Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mechanix

Mechanix

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-11-26
  • Senast aktiv 2010-08-28
  • Antal inlägg 112

Foruminlägg

De senaste inläggen Mechanix har skrivit i forumet.

Jag skulle vilja få ett msn-konto utan att installera msn eller skaffa mig en hotmail, hur ska jag göra?

Jag använder för närvarande Adium, men funderar på Proteus.

Ursprungligen av bollman:

Errrr?? PRECIS vad man behöver, en mus som låter??!? Hallå? Är det någon hemma på ergonomiavdelningen?
Jag trodde faktiskt att det var ett skämt men detta verkar ju fullständigt tokigt.
Tack, men jag har oljud så det räcker från min G5a, behövs inte en mus som för oväsen också

Jag tror man kommer kunna slå av ljudet om man vill, den verkar ju genomarbetad i övrigt så jag tror knappast dom har gjort den blundern.

Tack! Ska kolla upp det.

Finns det något bra program som man kan använda till att klippa upp låtar? Jag har en Sony Ericsson K700i och den kan ju ha Mp3/AAC-låtar som ringsignaler, vilket ju är roligt. Men ofta har låtar ganska långa intron, så det är väldigt få som passar som ringsignaler, om man nu inte kan klippa upp dom.
Till exempel ta dom 30 sista sekunderna i en viss låt som är så bra.

Det har ju varit snack om detta förut och så, men jag har ändå några frågor som jag inte fått besvarade i tidigare trådar.

Har en iMac G5 1.8 17" Rev 1.

I början var den knäpptyst, men nu så kan den börja väsnas rejält. Den låter inte som någon moppe, men väl som en dammsugare i ett annat rum (som du hör genom väggen alltså). Då jag startar den funkar den bra, men ska jag rippa en cd börjar den låta, det funkar ju så länge man lyssnar på iTunes med hög volym, men om jag inte skulle göra det och kanske ska sitta och skriva, då är det absolut för högt ljud.

Vad är moppeljudet alla har pratat om? Hur högt ska det låta för att man ska kunna lämna in den? Är ytterst tveksam till att lämna in den, plus att jag läste någonstans att en kille hade varit tvungen att betala frakten, men det här ljudet är faktiskt värre än någon pc jag haft.

Jag undrar om det medföljande Apple Works fungerar bra och om dokumenten man skapar där, framför allt Ordbehandlaren, går att öppna med något program i Windows?

Måste jag köpa Microsoft Office, eller kanske något annat program för att kunna öppna dokument på både Mac och PC? Vad använder ni själva för program till ordbehandling etc?

Finns det några planer på att lansera AAC med variabel bitrate? Då skulle ju det redan bästa formatet bli ännu bättre.

Senast redigerat 2005-07-12 17:39

Det vore ju roligt, men vad tror ni det blir för förändringar då?
Ett nytt grafikkort och 512 Mb minne tycker jag låter troligt, men blir det någon speedbump på processorn?

Om någon av er lyckas fixa det där med USB Overdrive så kan ni väl skriva det här?

Jag är nämligen väldigt intresserad av MX 1000, och att byta flikar så som ni beskriver det låter ju grymt smidigt. Som det är nu måste jag flytta muspekarn uppåt på skärmen eller trycka ctrl+tab (otroligt jobbigt).

Det blir nog en sån i vilket fall som helst, men ändå :rolleyes:

[QUOTE="Fredrik Sigbjörn"]Well.. det är 3st(3 kärnor) 3,2Ghz, inte dåligt alls.
Ska bli kul att se specarna på nästa playstation som visst ska släppas på E3 om en vecka eller så.

Tre st. kärnor, är det lika med tre st. processorer eller? Fick ju som intrycket att det var tre processorer på 3,2 Ghz vardera.

Blir nog en sån i vilket fall som helst, måste ju kunna spela Elder Scrolls 4 när det kommer.

Ja, jag tycker inte att Go-On verkar satsa ordentligt, får se hur det blir efter att Grafit öppnar, då kanske Go-On går tillbaks till att bara sälja PC?

Jag har varit inne där ett par gånger för att ställa frågor och prova några datorer, men det känns som att dom blir väldigt besvärade av att kunder vill känna på deras iMac.

Edit: Var inne på Go-On med en kompis som ville hitta ett skal till sin nya iPod Mini igår. Dom har ju helt byggt om, med en snygg hörna där man kan kan prova alla Apple's modeller, förutom Mini, den fanns där, men var ej kopplad till någon skärm. Bemötandet var också helt annorlunda och killen där var väldigt hjälpsam och trevlig.

Senast redigerat 2005-05-14 18:00

Öppnar grafit idag? Och vart kommer butiken ligga?

Har för mig att jag sett en väska för iMac G5 någonstans på internet, kommer dock inte ihåg var eller vilket företag som tillverkade dom, men någon annan kanske vet?

Som jag skrev i en annan tråd så är den nya iMacen en riktigt prisvärd dator, alla extragrejor jag skulle köpa till den ingår numera! Och vilket pris! Trist dock för dom som just fått hem en av dom gamla.

Som många andra har sagt är en iMac nu ruskigt mycket dator för pengarna, förut funderade jag på om en Mini eller iMac var bästa valet. Nu är det ju ingen tvekan om att det är en iMac jag ska ha.