Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum. Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jag menade alltså att jag inte hade gjort en reset, men jag har satt på och av notiser dvs enkla förändringar men de påverkade inget. Har även startat om den.
Jag har en gammal iPhone som väckarklocka. Det händer att jag även kollar lite notiser med den.
För 2-3 veckor sedan så slutade notiserna att funka. Det har alltså funkat sedan den uppdaterades till senaste iOS9 för x år sedan och inga uppdateringar på systemet sedan dess. Och sen tvärdog hela grejen. Inga förval är ändrade. Mobilen är inställd på att ta emot notiser men inget kommer in.
Jag googlade fram att man kan prova att återställa nätverksinställningar men det gav inget resultat.
Det var enkelt att hitta en fix så jag svarar på min egen fråga.
1. Ställ in Ljust läge
2. Klistra det här i ett fönster i Terminal och tryck retur
defaults write -g NSRequiresAquaSystemAppearance -bool Yes
3. Logga ut
4. Logga in och välj mörkt läge
Har installerat Mojave och provade mörka läget. Ja det kan väl funka tänker jag och provar att jobba så. Sen ska jag läsa ett mail och boom! Som att få en ficklampa rätt i ögonen då innehållet i breven inte visas mörkt.
Då växlar jag tillbaka och nu är menylisten överst inte mörk längre. Det har jag använt sen den möjligheten dök upp. Känns trist med den ljusa. Finns det något "hack" som återställer mörka menyn?
Jag förstår inte hur det här gick till men jag var helt övertygad om att Mojave nu skulle döda 32-bitsprogrammen.
Har det förekommit missvisande info om det här?
Nu påstår du än en gäng att jag påstår att det här är en fullvärdig backuplösning. Jag har aldrig påstått det.
Det enda jag säger är att om man lägger en fil i iCloud på jobbet och sen brinner hela företaget ned så finns filen kvar när man loggar in med datorn hemma. Och filen finns garanterat kvar tack vare att Apple har redundans som skydd mot sina egna hårddiskkrascher.
Jag argumenterar inte för att använda det istället för en riktigt backup. Det var många molnförslag i tråden så det slog mig att Apples iCloud inte var nämnd. Jag gjorde en blunder på hur den fungerade i detalj men en fil lagd på skrivbordet hos Apple är säkerhetskopierad av Apple. Apple har väl redundans så det räcker var min enda poäng där.
Sen såg jag att trådskaparen skrev att det är 4G på jobbet så molnlösningar var inte ett alternativ. Jag läste hela inägget men det hade jag och andra missat.
Backup på annan plats är viktigt (försäkringsfråga men även skydd vid inbrott, brand). Jag vet inte hur det ska gå till utan moln om man inte flyttar med sig backupdisken från jobbet hem, eller använder en bärbar dator som man tar med hem och på jobbet finns backupstationen kvar.
Vem går omkring med säkerhetskopian menar du? Allt kan ju hända, men det har ingenting med saken att göra.
Synkronisering är inte att betrakta som en säkerhetskopiering (Backup står det i trådens namn) eftersom det inte finns någon historisk dimension i en synkronisering. Den som är gjord senast finns, men inget innan det eftersom det försvann. Det är en rätt väsentlig skillnad.
Jag hade får mig att jag höll med om detta nyss...
Om man tar backup på en liten "fickplunta" och bär den med sig för att säkra att kopian inte finns i samma lokal så "bär man omkring" på sin backup. Vad som helst kan hända med den på väg till och från hemmet.
På A) säger vi att det hade vi redan bemött.
På B) säger vi att det är nog säkert nog för ändamålet. En extern hårddisk kan glömmas kvar på bussen i en väska osv...
Det håller jag med om det men Manglobe säger sig använda Timemachine och det jag läser mig till är att det är en ögonblickskopia som är det intressanta. Förvisso ligger en borttagen fil kvar länge i TM men till slut har den vandrat ut där med när platsen behöves för nyare objekt. Allt beror så klart på vilka datamängder kontra diskstorlekar det handlar om vilket inte är nämnt.
Ok, lite hårklyveri speciellt när jag skrev "ett slags backup" innan. Båda sync och backup löser frågeställarens problem - att ha filerna säkrade på annat ställe.
Jag verkar ha missat att skrivborden lagras dator för dator, läste inte så noga nu men såg artiklar tidigare om skrivbord som slagits ihop. Så då var det inte mycket vits med det här, men ett slags backup är det väl ändå. För användaren skrivs filerna till ett ställe men Apple har redundans i sitt moln.