Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
scooterbabe

scooterbabe

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2013-09-02
  • Antal inlägg 2339

Foruminlägg

De senaste inläggen scooterbabe har skrivit i forumet.

Så har jag drabbats av ett otroligt märkligt hårdvarufel.

Det hela började för ett par veckor sedan när ljudet helt och hållet gav upp på min 1 gen Air (inget ljudkort identifierat, stoppsymbol när jag försökte höja eller sänka volymen, utgråad ikon i statusraden).

Samtidigt började datorn frysa spontant, och det gick så långt att den inte startade längre. Vid uppstart, precis efter att äpplet dykt upp på den grå skärmen, syns en "statusindikator/bar" som snabbt blinkar till två gånger innan datorn stänger av sig själv.

Försökte bygga om directoryt med Diskwarrior på gammalt hederligt maneer men Diskwarrior kunde inte, även om den hittade fel, slutföra operationen eftersom hårdvaruproblem (med hårddisken förstod jag det som) upptäcktes.

Så, jag tänkte att allt hade att göra med diskproblem, datorn är ju trots allt 3 år gammal och jag köpte en ny disk och bytte ut.

Nu startade datorn men fortfarande inget ljud. Efter ett par uppstarter och uppdatering av systemet började den dock åter att trilskas vid uppstarten, och fortfarande inget ljud.

Apple böt till en inte allt för dyr kostnad ut audio flex kabeln som kopplar ljudkortet till moderkortet och jag hämtade upp datorn igår, med fungerande ljud, och tänkte att nu j****r om det inte fungerar!

Formatterade disken och installerade om snow leopard och startade om, allt fint så långt och ljudet fungerade.

Uppdaterade alla tillgängliga uppdateringar och uppdateringen avbröts med ett "kan inte slutföra" meddelande.

Efter detta kernel panic vid uppstart varvid jag åter igen formaterar om disken (Mac OS X extended, Case Sensitive, Journaled) och installerar om systemet.

Kör en ny uppdatering som denna gång slutförs utan problem, startar om och bang! Där är den tillbaka den 2 ggr flashande statusbaren under äpplet ca 10 sekunder efter uppstart med omedelbar omstart därpå.

Nu känner jag mig ganska uppgiven om jag ska vara ärlig. Jag har en jobbmacbook jag kan släpa med hem och använda tills situationen löser sig men har någon en aning om vad som kan vara fel?

Själv har jag under mina snart 15 år som macanvändare aldrig stött på ett liknande problem, och jag har aldrig sett den dubbelflashande statusbaren under äpplet heller, varvid jag börjar undra om det kan vara så att något hårdvarurelaterat är skadat, kanske värmekänsligt i o m att det periodvis fungerar?

Speciellt såhär när man precis investerat i en snordyr SSD disk känns det ju ordentligt trist, så kom gärna med era ideer för jag har inga fler att komma med.

Och jag kan fota av statusbaren om någon är nyfiken

Vh Vic

Ok, sa samtliga tillverkas i Kina, antagligen i samma fabrik.

Den har har INTE JMF-kontrollern och ar samtidigt hyfsat prisad och specad:

128GB KingSpec 1.8" ZIF 40-pin SSD Solid State Disk SMI: Amazon.co.uk: Electronics

Klickar buy now with 1 click och aterkommer med resultat sa snart den anlant. Nagon som kan tipsa pa ett bra (enkelt) program for att testa disk-prestanda?

Joda, jag kanner till det (designed in california, made in china) men det rubbar anda inte mina (van)forestallningar....

Verkar f o som om Kingspec-disken (aven Runcore tillverkas i Kina) finns med tre olika controllers:

* JMF602
* SMI
* SM2235

Den forsta ar ju uppenbarligen inte att ens tanka pa, men nagon som vet skillnaden mellan de ovriga tva?

Verkar som om Kingspec (f.o. made in China vilket ar det land jag litar minst pa i Asien vad galler kvalitet och finish) anvander JMicron's controller JMF602, vilken jag just last en del negativt om...

Aterstar bara Runcore och AMP.

Hastighetsmassigt har Runcore dubbla skrivhastigheten men i princip samma lashastighet - ar denna senare viktig?

Ok, verkar som om alla star bakom Runcore...

Ingen som nagonsin hort talas om eller anvant sig av AMP eller Kingspec? Skiljer en tusing i pris, vilket kan indikera att de ar samre eller langsammare eller bade och...

Men det kan ju samtidigt vara sa att samtliga tillverkas i samma fabrik i Asien och bara brandas olika

Tusen tack - vic

Hallåj alla!

Så dog min Air häromdagen, efter att först ljudet slutat fungera och efter att ha blivit slö och långsam.

Försökte med alla tjyvknep, inklusive att bygga om directory med Diskwarrior, som bara ger resultatet "kan inte ersätta ditt directory p g a hårdvaruproblem med disken".

Jahapp. Då är det väl lika bra att hutta in en SSD disk och få upp farten på den tyvärr rätt långsamma Airen.

Frågan är, vilken disk ska jag välja? Fungerar alla med Zif-anslutning, eller måste den vara speciell för att gå att använda till Airen?

Googlade reda på följande diskar (i UK eftersom jag flyttat till London):

AMP 128GB SaberTooth Z4 1.8-inch IDE / PATA ZIF SSD Drive, International Discount Cabin

128GB RunCore Pro IV 1.8" 5mm PATA ZIF Solid State Drive SSD

128GB KingSpec 1.8" ZIF 40-pin SSD Solid State Disk SMI Controller (MLC)

Jag har nog aldrig hört talas om dessa märken tidigare, och vet inte riktigt vad jag ska välja.

De kan ha olika läs- och skrivhastigheter också, men med tanke på hur långsam och gammal (gen 1) Airen är kanske den är den svaga länken i sammanhanget?

