Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hyppno

hyppno

Medlem
  • Registrerad 2005-04-18
  • Senast aktiv 2014-01-09
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen hyppno har skrivit i forumet.

hmm. av ren nyfikenhet. i7 har väl hyperthreading medan i5 inte har det? Borde inte i7:an prestera rätt så mycket bättre eller vad händer rent prestandamässigt? (säger nån som inte gör mer än surfar och spelar wow )

Tack för förklaringen på de olika begreppen!
Hittade ett program som hette Bossprefs där man kunde stänga av Edge och 3g. Verkar inte som om iPhonen kan koppla upp sig mot Safari eller komma åt data med det avstängt så det löste nog mitt problem

Tack för hjälpen!
Helt klart den bästa teknikpryl jag någonsin köpt ^^

Känner mig lite dum, trodde att iPhone kunde ansluta via wap med men förstår nu att den bara ansluter via gprs, 3g och Edge, som det som du säger står om den är ansluten med.

Då återstår i alla fall frågan om det finns några program som smygladdar ned data?

Hejsan!

Jag har just skaffat iPhone och sitter mycket på mitt trådlösa nätverk hemma. Jag känner dock mig inte riktigt säker på att den väljer mitt Wlan framför Telias nät. Hemska tanke om alla dessa mb blivit på Telias bekostnad!

Väljer iPhonen automatiskt att gå via Wlan om man är ansluten till ett nätverk när man använder Mail, Safari, Appstore och andra program som vill ansluta till internet? Vid vilken "gräns" börjar den använda Telia igen i såfall? Är det när Wlanet är helt obefintlig eller finns det en viss styrka (t ex väldigt dålig styrka) då den väljer att använda Telia istället?

Har använt flightmode mycket för att undvika detta men då kan tyvärr inte folk ringa. Vet att man kan avbeställa datortrafik hos Telia men jag vill även kunna kolla mail när jag inte är hemma eller använda msn via Safari.

Slutligen undrar jag om det finns några apps som är kända för att sluka Datatrafik i bakgrunden? Använder aldrig Aktier/väder/klocka/youtube/kartor, gjort det någon gång på Wlanet bara i flightmode. Däremot surfar jag ju mycket via safari, använder mail också.

Har nämligen "bara" ett telia 99-abonnemang just eftersom jag inte är i något behov av att slösurfa och hellre bara spelar, ringer och smsar. Vill bara försäkra mig om det finns dolda dataslukare!

Vänliga Hälsningar
Karolina

Jag har också problem med airport och hör av mig i denna tråden för att ev. få hjälp. Har under tiden jag haft macbooken haft två olika routrar. Den första var en D-link DI-524 och den andra var någon av de nya D-link-modellerna med N-stöd. Under båda av dessa har jag alltid haft paket-förluster som är allt från 0% ena minuten för att andra minuten stiga till 90%. Vårat internet hemma krashade pågrund av att Bredbandsbolagets modem inte klarade av att hantera den mängden paketförluster som uppstod.

Som jag förstått det i tråden är mitt enda hopp att installera om Leopard och hoppas på det bästa?

Kan lägga till att den PC som är med i nätverket inte har några som helst paketförluster eller problem med internet.

Tack för tipsen!
Gnuggade som en galning med AXE på papper, men allt gick inte bort. Däremot så luktar den "africa" i alla fall.
Ska prova att köpa den där vita svampen son fanns i en annan tråd med och kolla om den får bort det sista!

Jag har ett liknande "problem". När min MacBook varit i vila så händer ofta något av följande:
1. Macbooken hittar skärmen och visar dubbla som jag vill
2. Skärmen på MacBooken slocknar och endast den externa fungerar
3. Den reagerar inte på att den externa skärmen sitter i.

Det hör till att jag sedan första dagen har haft "skrammel" i min DVI-adapter. någonting är löst däri och rullar runt. Förslagsvis en liten skruv måhända? I alla fall så *fungerar* det ju som jag vill, bara att jag kanske måste sätta i och ta ur några gånger efter vila.

Ojoj. Nu har jag strulat till det. Idag när jag skulle smälla ihop locket på macen under en föreläsning råkade bläckpennan fastna imellan och ritade ett 1 cm långt streck på den vita ytan brevid touchpaden.

Jag försökte sudda ut det med fingret men det satt verkligen fast. Hemma provade jag Yes, fönsterputs, JIF/VIM, fuktade trasor av diverseslag.. ja..
Hur får jag bort det?
Fanns tydligen något på apoteket men går det verkligen bort med det då :"> ?
Har letat i andra trådar men hittar inget om just mitt smutsproblem

Aceton antar jag bleker färgen så nagellackborttagningen väntar jag med...

Geekbench Score 2646
Version Geekbench 2.0.8b
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.5.1 (Build 9B18)
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz
Model MacBook (Late 2007)
Memory 4.00 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Det roligaste är nog att jag har 4gb minne och har ( i vissa fall ) mindre poäng än de med samma processor. Har även en 7200rpm hårddisk. Förstår inte riktigt hur Geekbench mäter alltså ^^

Nu har jag äntligen fått min Macbook!
Det var den vita varianten med 2,0 GHz Core2Duo
4GB DDR2 5300 (Crucial)
Seagate Momentus 120GB 7200 rpm (utan G-force)

Har alla inställningar i botten och tycker inte att det ser alls lika dåligt ut som på PC med allt i botten. Känns fortfarande ordentligt snyggt. Om jag har allt på max har jag ungefär 15FPS ute i outland och 10FPS i Shattrath. Med allt på lägst har jag 24-40FPS ute och runt 20FPS i Shattrath.

Tycker inte att man ska döma allt efter FPS:en. Känns som att WoW flyter på ett helt annat sätt på en mac, jag trivs absolut med det och kan lätt köra raids i den grafiken, no problem! Har just nu på några höga grejjer men det flesta är på lägsta inställningar.
Hoppas detta hjälpte nån!

ps. Kör mest på Steamwheedle Cartel om någon är intresserad! (rp-nörd ) ds.

dmg-filen måste du väl mata ut innan du tar bort den, dmg:n blir ju matad som en egen disk i finder.

Har provat WoW nu, se mer i tråden om WoW på mac

Whi! Nu har min mac kommit och jag ångrar inte en sekund att jag switchade! Har bytt till snabbare hdd och 4gb minne, fungerar suveränt.. nu ska vi bara se om den är så värdelös som alla säger på WoW 0_o

Ursprungligen av henkebarn:

Då kan jag gå och hämta den om du vill Kan lägga en liten överraskning i kartongen.

Nejdu, nu är det försent, nu är den i göteborg
Idag kommer den till mig

Rosen88, klicka på faktura/invoice så står det fraktnummer längst ner som du kan söka på. Ska börja på 80. Ett annat tips är att ringa till Apple Jag gjorde det och de var väldigt hjälpsamma men det gör mig ju inte mindre gnällig för det, men lite klarhet får man

Min har fortfarande inte checkat in nån annanstans sen
15.27 igår.. "Arhem Hub, Consignment Received At Transit Point".
Ringde till TNT och de skickade den i mån av plats, låter ju konstigt att vissa som till och med beställer efter en själv får så himla snabb service

Whoho den är i Helsingborg!

Senast redigerat 2007-11-13 20:20

Hur lång tid brukar det ta med TNT från Arnhem? Bor i lilla Skara.
Datorn kom till Arnhem igår vid 16 och den verkar inte ha checkat in nån annanstans heller. Beräknat leveransdatum är imorgon från TNT.