Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lukas_Frensborg
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2005-02-18
  • Senast aktiv 2011-06-08
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Lukas_Frensborg har skrivit i forumet.

Supporten är mailad, och svaret var bara: Starta om datorn. Han fick det att fungera ett kort tag genom att spara om filen med ett annat namn, men sen låste det sig igen. Mycket skumt.

Hej,

Jag fick ett samtal ikväll från min far (som kör min gamla iMac (intel core2duo, ej snow leopard). Han har köpt programmet ProfCast för att skapa screencasts med power point (2004). Efter att ha kört demoversionen som fungerade felfritt köpte han programmet, men när han skall börja spela in får han följande felmeddelande: <disknamn>:private:var:folders:+w: (här kommer massa tecken och referens till filen ifråga) ändras av <min gamla användare>. Vill du öppna som skrivskyddad?

Han får samma meddelande när han startar om och testar på min användare. Det låter som en cacheproblem eller något. Han testade reparera behörigheter samt installera om programmet. Samma fel uppstod. Är det någon som har förslag på lösning av problemet?

Vänligen

//Lukas

Då denna tråd varit tyst ett tag tänkte jag ta tillfället till akt och lägga ut en liten rekryteringsannons: Jag antar att det ett antal av er som läser detta forum som inte har tid att räda "hard core" utan ser spelet mer som en rolig fritidsaktivitet, men vill göra det mesta möjliga av er speltid. Vi har ett gille på Twisting Nether (horde) bestående av ca 50% gymnasielärare och lite annat folk. I gillet finns allt från personer med 10/12 HMs nere (10 man) till några som spelar igenom de första bossarna när de har tid. Medelåldern i gillet ligger någonstans runt 30 och i stort sett alla jobbar eller studerar. Vi som rädar regelbundet kör två dagar / vecka och några kör 25manna med en regelbundet återkommande PUG.

Det vore trevligt med lite förstärkning nu i slutet av wotlk så att vi står starka i början av cataclysm. Låter det intressant så skicka gärna ett PM eller kontakta mig ingame.

//Lukas (Liisl, Cheesus, Rudenholm)

Armorylänk till gillet: The World of Warcraft Armory - Magister dixit @ Twisting Nether - Guild Roster

Monkey Island-serien har några år på nacken, men är helt lysande kul. Inget dödande, men massa humor och klurigheter. Även Sam&Max, Full throttle och Grim Fandango kan vara värda att titta på.

Jag har precis fått igång min dator igen efter att ha haft samma fel. För mig var det hårddisken som var trasig. Jag lyckades, efter att ha startat upp med OSX-skivorna och kört diskverktygen, få i gång datorn en sista gång och klona disken med hjälp av en sata<->usb-converter och programmet super duper (gratis i testversion). Sen är det bara att öppna burken och byta ut diskarna.

Lycka till!

Jag lyckades lösa problemet genom att starta i felsäkert läge och reparera alla filbehörigheter. Tack för tipsen!

Min 24" intel alu iMac har börjat låsa sig när jag skall starta upp den. Får bara en grå skärm, men efter en massa försök och lite vila så går den igång. Jag har för mig att jag hjälpt en polare som hade samma problem för ca 1 år sedan och det var inte så svårt, men nu kommer hittar jag inte tråden om hur jag gjorde.

Jag förmodar att problemen kommer av en felaktigt avstängd dator (direkt med powerknappen) innan en uppdatering var helt klar. (Dumt jag vet, men hade bråttom till flyget.)

Är det någon som har något tips på hur jag kan lösa detta?

En site som kan rekomenderas till alla är: www.elitistjerks.com. Där finns det mycket matnyttig information för alla klasser och spelstilar.

Nu är det bara att vänta in 3.1 och se till att få ned Sath3D på 10. Tog 25-mannavarianten i söndags. Är det någon här inne som testat taktiken med VV-tank i 10-manna?

//Lukas

Ursprungligen av ru4real?:

jag har återigen börjat spela och följdaktligen blivit besatt än en gång. Tror det är de ständiga bekräftelserna som ger kicken

Questar upp min Warlock inom Demonology (har inte kört några instances ännu) och håller med Mattias om att det går ganska fort. Kör helt ensam (alla andra i guilden levlar alts).