Jag skulle verkligen uppskatta lite input i frågan, och köper den jag blir rådd att köpa. Valet 128 Gb är p g a att jag aldrig överlever med så lite som 64, samtidigt som steget till 256 verkar omotiverat dyrt....

Ursprungligen av keptang:

Då hade jag gått och lämnat in den för utbyte/lagning om batteriet är så dåligt.

Eller har jag fått ett superbatteri?

Provat att stänga av push för mail?

För mig är problemet löst; push notifications avstängt för mail och allt har återgått till det normala.

Mina mailkonton är 2:

1. Oderland.se - ingen push-support
2. Jobbets exchange - antagligen push-support

Bortsett från att telefonen inte gick i vila blev den hysteriskt varm, som om processorn arbetade för fullt.

Antagligen finns det en bugg i 4.1 som får systemet att gå i loop när ett program försöker att registrera en push service som inte svarar.

Eftersom man inte kan aktivera push för enskilda mailkonton hoppas jag på en buggfix från Apple snarast.

Skulle inte ni andra som har problem kunna lista era mailservrar, ev pushstöd samt om ni har push aktiverat eller inte. Samt om en ev avaktivering löst problemet...

/.v

Hej alla,

Det har ar mojligen nagot kant, men jag har inte hittat nagon annan information om det och inte heller lyckats losa problemet pa egen hand sa jag chansar pa forumets expertis istallet...

I samband med att jag uppgraderade till v4.1 av iOS drabbades jag av drastsiskt forkortat batteriliv.

I praktiken gick det fran 1 dags livslangd vid normalt anvandande till 4-5 timmars batteriliv, aven vid total standby (t ex urladdning under natten).

Besokta en Genius bar for att diagnosticera telefonen som inte visade pa nagra som helst hardvaruproblem, och fick forklaringen att nagot antagligen gatt snett vid uppdateringen och att jag borde gora en clean install, utan restore from backup, vilket jag gjorde. Ett flertal ganger. Utan nagon forandring.

Nasta steg var att ominstallera utan att installera nagra som helst applikationer utom apples standard, men fortfarande ingen forandring.

Jag lade dock marke till att "usage" och "standby" alltid visade i praktiken samma siffror under "usage", vilket indikerar att telefonen inte gick i vila nar standbyknappen trycktes in och telefonen slacks ner.

Efter upprepade forsok utan framgang installerade jag aven om systemet utan att konfiguera mailkontona, och tro det eller ej men telefonen atergick till normal prestanda.

Efter ytterligare felsokande har jag upptackt att jag inte kan sla pa mail push notifications for da upphor telefonen att verkligen ga i vila nar den forsatts i vila, och usage fortsatter att rakna upp aven nar telefonen ar i vila.

Ett av mina tva konfigurerade konton (Oderland, oderland.se) stoder inte push i bemarkelsen att de inte har push-support installerat, medans jag daremot tror att jobbets exchangeserver stoder push.

Har dock provat att installera enbart exchangekontot och att aktivera push men da aterkommer problemet.

Som det ar nu har jag telefonen installd att kontrollera mail var 15e minut vilket fungerar men det ar inte optimalt.

Det bor ocksa tillaggas att tills for tva veckor sedan (iOS-uppdateringen) hade jag samma mailkonton installerade och push aktiverat men utan nagra som helst problem....

Ar det nagon som upplevt nagot liknande, nagon som vet vad det beror pa eller har nagon misstanke samt ar jag den enda iPhoneanvandare som verkligen drabbats av detta?

Jahapp, så har jag varit i kontakt med min italienske leverantör, och han hävdar att apple för ett par veckor sedan kommunicerat (åtminstone i Italien) att släppet är uppskjutet tills början av september, p g a de tekniska problemen.

Ska fortsätta att efterforska i ärendet och återkommer om jag hittar något officiellt. Dock är det troligt att det berör samtliga länder och inte bara Italien som ju borde vara en prioriterad marknad m t p antalet sålda iPhones fram tills dagens datum.

Ingen input? Någon?

Hallåj!

Har en nyckelring jag tror jag haft på flera olika datorer, som innehåller allt från lösenord till anteckningar m m.

I vänstermenyn finns följande nyckelringar:

Inloggning
Victor
System
System-root-certificat

När jag väljer victor och sedan öppnar en anteckning och klickar "visa anteckning", får jag fylla i användarnamn och lösen.

När det är accepterat visas inte som normalt anteckningen utan istället texten "Åtkomst till detta objekt är begränsad.".

Vad kan detta bero på? Måste verkligen komma åt dessa objekt så jag hoppas det finns någon lösning.

Tacksam för alla tips, vänliga hälsningar vic

Hej Macus och tack för indikationen - det här verkar som en mycket trolig anledning till att de tappar kommunikationen och kraschar... För upp det som punk nr 1 på listan över fixar att testa!

Tackar!

Vad gäller hur stationerna är kopplade verkar det ju stämma...

Ska testa att:

* ändra namn på nätverket för att undvika apostrofen
* sätta lösenord med mindre säkerhet
* begränsa upp-hastighet och klientantal

och sedan återkomma

Jo, specialtecknet är ju möjligt men det borde ju inte funka ibland och sedan bugga ur totalt...
Undrar om macadressen på den sista i kedjan kanske ska vara den andra routerns istället för den förstas, men jag har för mig att jag testat det och att följden blev ominstallering från scratch eftersom den inte längre kunde hittas i airport utility...

Var även inne på om det kunde vara torrentnedladdningar som skapade för mycket anrop kors och tvärs, men eftersom det till exempel inte fungerade i morse när jag väckte min dator från vila och inga nedladdningar varit igång under natten tror jag inte på den teorin heller....