Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mendezzz

mendezzz

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-12-29
  • Senast aktiv 2018-04-06
  • Antal inlägg 569

Foruminlägg

De senaste inläggen mendezzz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

Läs hela artikeln här

Jag använder en Surface pro 4 på jobbet och är väldigt nöjd. Har även en del kollegor som har samma och har inte hört någon rapportera om flimrande och skakande skärmar. Det som stör mig mest kring skärmen är när jag dockar ut från mina 2 st 24 tums-skärmar med 1920x1080 upplösning så kan framförallt gamla legacy-applikationer ha svårt att skala om till den högre upplösningen på Surface-skärmen.

Ursprungligen av Sir N.:

Enäggstvillingar, kommer de att kunna låsa upp vandras telefoner? Fingeravtryck skiljer sig åt men hur är med med ögonavstånd, näsor etc. Hur funkar det på Galaxy S8? Någon som har erfarenhet?

Antar att det är ungefär samma teknik som Microsoft kör med Windows hello
Här är ett tvillingtest. https://www.youtube.com/watch?v=J1NL246P9Vg

Eftersom dom använder ir så spelar ljuset mindre roll.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hard...

Ursprungligen av kenjon:

Det var för ett par-tre år sedan. Numera har nästintill alla terminaler jag ser NFC. Ändå bor jag i en liten stad.

Tyvärr långt ifrån alla som har aktiverat NFC funktionen.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jag kanske skulle vilja ha detta i Sverige...och med tanke på att vi är ett av världens mest centralistiska (när det gäller IT&info kontra medborgare) och effektivaste nationen i världen så kommer det nog (om Datainspektionen godkänner samkörning). Å andra sidan så har den anglosaxiska traditionen (där inte ens personnummer accepteras) en charm och är definitivt ett bättre system om man inte är HELT säker på att det ALLTID kommer att vara en transparent demokrati i landet man bor i. Deras röriga sytem - eller helt enkelt avsaknad av federala/statliga centarsystem - gör det svårt för Statetn att veta ALLT om utvald medborgare. Men det är ett svindyrt och innefektivt system (USA har en byråkrati som är en veritabel mardröm pga att samkörning av system är omöjligt...bara FBI och några få andra federala (statliga) myndigheter har rätt att samla in viss info och samköra vissa system och hur detta sedan används av dessa myndigheter är extremt reglerat.
Jag är kluven...jag tror nog - med en pistol mot tinningen - att jag föredrar en Stat som vet minimalt om sina medbirgare och ett land där man kan "försvinna" om man vill.
Jag tror det är många i Sverige som inte vet om hur annorlunda vi är med vår supercentraliserade byråkrati, personnummer etc. Bara andra Nordiska (och tydligen vissa baltiska) länder kommer i närheten (Estland verkar köra om oss...åtminstone när det gäller statligt digitalt ID).

Det kan hända att Estland gör något de en vacker dag kommer att ångra. Jag antar att dessa digitala ID är tvång...man kan inte välja bort dom (man får en krypterad nyckel när man föds)? Ett pass är ju i alla fall frivilligt.

PS. För att illustrera hur EXTREMT annorlunda Sverige är: Alla nyföddas DNA registreras och läggs i databas...om föräldrarna INTE aktivt skriver under papper och AVSÄGER detta! (vilket jag givetvis gjort varje gång jag fått en avkomma). Detta skulle inte bara vara helt omöjligt i andra demokratier, den politiker som ens föreslog detta system skulle bli politiskt lynchad...kanske skjuten (i USA). DS

Från och med den 29 september 2018 är det ett lagkrav för myndigheter och kommuner med e-tjänster som kräver inloggning med exempelvis BankID att även tillåta inloggning med utländska e-legitimationer.
Då kommer man kunna logga in i samma myndighetstjänster med Estnisk e-ID som med svensk BankID, det kommer aldrig ske med bankID i andra länder som det ser ut idag.
Estland har även börjat ge ut eID till människor som inte är Estländare. Dom satsar på att ha gett ut 10 miljoner 2025, ganska många eftersom det bara bor 1,3 miljoner i Estland.
BankID kommer bara gälla i vissa tjänster i landet lilleputtsverige och kanske vissa tjänster utomlands, därför behöver vi något bättre så vi kan börja använda våra eID utanför landsgränserna fullt ut.

