Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
peter_gavle

peter_gavle

Medlem
  • Plats Gävle
  • Sysselsättning Intresserad av allt möjligt, data är en grej. Har kört mac sen 1997.
  • Registrerad 2005-03-29
  • Senast aktiv 2015-01-08
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen peter_gavle har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple Watch. Apple TV. Ny mindre bärbar dator. Förhoppningvis kommer det nya året att bjuda på många glada överraskningar från Apple, och 99mac:s redaktör presenterar här sin egen önskelista över vad han helst vill se.

Läs hela artikeln här

Nummer 1 på min lista är billig stationär med utbytbart grafikkort och minne. Är så infernaliskt tråkigt när tex mac mini blir Sämre 2014 än 2013?!! Fastlödda minnen och special ssd gillar apple men inte jag!

Har varit apple fanboy sen 96 men börjar tröttna på att Dom ska bestämma vad jag tycker är amazing, incredible, superfast, astonishing.

Har nu läst på hos forumet på Apple och det verkar som att fler har problem med defekt HDD-kabel i dessa MBP:na Jag tror inte att det är något fel på orginaldriven på 250GB utan det är hårddisksladden som har något fel och därför visar datorn "?"...

Får väl investera 589kr+moms då för att prova... Ifixit tar 350kr+frakt för en begagnad kabel.

Nu har jag provat installera Mountain Lion och den går ju vidare utan Kernel Panic till startskärmen där jag ska formatera hårddisken i skivverktyg, men disken DYKER INTE upp i skivverktyg! (Disken funkar i andra datorer)...

Jag börjar misstänka defekt "Apple Hard Drive/Sleep/IR Cable"... kostar fläsk på EET men dom kan iaf. leverera ny...

Det sitter en skiva av okänd "valör" i datorn som jag inte får ut av någon anledning, har provat allt med force eject och allt vad det heter... jag har provat koppla ur dvd:n och då dör ju skivan men inte fan funkar datorn nå bättre för det.

Den funkar sporadiskt, får jag bild med "frågetecken" och stänger av den så blir det ingen bild... har provat SMC-reset utan framgång.

Jag hade på mig antistat-band kopplat till jord när jag gjorde ingreppet, har senare sett att magsafe-sladden har en kabelskada, kände även lite spänning i antistat-bandet och undrar om datorn blivit "knäpp" av felet på magsafe-sladden? :-/

Det är en Macbook Pro mid 2010

Fixar en MBP 2010 och bytte hårddisk till WD Black 500GB, jag glömde koppla ur batteriet under bytet ska sägas. När jag startar datorn så flashar skärmen snabbt vitt och sen grått... den börjar boota från min snow leopard-USB sticka men sen kommer kernel panic...

Är inte helt säker på att Snow Leopard funkar på den här maskinen, det är "OEM"-utgåvan som jag köpte för 295kr back in the days.

Kan det vara minnet som har något fel eller har någon någon aning?

Ursprungligen av hansfilipelo:

Mig veterligen har iMac 27" thermal sensor.

Det du kan göra är att använda iFixits "dual hard drive-kit" för att behålla standard-HDD och även installera en SSD: iMac Intel 27" Mid 2011 Dual Hard Drive Kit - iFixit

Ja jag tror det är den bästa lösningen... en dvd kan man ju köra extern de få gånger den behövs. Hoppas bara att sata-anslutningen är Sata2 och inte Sata1... '.-D

Vettigaste lösningen tycks vara att offra optiska enheten och sätta in en "slim-dvd"-vagga till 2,5"-adapter för att lösa problemet.

Jag vet nu att 27" Imac har en tom 2,5" plats illa tillgänglig för installation av SSD. Men är det något som hindrar att man byter ut den mekaniska hårddisken mot SSD i "Vagga" dvs. som konverterar 3,5"-2,5"?