Inser också att det numera finns gröna items som är bättre än mina nuvarande lila.

Frågan är.. Hur skall jag specca min Warlock när jag når 80? Kommer mest att köra PVE så det blir spell dmg och crit som gäller, men.. är det Affli/Destro som gäller?

Jag jobbar för närvarande som programmeringslärare på en gymnasieskola och har från och med i höst börjat grundkursen med ett program som heter Scratch som är utvecklat på MIT. Det ger bra grunder i mekaniken bakom "riktig" programmering och ger användaren möjlighet att snabbt skapa egna små spel. Det finns att ladda ned gratis på nätet och går snabbt att lära sig. Vill han sen fortsätta kan flash/action script vara ett bra alternativ, förutsatt att ni har tillgång till lämplig utvecklingsmiljö.

I min mening är Ventrilo överlägset TeamSpeak vad gäller smidigthet och ljudkvallitet. Problemet är bara att den fria varianten av Vent som finns till OSX endast stödjer Speex-codecen och inte GSM (som används av de flesta PC-användare). Du kan testa själv genom att ladda ned en Ventserver och klient. Tyvärr så kan bara åtta användare ansluta sig samtidigt vilket innebär att två av er får hålla er till text om ni inte biter i det sura äpplet och hyr serverplats för ca en hundring i månaden.

Alternativ två är att köra Ventrilio 2.1.4 genom CrossOver. Jag har dock inte fått igång GSM-codecen där heller trots ändringar i System.ini på min 24" intel IMac. Någon som lyckats och har några tips?

En sak som hänt för mig är att huvudrutan i chatten visar samtliga kanaler när jag loggar in, även fast de är avstängda (guild, party, wisper och raid). Jag har dessa i separata fönster och detta fungerar som det skall. Problemet försvinner när jag klickar i och ur dem en gång, men det är lite smått irriterande.

Är det fler som råkat ut för detta, som även torde kunna kvalificera som dagens I-landsproblem?

Problemet med Ventrilo till OSX är att utvecklarna inte har implementerat stöd för GSM-protokollet som är det som fortfarande används mest bland våra vänner på andra sidan (och då menar jag inte USA). Det enda protokoll som stöde är Speex som även de nya Windowsklienterne stöder och de som har problem med Vent till macen får be de som har servern uppgradera till den nyaste versionen samt ändra inställningarna från GSM till Speex så skall det fungera. Dock har jag inte upplevt Ventrilo som speciellt stabilt själv på min iMac c2d.

Andra alternativ att testa är tex TeamSpeak eller för er som spelar WoW, den inbygda voicechatten som fungerar om alla talar långsamt och nära mikrofonen.

//Lukas

Skall du bara testa spelet så är det inga större problem med en MacBook, hade själv ett antal dygn på min PB G4 innan jag tog fram min gamla PC ur garderoben, dock får du nog dra ned grafikinställningarna en hel del. Att börja spela på en lite högre nivå skulle jag inte rekomendera på MacBooken. Men det är väldigt individuellt hur mycket hackningar man kan stå ut med. Så det är bara att testa. Installera och provspela på din kompis konto är mitt tips innan du köper spelet.

Det enda tips jag kan ge dig för att du skall få bättre mottagning är att du försöker flytta dig runt i lokalen då jag inte tror att de alternativ som finns kommer att falla dig i smaken då de involverar borrande i chassit och lite lödande.

Förmodligen är det ett gäng andra signaler i omgivningen som stör ut din mottagning. Något du bör har i åtanke är att signalstyrkan inte nödvändigtvis behöver vara bäst precis vid basstationen beroende på antennens konstruktion och radiovågornas spridning.

Långt ifrån alla trådlösa routers/nätverkskort stöder externa antenner och så vitt jag vet kan man inte koppla in en extern antenn till en vanlig airport, det finns dock till airport express men kostar en hel del. Externa antenner en avsevärd prestandaförbättring om de kopplas in och riktas rätt. Har du en äldre airport kan du dock med lite modifieringar själv konstruera en antenn, dock inget som rekomenderas om du är osäker på vad du gör. Beskrivningar kan enkelt googlas fram.

Ett bra sätt att förbättra signalstyrkan är att undvika att ha allt för många trådlösa apparater i hemmet då all trådlös konsumentelektronik sänder på samma frekvensband.