Ursprungligen av Demiurgen:

Det förvånar mig inte (den komministiska strukturen finns kvar :-). Nå - att staten utfärdar ett centralt ID-kort - i plast eller som binär kod - är lätt som en plätt, Bank-ID däremot...att få banker, myndigheter, etc - ett byrokratiskt trassligt garnnystan - i ett land att gemensamt enas och genomföra en sådan här grej...DET är unikt (så unikt att Apple inte trodde det först och när dom insåg miraklet släppte en spärr i iOS som temporärt sabbade Bank-ID). Bara i ett konsensus-land som Sverige - och ett LITET land - kan detta genomföras.
Jag ville bara säga att sådana här centrala lösningar är helt omöjliga i anglosaxiska länder, framför allt USA (där bara tanken på statliga vanliga ID-kort anses MYCKET suspekt och oamerikanskt) . Och om USA är fragmenterat (lagar, traditioner, demokratisk struktur, etc) när det gäller betallösning (detta har inte med Bank-ID att göra) så lär vi i resten av världen få leva med fragmentering.

Estland ligger långt före oss som sagt, där dom med sitt e-id kan federera med mycket mer än med Bank-ID, Bank-ID har helt enkelt för låg tillitsnivå. I Estland kan man rösta och kolla sjukjournal etc etc med sitt e-leg. Det finns till och med kommuner som ger ut e-legitimationer med högre tillitsnivå än Bank-ID. http://www.elegnamnden.se/myndighet/svenskael...

Men det här är avancerade saker, inte klipperdeklipp av läsk och tuggummireklam...

Ursprungligen av Demiurgen:

ETT enhetligt digitalt betalsystem är nog bara genomförbart i länder som Nordkorea.
Vi i Sverige har i alla fall lyckats med det - med internationellt perspektiv - sensationella och unika homogena ID-systemet Bank-ID. Sådant är omöjligt i t.ex. USA och antagligen alla demokratier utanför Skandinavien.

Läs på lite så ser du att det bara är att titta över Östersjön på tex Estland så ligger vi 10-15 år efter. Där utfärdar stat ett digitalt ID som du kan använda och du behöver inte vara knuten till någon banktjänst, det kommer komma snart här i Sverige också.

https://e-estonia.com/component/electronic-id...

Ursprungligen av ntg:

Sitter med ett projekt i Premiere elements 10, testat att exportera i flera olika varianter, men när jag sedan skall spela upp filmen på en (bli inte arga nu) Android så går det inte få den att loopa. Jag har använt olika appar som skall kunna loopa, men den stannar efter filmen är slut i alla fall. Någon som kan gissa på vad jag gör för fel? (mer än att använda android)
Filmen skall vara med på en konstutställning som öppnar på lördag!
Tacksam för hjälp och tips på billiga lösningar!
Thomas Morkvist

Vilka appar har du provat med? Castar du till cromecast eller ska du visa den på telefonens/plattans skärm?

Ursprungligen av solemn:

Du bör nog ändra lite i slutet av artikeln.. 299,99 USD = 2 673,84 SEK just nu (enligt XE.com valutakonverterare). Jag skulle väl gissa på att det svenska priset hamnar precis under 3 lakan.

Annars, bra sammanfattning!

Lägg på 25% moms så har du ca 3300

Svägerskan har det här problemet på sin 6s och min sambo har det på sin 5s. Är det under 0 grader så är det mer regel än undantag att man kommer fram till telefonsvararen på sambons mobil, otroligt irriterande. Kommer skicka med henne en Sony Xperia z3 compact med kontantkort i reserv, så man kan nå henne nu när det är vinter.

Ursprungligen av Erik.dv:

@Demiurgen: Standarden finns och den heter PCIe. Apple valde att gå bort från den i och med Thunderbolt 2. Det är lite paradoxalt Apple gjorde detta ganska samtidigt vanliga PC-kort mer eller mindre började fungera under OSX med rätt drivrutin.

Thunderbolt 3 har potential att bli en snarlik standard. Dock är den troligen fortfarande något slö för högpresterande i/o som GPU:er. Och om Apple kommer backa eGPU är oklart. OSX 10.12 verkar ha stöd för det more or less.

Razer gör väl det med razer core över tb3?
https://www.cnet.com/products/razer-core/

Ursprungligen av 23rd:

Tjena!

De dumma e att min far inte har den blekaste om vad de kan vara för efi/firmware lösen.

Om dom inte har någon IT-avdelning så brukar företag ha någon "datapata AB" som hjälper dom, kolla om han tagit hjälp med IT från någon extern och hör med dom om dom kan lösenordet.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Precis inte ens en pallplats blev det.?

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lista_över_me...

Jo den sålde mest av alla konsoler av den generationen, Xbox 360 och ps3 sålde betydligt mindre. ?

Senast redigerat 2016-10-28 21:14
Ursprungligen av Ancientdragon:

Jag var ju en av de få som ägde ett Wii

En av de få? Wii haft sålt över 100 miljoner enheter.

Ursprungligen av reboot81:

Kortläsaren är placerad på datorns baksida, inklämd mellan 2-3 sladdar.
Är det något man använder som fotograf så är det SD-kortläsaren.

Hur tror du en fotograf med med en mac pro löser det?