Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tomas Johansson
  • Registrerad 2002-02-12
  • Senast aktiv 2013-03-18
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Tomas Johansson har skrivit i forumet.

Jag behöver ta reda på om det finns en trådlös anslutning i närheten av en butikslokal, och när jag tittar på Fon:s hemsida så verkar det som om det skulle kunna finnas en Fon-router på en adress i närheten. Ni som har Fon, syns det direkt på anslutningens namn att det är just Fon när man sparkar igång Airport?

Här i huset där jag bor vimlar det av trådlösa nät, men alla har så oerhört kreativa namn som inte ger några ledtrådar om deras "ursprung"

/tomas j

Gör en vanlig fil sökning och sök bara på filer som är osynliga och större än (och där får du testa dig fram) några MB så kanse du hittar nåt intressant. (Iofs, synliga filer kan också vara av intresse)

Jag tappade bort ett par GB genom att låta filer som jag trodde gick till ansluten firewire disk, istället gömma sig genom att hamna i Volumes/firewirediskens namn, dvs gömt på den interna hd:n..

Jag tror att nåt har hänt i och med den senaste quicktime uppdateringen från mamma Apple, jag har själv avi filer som helt plötsligt får ett tidigare fungerande VLC att dyka på näsan direkt. Såg att fler råkat ut för samma sal på vlans forum, ser samma krashrapporter som jag får, thread 11, quicktime components yada, yada. Hur var det nu, tålamod är en god egenskap...?

bara nyfiken, varför vill du stänga av detta?

den här sajten har hjälpt mig ett par ggr med Entourage, när det begav sig....

http://www.entourage.mvps.org/

Mina 2 cent:

Prova olika möss. Jag kan bara inte använda de tunga mössen, med kula i längre, eller trådlösa, tunga saker. En optisk, lätt Logitech och en musmatta med "rätt" friktion samt en utväxling i "muskontrollpanelen" är numera min melodi.

Jag använder alltid ett externt tangentbord anslutet till min PB. Detta innebär att jag kan flytta på tangenterna och på så vis ändra belastningen på armar o axlar. Jag kan även justera vinkeln om jag vill.

Gör det till en sport att lära dig tangentbordskommandon i de program du använder. Ibland sitter jag med riktigt långvariga klipp-o-klistra uppgifter, då ser jag till att kunna utföra navigation, markering etc med tangentbordet, istället för att jaga runt med musen så mkt.

Jag har sett till att jag har fullt stöd för hela min högerarm/musarmen, skrivbordet är byggt i ett L, jag sitter i vinkeln och har en lång yta till höger och ner bakom mig. Där ligger min högerarm ("rakt ner" från axeln, typ) och får ett bra stöd.

Hej

Kan jag vara den sista på planeten som inte har ett gmail konto? Är det någon snäll typ som har en inbjudan över så tar jag tacksamt emot denna via PM,

Tusen tack!

Jonas, har du testat att hålla MacBooken upp och ner och prova att ejecta CD:n? Skaka inte för mkt bara, hårddisker brukar inte riktigt gilla sånt. Jag har även lyckats med andra alternativa placeringar, på högkant och så (inte specifikt med MacBook men med andra laptops).

Jag kanske inte räknas, men min särbo Lena bor i Hudik, vilket gör att även jag o min powerbook kommer upp från Tjockholm ibland. Vi har även sommarstuga utanför Bergsjö, där åskan/blixten tog en PB nätdel. Då kände man sig ensam, hittade till slut en i Sundvall.....

Reklambyrån i gamla Apotekshuset (uppe vid Statt) kör väl Mac? Dom sökte Mac OSX kunnig personal för ett par år sedan i alla fall...

Stön, mer timmar investerade i detta utan några som helst positiva resultat.

Är det någon OSX pilot här som får .xls filer, med inbäddade .pdf filer som kan öppna dessa, trots att just .xls filen är skapad på W-XP?

Det där tål att undersökas, typsnitt är ju ett härke utan like. Det mysko är ju att samma pdf fil, för sig själv, funkar.

Jag får för övrigt samma resultat om jag bootat i OS9

Tack, men nix, den har jag inte - bara Acrobat Reader.

Jag vill inte ändra i pdf dokumentet, bara titta på det.

Jag har Excel filer, arbetsböcker det vanliga .xls formatet som innehåller diverse andra filer, t.ex. Word (.doc) och pdf filer. Wordfiler kan jag öppna utan problem, men pdferna jävlas.
"Cant start the source application for this object" lyder felmeddelandet jag får. Gemensamt för de problematiska Excel filerna är att dom skapade på en W-XP maskin. Samma pdfer om jag får dom som lösa filer går att läsa hur bra som helst, gör jag åt andra hållet, dvs skapar .xls på Mac och bakar in .pdf funkar det också bra.

Nån som har några idéer om lösningar? Det känns som att något saknas i min OSX Excel, men jag hittar banne mig inget trots en timme med Google och Pyttemjuks egna sajter...

Tusen tack för alla suveräna tips, keep them coming.

Discshop är verkligen lyckad, Ginza likaså. iTunes hamnar ju i nån slags särställning, vilket koncept hela den prylen är egentligen.

Utländska går alldeles utmärkt,