Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
goldglimmer

goldglimmer

Medlem
  • Plats Östersund
  • Registrerad 2005-04-13
  • Senast aktiv 2017-02-22
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen goldglimmer har skrivit i forumet.

Jo felet är i datorn. Har testat att göra en ny användare och då fungerar det. Inte ens senior på Apple kunde hjälpa mig.(jag fick ta bort en massa plist filer och cache) De kan skicka mig till en ingenjör men då behöver jag skicka loggar etc. Så de råder mig att blåsa ur den och installera om.

Just nu är jag ute med datorn och delar från min iPhone då får jag fram 172.20.10.1

Tack för svar! Jag har testat byta ut ip nummer finns det något annat man kan göra? Hur ser man att man får dns? Det enda jag kan se är att det står två olika dns-servrar under fliken dns.

Hej! Ja jag är hemma och får ip nummer och allt ser ut som vanligt. Jag har även delat internet från mobilen till datorn men med samma resultat. Det slutade att fungera igår.

Senast redigerat 2021-12-09 18:07

Hej, jag kan ansluta till olika Wi-Fi på min dator men uppkopplingen fungerar ej. Kan det vara något fel på nätverkskortet? Jag har startat om datorn men problemet kvarstår. Samma sak med ethernetkabel-anslutningen. Tacksam för svar

Senast redigerat 2021-12-09 14:09
Ursprungligen av mattiL:

Du kan nog inte manuellt flytta ut filer ur säkerhetskopian.
Jag brukar se till att inte ha någon musik i telefonen (stänger av synk av musik) innan jag gör backup i iTunes, detta sparar för mig ett antal GB i backupstorlek.
Samma kan göras för bilder också, men där vill du nog vara säker på att bilderna finns kvar på annan plats först.

Hej! Tack för svar. Ja det verkar som det inte går, hade varit smidigt annars. Bra idé med musiken. Ska testa och se om det fungerar.

Hej,
Jag har en ny iphone som jag ska föra över säkerhetskopian från min gamla iphone till min nya. Problemet är att den nya iphonen har mindre lagringsutrymme än den gamla och den därför inte går att föra över. Min tanke var att föra över en del filmer/bilder från säkerhetskopian på datorn till en annan mapp. Problemet är att filerna är någon form av textfiler och inte bild eller videoformat. filerna går dock bra att se på förhandsvisningen (som bilder). Går det att få dessa filer som jpgs/mp4?

Det blir nog definitivt en ny rengöring i helgen. Så fort jag kör något processkrävande typ en filkomprimering går CPU-tempen upp till 92-95 grader. När fläktarna dragit ett tag på över 5000rpm går den ned till 80-85.

Ni som har koll, är det normalt att det används så här hög processkraft till en komprimering

När är det fläktarna ska dra igång, är det vid ett speciellt gradtal som CPU:n uppnår?

Får köra en till rengöring i helgen för att kunna utesluta kylpastan helt. Tyckte ändå att det såg väldigt rent ut efter rengöring.

Ursprungligen av Kalle-lumi:

Du bör avlägsna all gammal pasta extremt noggrant – annars bygger du upp ett isoleringslager.

Jag tycker att jag var väldigt noga, använde dock inte sprit, utan bara vatten på filtduk. Jag la sedan ett tunt lager med pasta

Ursprungligen av IngoX:

Så stor temp-skillnad på CPU och CPU-Heatsink - talar inte det ändå för att det är dålig värmeöverledning till kylflänsen?

Jag vet inte om det var en tillfällighet, för nu när jag har haft den under uppsikt ett par timmar har det oftast varit CPU strax över 60 medan Heat sink strax under 60. När fläkten drar på ligger det på ca 75/60. Jag använde ett plastkort för att sprida ut kylpastan jämnt, vet inte om det var rätt metod. Såg flera klipp på tuben där de använde den metoden iaf

Senast redigerat 2014-09-24 15:04
Ursprungligen av hummel:

"Ett videoklipp". Säger inte mycket tyvärr. Vilken codec? Använder du uppspelning i hårdvara eller mjukvara?
Blev det skillnad om du loggar in som en ny användare?

Tack för svar. Nej det blev ingen skillnad när jag skiftade användare. Det jag menade är att när jag aktiverar flash för att tex kunna se ett youtube/vimeo- klipp eller om jag har flera program uppe samtidigt tex Final Cut, Photoshop och word så drar fläktarna igång eller om jag tittar på film (AVI,QT,MP4 osv.). Ibland går inte datorn i vila trots att jag fäller ihop den, utan fläktarna fortsätter på högvarv.

Jag har nu strykit på lite färsk arctic silver. Det gamla såg riktigt torrt ut. Men tyvärr kvarstår fläktarnas höga varv. Det räcker med ett videoklipp på nätet så körs de igång. Det känns faktiskt som det tom har blivit värre....