Vad jag kan förstå som finns ingen "thermal-sensor" på 27" Imacen enligt bilder från ifixit.com, vissa modeller krävde att du hade en hårddisk med inbyggd sensor = fåtal modeller som Apple tillhandahåller. (FEL! På mid-2010 finns en kabel som ej är standard som kollar hårddiskens temperatur).

Senast redigerat 2012-06-17 21:49
Ursprungligen av Leftrustle:

Nu fick jag hem mina nya Crucial-minnen. Turbo! Jävla skillnad att gå från 2 GB till 8...

Ja det är till och med skillnad på 4 och 8gb... tänk då en dubbelpropp Mac Pro med 24gb... ;-D

Verkar som man måste köra på extern ström för att det ska funka...

Min kompanjon har en MacBook Pro köpt sommar 2011.

Nu har vi fixat en ny Dell-skärm på 24" med displayport.

Problemet är att upplösningen på Dell-skärmen blir som MB:n! Även om det tydligt står i bildskärminställningarna att Dell har 1920x1200 så funkar det inte...den visar bara 1280x800px på Dellen. bara när man stänger av bildskärmsdubblering så visas rätt upplösning men vi vill ju kunna visa MB:n skrivbord på Dell-skärmen i rätt upplösning och inte som "extraskärm" till MB:n...

Är detta en bugg eller?

Ursprungligen av bollman:

Detta är ett IDE-problem. Vad gjorde du i datorn? Bytte disk? Kontrollera att den ena enheten är master och den andra slave. Kolla sen så att kabeln ligger fri och inte är klämd så skall datorn funka. Bränna moderkort gör man inte sådär lätt!

Jag bytte disk, dvd, batteri och minne. Jag antar att eftersom dvd och disken är på olika kanaler ska det vara cable select?... eller båda master?

Ursprungligen av bollman:

Kolla IDE-kabeln noga, den kan väldigt lätt komma i kläm när du sätter tillbaka vaggan med HD/DVD. Det har hänt mig flera gånger och resultatet blir precis sådär, fläten går men inget mer händer. Skruva ur vaggan och kolla att den inte är klämd.

Jag grottade i maskinen igår natt igen. Jag provade att köra den korta stunder med kåpan av. Jag har mätt strömmen på molex-kablarna och dom lämnar 12v och 5v... hårddisken snurrar om jag INTE har ide-kabeln inkopplad... om jag har den i så står disken.... DVD-enheten "lider" inte av detta utan den fungerar oavsett om kabeln är i eller inte.

Jag har även provat en annan ide-kabel till hårddisken men samma problem. Det enda "fel" jag kan komma på att jag gjort är att applicera kylpasta mellan processor och heatsink... det verkar inte som om man ska göra det. Min teori blir då att kylpastan "distanserat" sig från heatsinken och att den överhettat.... med följd att logikkortet är trasigt...

Det som jag vet nu är att strömförsörjningen fungerar till båda enheterna, men att något gör att disken inte snurrar, någon bild på skärmen har inte synts till heller.

Jag befarar som sagt det värsta.....

Det enda "fel" jag gjort var att klämma de två svarta strömkablarna lite, har delat på den ena och satt en "sockerbit" där men inget positivt hände. Jag har provat köra den med locket av men då funkade den inte alls, dvs fläkten still. Men som du säger bollman så ska jag plocka den i "molekyler" för att okulärbesikta den. Vad kan ha gått fel annars? Finns någon möjlighet att moderkort/processor tagit stryk? Jag förstår inte av vad då jag följt instruktionerna till punkt och pricka. Kylpasta osv osv....

Jag servade en Imac globe 17" för att byta minne/hd/dvd, när jag plockat ihop allt och slår på den så är det bara fläkten som går, i övrigt död.

Är så bedrövad över detta! Har provat resetta PMU, satt tillbaka den gamla grejerna men inget fungerar. Ingen bild, röda dioden undertill lyser. Datorn går att stänga av genom att hålla in powerknappen.

Någon som har en susning?