förlorar lite kvalitet - inte direkt märkbart för den som inte är en finlyssnare)

Finlyssnare är precis vad jag är... Jaja, jag ska pröva (göra kopior först) och lyssna hur stor kvalitetsskillnaden blir, kanske går alldeles utmärkt?

Tack för hjälpen iaf!

Ursprungligen av Mattias L:

Det kanske är kodat med någon codec som iTunes inte klarar typ Real eller Wma eller ogg?

Nja, det är mp3-låtar hela bunten, och jag lyssnar ju på skivan i iTunes vanligtvis, det är bara det att jag inte kan föra över den till min iPod...

Jag har ett album som inte går att kopiera in på min iPod. Jag har försökt med allt, kopiera och klistra in med kortkommandon, markera hela albumet och sedan dra och släppa... Men det går inte! Däremot går det alldeles utmärkt att lägga in andra album...

Någon som har en aning om vad felet är?

Nu är det så att när jag lägger till ett skivomslag till skivor i iTunes så försvinner det så fort jag börjar lyssna på någon annan skiva. Märkte det igår och det har inte hänt tidigare.

Någon som har någon lösning på mitt problem?

Körde Firefox på min PC tidigare, och jag laddade ned Firefox till min iMac, men jag märkte att jag körde Safari för det mesta. Fram tills jag skulle använda sökfunktionen (kommmando+F)! I Safari öppnades det ett nytt litet fönster för detta, och det är så otroligt mycket mindre smidigt än att det öppnas en liten list längst ner i fönstret som i Firefox. Så sen dess har jag bara kört Firefox.

Har dock upplevt att Firefox inte är lika smidigt till Mac som till Windows.

Ursprungligen av Nifo:

Nu sitter vi här med den fina, turkosa iPod Minin. Då vi kör på PC så sitter man ju med hjärtat i halsgropen vid firmwareuppdatering, laddning osv - man vet ju aldrig.

Nu håller den på att laddas här, men när jag går in i iTunes 4.9 så står det fortfarande att det inte är någon enhet ansluten. Samtidigt blinkar "do not disconnect" på displayen, men detta beror väl på att den vill ladda i frid första gången.

Men men..vi får la hoppas att iTunes hittar den nästa gång jag drar ur och sätter in USB-kabeln. Den har ju redan hittat själva enheten, det ser man ju i listen längst ner.

Jag var ju tvungen att omstarta Windows (såklart) ... men det har nog mindre med saken att göra tror jag...

Fullt normalt?

/Fredrik

Jag hade liknande problem då jag för några månader köpte min andra iPod, det slutade med att jag fick skicka in den och fick en ny. Hoppas du inte har samma otur...

Ursprungligen av memark:

I Adium gör du detta via menyn Kontakt / Lägg till kontakt.

Tack!

Ursprungligen av Joakim Halvarsson:

Du menar passport? Du kan använda en vanlig mailadress där, bara den registreras som passport.

Ok... Har du någon länk? Jag har försökt hitta någon sida där man skulle kunna registrera sig, men jag kommer bara till den amerikanska sidan där man kan ladda ner msn för mac.

Edit: Jag har klurat ut det och skaffat ett "passport".

Har nu loggat in via Adium, men hur ska jag adda nya kontakter? Går det ens att göra via adium, eller måsta jag ändå installera msn?

Senast redigerat 2005-08-03 15:44