Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tomas Johansson
  • Registrerad 2002-02-12
  • Senast aktiv 2013-03-18
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Tomas Johansson har skrivit i forumet.

Tänkte prova en liten miniundersökning för en artikelidé jag går och funderar på.

Vilken webshop tycker du är bäst och då menar jag ur shoppens funktionsavseende för dig som handlar? (Vad som säljs, priset på varorna som säljs eller hur logistiken sköts efter köpet är inte riktigt dom parametrar jag tänker på.)

Om du vill, motivera gärna ditt val.

hmmm,jag röjde med ett os9 program som heter Laserwriter Utility (över ethernet) eller nåt liknande,men jag har faktiskt ingen aaaaning om detta finns för OSX (har en 12/640 skrivare). man kan ju undra över vad en skrivare "heter" IP mässigt från scratch? Får du ihop det med IP printing rullar det på mkt bra.

(min netgear Wgr614 klarar _inte_trådlös appletalk)

Trådlöst AppleTalk funkar nog bara på Airport enheter om jag har fattat allt rätt - satt i samma sits själv för ett tag sedan. Lösningen är nog att sätta upp kommunikationen mellan dator och skirvare med IP addresser istället, dvs leta upp skrivarerns IP address (eller ge den en sådan) och använda "IP-printing" i OSX istället. För min egen del trasslade jag in en bärbar PC i ekvationen så jag fick av olika orsaker skaffa en printserver.

Varje gång jag har alternerat mellan mina 2 start-system/start partitioner, 10.3 och 9.2 så får jag ett meddelande av Norton i OS9 att mina bägge partitioner (där systemen ligger åtskilda) har ett Alternate Volume Header problem. Visst, detta kan fixas rätt lätt av Dr Norton, men det känns litet irriternade att detta dyker upp varje gång. Jag råkade inte ut för detta när jag körde 10.2 om jag minns rätt.

Har sökt mig grön här och via Google efter någon ledtråd utan succé. Någon som vet nåt om detta?

Jaha, ja... Märkte just att färgen på listen som går runt chassit har börjat flagna av på min tre månader gamla TiBook 667. Såååå Irriterande!

Undrar om Apple använt sig av de italienska billackerare som förhoppningsvis fick byta jobb under 80 talet?? Ritmo Book känns som ett bättre nick idag... Metallic Today, avskavd plåt tomorrow. Undrar när första rostangreppet dyker upp??

Nån som lyckats få nån respons från Apple Sverige om dylika skador som ju bara måste vara garantiåtaganden? Jag tänker definitivt inte lämna bort burken för ett lack jobb i ena hörnet, bara för att upptäcka nya skador om några veckor. Grrrrrr.

Jag har en sådan där internt monteringsbar diskettstation till en PB G3 som slutat fungera. Är det någom som varit med om samma sak och som tagit reda på om det överhuvudtaget är någon ide att försöka laga en dylik?

Skall snart investera i en FireWire brännare och tänkte höra om någon har några synpunkter på vad som funkar bra, eller dåligt på marknaden idag? Har haft ett öga på Formecs maskiner från Macoteket, men spanar efter vettiga alternativ, till vettiga priser.

Jag är inte ute efter frän design eller portabilitet (har kikat på en av trådarna här om detta), utan vill ha en stabil brännare som funkar i alla väder - för att bränna filer med (och till viss del även för att mastra eget musikmaterial).

Är det någon här som lyckats konvertera sin adressbok från Netscape 4.x till Entourage? Jag vet att vanlig import inte alls fungerar trots att M$ påstår detta i Ent-age (inte ens till Outlook funkar det...). Så det är väl bara att sätta sig ner och formatera om .ldif filen från Netscape på nåt vis. Tips, förslag emmotages med taxamhet.